Meslek seçimi kararsızlığı nasıl giderilir?

Cristiano.Amett

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-11400h 2.7GHz>4.5GHz
RTX 3050Tİ
16Gb Ram
500GB SSD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm. Ben 12. sınıfa geçtim. Küçüklüğümden beri öğretmen olmak istiyorum. Normalde eşit ağırlık öğrencisiyim istediğim 2 tane bölüm var. Ya coğrafya okuyup coğrafya öğretmeni olacaktım ya da ilahiyat okuyup din kültürü öğretmeni olacaktım. Hatta bu bölümlerden birini okumayı kafamda kesinleştirdiğim için son senemde sözel bölüme geçiş yaptım. Buraya kadar her şey güzeldi.

Benim bir matematik öğretmeni akrabam var. Ben bu bölümleri istediğimi söyleyince bana çok kızdı, artık öğretmen olunmaz, aç kalırsın gibisinden şeyler söyledi. Sadece o değil birkaç kişi daha önermiyor. Bu duruma insanların böyle tepki vermesine çok üzüldüm evet haklılık payları da var belki ama benim küçüklüğümden beri yapmak istediğim mesleğin şu anda hele ki son senemde önerilmemesi beni çok üzdü.

Şu anda ne yapacağıma hiç karar veremiyorum. Sözel bölümden yapabileceğim, iş bulması kolay başka ne tür bir meslek var bilemiyorum. Coğrafya öğretmenim ilk senesinde atanmıştı o yüzden de kolay olur sanmıştım ama durum bir anda buraya geldi. Ben bu meslek için son senemde bölümümü değiştirdim, risk aldım ama şu anda da vaziyet böyle maalesef.

Bir öneride bulunabilecek bilgili kişiler bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm. Ben 12. sınıfa geçtim. Küçüklüğümden beri öğretmen olmak istiyorum. Normalde eşit ağırlık öğrencisiyim istediğim 2 tane bölüm var. Ya coğrafya okuyup coğrafya öğretmeni olacaktım ya da ilahiyat okuyup din kültürü öğretmeni olacaktım. Hatta bu bölümlerden birini okumayı kafamda kesinleştirdiğim için son senemde sözel bölüme geçiş yaptım. Buraya kadar her şey güzeldi.

Benim bir matematik öğretmeni akrabam var. Ben bu bölümleri istediğimi söyleyince bana çok kızdı, artık öğretmen olunmaz, aç kalırsın gibisinden şeyler söyledi. Sadece o değil birkaç kişi daha önermiyor. Bu duruma insanların böyle tepki vermesine çok üzüldüm evet haklılık payları da var belki ama benim küçüklüğümden beri yapmak istediğim mesleğin şu anda hele ki son senemde önerilmemesi beni çok üzdü.

Şu anda ne yapacağıma hiç karar veremiyorum. Sözel bölümden yapabileceğim, iş bulması kolay başka ne tür bir meslek var bilemiyorum. Coğrafya öğretmenim ilk senesinde atanmıştı o yüzden de kolay olur sanmıştım ama durum bir anda buraya geldi. Ben bu meslek için son senemde bölümümü değiştirdim, risk aldım ama şu anda da vaziyet böyle maalesef.

Bir öneride bulunabilecek bilgili kişiler bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Hocam atanma olmuyor akrabanız doğru söylemiş kardeşimin öğretmeni evde oturuyormuş bu sene atanması olmuş Valorant da takıma bir adam geldi tarih öğretmenliği okumuş cafe de çalışıyormuş

Hocam atanma olmuyor akrabanız doğru söylemiş kardeşimin öğretmeni evde oturuyormuş bu sene atanması olmuş Valorant da takıma bir adam geldi tarih öğretmenliği okumuş cafe de çalışıyormuş
İşte maalesef öyle olduğundan ne yapacağımı bilmiyorum.

Onlar hikaye hocam uyduruyor da olabilir. Ataması evet orası doğru atama işi gerçekten sıkıntı.

Kardeşimin öğretmeni depremden sonra atanması olmuş hocam hatay da yaşıyormuş hikaye olsa keşke diğer adam ilede tek bir maç atmadık baya oynadık 2 aya yakın hocam uzatmamak için direkt söyledim baya okumuş birisine benziyordu yalan söylediğinide sanmam benim okula ilgili sorularda soruyordum

Kardeşimin öğretmeni depremden sonra atanması olmuş hocam hatay da yaşıyormuş hikaye olsa keşke
Ben ona demedim hocam valorant'da tarih okuyup cafede çalışan adam gördüm dediğinize dedim. Geçen yıl çoğu ögretmene deprem bölgesi verdiler ama oralarda çalışmak da bana tuhaf geliyor. Kimi okulun binası yok, çoğu okul birleştirildi.

Eğer atanma sürecindeki belirsizliği psikolojik olarak kaldırabilirim, çevremdeki insanların negatif fikirlerini, eleştirilerini sindirebilirim ve mezun olduktan sonra birkaç sene bekleyecek sabra sahibim diyorsan tercih etmelisin. Birçok birey her sabah 7'de nefret ettiği işine gidiyor, insanların çoğu mutsuz. Eğer psikolojik olarak sürece dirençli olacağını düşünüyorsan hayallerinin peşinden koşmanı tavsiye ederim.

Merhaba sayısaldan sınava girmiş birisi olarak şunları söyleyebilirim.
Öğretmenlik mesleği küçüklüğünüzden beri hayaliniz ise bence bunu gerçekleştirmekten çekinmeyin en azından içinizde bir ukte kalmaz bunların yanı sıra öğretmenlik gerçekten de son zamanlarda gerçekten düşüşe geçmiş bir meslek bir özel okulda görev almayacaksanız amcanız biraz haklı özellikle din öğretmenliği, tarih öğretmenliği gibi kısımlar okulların az ihtiyacı oldugu kişiler bu nedenden dolayı KPSS'den sonra atanmanız çok zor olacaktır

Sözel bölüme geçmiş olmanızı kafanıza takmayın o sadece okul ile ilgili olan bir şeydir siz sadece üniversite sınavınıza odaklanıp matematik ve sözel kasmaya devam edin önünüzde uzun bir süreç var eşit ağırlıktan birçok bölüme girebilirsiniz ve eğer gerçekten ben ders çalışıyorum ediyorum kafasındaysanız hukuk okuyun hukuk zordur fakat öğretmenlikte pişman olmanızdan iyidir muhtemelen bu sene dershaneye gideceksiniz okul açılırken tekrardan eşit ağırlığa geçme imkanınız olacaktır eğer geçemezseniz dershane yardımıyla eşit ağırlık kasabilirsiniz bu kadar kafanıza takmayın sınav dünyanın sonu değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00