Meslek lisesine gidlir mi?

Hangi liseye gidersen git kekolarla karşılaşacaksın. Fen lisesine gitsen bile seni ezmeye, zorbalamaya çalışan insanlar olacak. Hatta yeri geldiğinde bunu yapanlar erkek değil kız bile olabilir. Önemli olan senin kendini ezdirmemen. İnsanların sana bulaşmasını engellemek için kavga etmene gerek yok, seninle uğraşmaya kalktıklarında tavrını koy yeter. Ben de meslek lisesi mezunuyum, ne ağzıma bir kere sigara sürdüm, ne de bir kere kavgaya karıştım. İyi bir meslek lisesine gidebilirsen sana meslek hayatında da katkısı olur.

Ben şahsen kesinlikle meslek lisesine gitmeni önermiyorum. Adana'da eğer sınav puanıyla alan iyi bir meslek lisesi varsa orası olabilir, ama yoksa meslek lisesi şu an "keko" topluluğun buluşma noktası gibi bir şey. Ama yok ben illa gideceğim diyorsan da Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi lisesi gibi önüne geleni değil de sınavla alan liselere yönelmelisin.

Hedefin mühendislik ise MTOK kontenjanı ile girmen kolaylaşıyor , onun dışında alanını destekleyen 2 senelik bölümlere de ekstra puan olayı var. Teknik bir meslek istiyorsan düşün.

Hangi liseye gidersen git kekolarla karşılaşacaksın. Fen lisesine gitsen bile seni ezmeye, zorbalamaya çalışan insanlar olacak. Hatta yeri geldiğinde bunu yapanlar erkek değil kız bile olabilir. Önemli olan senin kendini ezdirmemen. İnsanların sana bulaşmasını engellemek için kavga etmene gerek yok, seninle uğraşmaya kalktıklarında tavrını koy yeter. Ben de meslek lisesi mezunuyum, ne ağzıma bir kere sigara sürdüm, ne de bir kere kavgaya karıştım. İyi bir meslek lisesine gidebilirsen sana meslek hayatında da katkısı olur.
Abi haklısın adanadayım genel olarak burada daha cok keko olmaya calısan ergen toplulugu var. onlara göre ben biraz daha sessizim cok zorbalamaya calısanlar oldu ortaokulda vs. kavgasız geçirdim ama lise konusunda cok kararsızım seyhanda cok var mı orasını bile bilmiyorum

Abi haklısın adanadayım genel olarak burada daha cok keko olmaya calısan ergen toplulugu var. onlara göre ben biraz daha sessizim cok zorbalamaya calısanlar oldu ortaokulda vs. kavgasız geçirdim ama lise konusunda cok kararsızım seyhanda cok var mı orasını bile bilmiyorum
Özellikle Adana'da gibi bir yerde her yerde karşına keko tipler çıkacak. Bundan sürekli kaçamazsın.

Hedefin mühendislik ise MTOK kontenjanı ile girmen kolaylaşıyor , onun dışında alanını destekleyen 2 bölümlüklere de ekstra puan olayı var. Teknik bir meslek istiyorsan düşün.
Pp harikaymış öncelikle abi zeitnot izleyen her adama saygım sonsuz vallahi abi cok kararsızım lise kariyer seçiminde vs. meslek lisesi istiyorum ogrenmek amacıyla vs.

Özellikle Adana'da gibi bir yerde her yerde karşına keko tipler çıkacak. Bundan sürekli kaçamazsın.
Abi takmamaya calısıyorum genel olarak cünkü cogu esmer bende kumralım beyaz tenliyim onla bile dalga gecmeye calısıyorlar abi. Genel olarak hani olur ya sınıf arkadaş ortamında +18 geyikce muhabbetler ordan vurmaya calısıyorlar nasıl anlatabilirim lise ortamında bunlardan uzak durmayı cok istiyorum ondan ne seçeceğimi bilmiyorum Üniversite cok odaklanmayı düşünmüyorum anadolu gidebilirim odaklanmayı seçsem ama meslek hem ögrenme hemde para icin cazip geliyor.

Bak meslek lisesine giden bir arkadaşım var ben onun nasıl biri olduğunu çok iyi bilirim meslek lisesine gidince addamın hayatı kaydı kendini değersiz gibi hissetmeye başladı sana edilmeyecek söz kalmayacak 2 gün ders 3 gün iş yapacaksın yerinde olsam oturup günde 1-2 saat ders çalışmayı yeğlerdim.
2 gün ders 3 gün iş mi? Yalan yanlış bilgi verme burada.

Pp harikaymış öncelikle abi zeitnot izleyen her adama saygım sonsuz vallahi abi cok kararsızım lise kariyer seçiminde vs. meslek lisesi istiyorum ogrenmek amacıyla vs.
Mühendislik ve Teknisyen gibi meslekler için meslek lisesi çok çok önemlidir hem üniversitedeki anadolu girişlilerden de daha çok bilgiye sahip olursun , ben mekatronik mühendisiyim meslek çıkışlıyım diğer yandan da hedefin bu değilse gitmene gerek yok. Adana şehir olarak bu tarz tabirimizle keko dediğimiz kesimin çok çok fazla olduğu bir bölge gidersen bunlarla karşılacaksın bunun kaçışı yok sosyal ortamı da göz önüne kat sözün özü hedefin teknik alanda değilse gelmemen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı