Meslek Lisesine Gitmeyin

Şuan neredesin abi? 8 yıl olmuş. O zamanlar iş hayatına yeni atıldım yazmışsın. Merak ettim.

Meslek lisesinden gelen stajyerlere bakıyorum son zamanlarda. Hepsi de hobi olsun diye okuyor sanki. Mesleki olarak gelişme amaçları yok. Utanmadan buralara nasıl kapak atarız diye soruyorlar bir de. Bir kere bile işle alakalı soru sormazlar, hiçbir şeyle ilgilenmezler ama iyi bir iş ve para beklerler.

Şuan neredesin abi? 8 yıl olmuş. O zamanlar iş hayatına yeni atıldım yazmışsın. Merak ettim.
8 yıl değil de 8 ay olmuş olabilir Monitoring yazılımları üzerine bir şirkette çalışıyorum. Network - SIEM - AD gibi konularda ilerliyorum. Bazı özellikleri 3. party olarak getirmeye çalışıyorum yazılım tarafında. FreeLance yazılım projeleri olduğunda da hayır demiyorum veya önceden geliştirdiğim projeler için destek vermem gerekebiliyor sonrasında.

Meslek lisesi konusuna gelirsek insanın okuduğu okul elbette önemlidir. Boğaziçinden mezun olan insan ile ben elbette bir olamam. Boğaziçi mezunu olan elbette bunun faydasını görür hayatı boyunca. Ancak iyi bir üniversiteden mezun olamadıysanız - iyi bir liseden çıkamadıysanız da dert etmenizi gerektirecek hiçbir şey yok. Kendinizi geliştirdiğiniz kadar iyi hayat şartlarına sahip olacaksınız ileride. Proje geliştiren bir birey olmalısınız mutlaka. Bir proje ile uğraşmalısınız sürekli. Bir proje bitince diğer proje ile uğraşmalısınız. Eğer böyle olursa okuduğun okul seni geri plana atmaz asla.

Hepsinden öte gelecek kaygısı yapmayın asla. İnsanın sağlığına zarar, sağlıktan daha önemli hiçbir şey yok. Her şeyden önce sağlığınızı korumaya bakın. Şunun şurasında 50 yıl yaşayıp öleceğiz, çok da kaygılanmaya gerek yok. İyi bir insan olmaya bakın Her şeyden önemlisi iyi bir insan olabilmek.

Bende meslek lisesindeyim ve makine bölümüne başladım bu sene okul dışında kendimi geliştirmek mesleği yakından tanımak için nerelere gidebilirim fabrikaya gitsem kabul ederler mi? (Hafta sonu okuldan sonra gibi vakitlerde zaten şu an okul yok gibi bir şey sadece 2 gün gidiyorum.)

Not: Konu açtım ama yardım eden çıkmadı bende tecrübeli birini bulmuşken sorayım dedim belki işe yarar birkaç tavsiye alırım diye mesajı silmezseniz sevinirim sayın moderatörler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…