Meslek lisesinin üniversite için katkısı var mı?

Böyle yazıyor bilişim bölümü.
 

Dosya Ekleri

  • 1692356736079.png
    1692356736079.png
    234,7 KB · Görüntüleme: 34
@beratext haftalık belli bir ders saati olur. O da genellikle 40 saattir, meslek liselerinde değişkenlik gösterebilir. Haftalık ders saatinizin 45 saat olduğunu varsayalım, onu 5'e böl. Muhtemelen günlük 9 saat ders görürsünüz.
 
Eki Görüntüle 1907470Her üniversitede yok ve meslekte çalışmak zor. Stajlar meslek dersleri vs.
BIlgisayar mühendisliğindeki mtok programları bu kadar mesela.

Meslek lisesi bilişim mezunuyum. Anadolu'dan kat kat daha iyi. Hem öğrendiğim yazılım dilleri oldu hem M.T.O.K. şansı var hem de temel dersleri gayet iyi verdiler.
 
Kesinlikle meslek lisesine git bir abi tavsiyesidir. Özellikle alanınla ilgili bir bölüme, Anadolu liseleri okumuş işsiz çıkarmak için vardır. Bana kalırsa universite bile okumayın ama aile ve yakınların baskısı başlar. Sakın ne olursanız olun ağlamayın her şeyi öğrenmeye bakın özellikle İngilizce öğrenmeye bakın, dersleri çok önemsemeyin YKS dersleri hariç, onun haricinde pratikte bir şeyler öğrenmeye çalışın kesinlikle.

Tavsiye: Arkadaşlarınızı iyi seçin.
 
@EmirElibol mesele M.T.O.K'a girip girmemesi değil. Üstte puan açısından bir katkının olmadığı belirtilmiş, yanlış o bilgi. M.T.O.K öğrencilerine ilgili 4 yıllık üniversite bölümlerine giderlerse öncelik tanınıyor ve M.T.O.K bölümlerinin sıralaması diğerlerine nazaran bir tık daha düşük oluyor. Değerlendirip değerlendirmemek konu sahibine kalmış. Sadece yanlış bilgiyi düzeltiyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı