Meslek seçimi nasıl olmalı?

LuisB4y

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ötüken
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf GTX 1650/Ryzen 5 2600/Msi B450 M A PRO-MAX/XPG GAMMİX D30 8x2
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bu sene 12. sınıfa geçtim ve hala ne olmak istediğime karar veremedim. Polis olmak istiyordum ama cidden polis olarak çalışma şartları zor sanki fakat ne olsam karar veremiyorum. Ayrıca 8 Temmuz'dan itibaren ders çalışmaya başlayacağım hiç temelim yok, sizce iyi bir yer kazanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay meslek yok. İstediğiniz yola gidin derim. Başkalarının istediklerini yaptıktan sonra da aynı zorluklarla yüzleşme ihtimaliniz gayet yüksek. Bu kez de sevdiğiniz meslek değil, sevmediğiniz meslek zor gelecek. Bu yüzden de büyük ihtimal yapamayacaksınız/zorla yapacaksınız.

Merhaba arkadaşlar bu sene 12. sınıfa geçtim ve hala ne olmak istediğime karar veremedim. Polis olmak istiyordum ama cidden polis olarak çalışma şartları zor sanki fakat ne olsam karar veremiyorum. Ayrıca 8 Temmuz'dan itibaren ders çalışmaya başlayacağım hiç temelim yok, sizce iyi bir yer kazanabilir miyim?

Bence içinizden ne geciyorsa onu yapin derim her meslek zorlar.

@LuisB4y, anlıyorum. Mühendislik bölümleri mi düşünüyorsunuz?
Hocam hiç bilmiyorum işte. Polislik düşünüyorum hiç sosyal yaşantısı yok diye düşünüyorum. Yazılım mühendisliği olabilirdi fakat bu yapay zeka işi kafamı kurcalamıştı. Ayrıca iş bulma sıkıntısı da çekmek istemiyorum.

Valla akıllı çalışmaktan başka çok para kazandıran veya kolay olan bir meslek yok.
Neye ilginiz var?
Veya ilginizin olduğu bir şeye aileniz izin veriyor mu?
Veya aileniz ne olmanızı istiyor?

@LuisB4y, yapay zeka her ne kadar gelişse de hiçbir zaman için bir insanın yerini tutabileceğini düşünmüyorum.
Orası öyle hocam tabii ki. İnsanın zevklerine göre tam anlamıyla bir özelleştirme yapamayacaklar. En azından bizim yaşadığımız zaman diliminde. Fakat çok fazla yazılım mühendisi çıkıyor iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilir miyim veyahut yazılım mı seçmeliyim hala kararsızım.

Valla akıllı çalışmaktan başka çok para kazandıran veya kolay olan bir meslek yok.
Neye ilginiz var?
Veya ilginizin olduğu bir şeye aileniz izin veriyor mu?
Veya aileniz ne olmanızı istiyor?
Yani hocam günümün çoğunu bilgisayar başında geçiriyorum. Eskiden oyun yapmayı vs düşünürdüm. Ailem tercihi bana bırakıyor ama beni ileride işsiz bırakacak bir şey seçmemi de istemiyor tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı