Meslek seçimi nasıl olmalı?

Lowercase

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk önce merhaba, ben bu sene daha yeni 12. sınıfa geçtim 11. sınıfta sayısaldım. Şu an eşit ağırlığım ve meslek seçiminde zorlanıyorum. Bana ailem önünde daha 1 senen var diyorlar ama ben şimdiden karar vermek istiyorum. Hem yurt dışı planımda var. Bu konu hakkında bana yardım eder misiniz?

Hangi derslere ilgin var, ilgi duyduğun bir alan var mı bunları araştırmak ile başlayabilirsin. Üniversite bölümlerini inceleyebilirsin, bölüm mezunları ile konuşabilirsin. Birçok seçenek var aslında.

Türkiye gibi çalıştığının hakkını alamadığın bir ülkede yaşayıp çalışmayı düşünüyorsan, bence hakkını alabileceğin yani maaşı en yüksek bölümü seçmen olur.

Çünkü sevmediğin bir işi yapsan bile 2 ay sonra alışıp devam edebilirsin ve parası da iyi olursa bu motive edebilir ancak maaşı düşük ancak sevdiğin bir işi yaparsan bir süreden sonra "Maaş yetersiz" gibi cümleler kuracaksın.

Bu yüzden bence maaşı en yüksek bölümü yazmak en mantıklısı. Yurtdışı hayalin için bir şey diyemem yurtdışında işler nasıl yürüyor bilmiyorum.

Arkadaşlar ilk önce merhaba, ben bu sene daha yeni 12. sınıfa geçtim 11. sınıfta sayısaldım. Şu an eşit ağırlığım ve meslek seçiminde zorlanıyorum. Bana ailem önünde daha 1 senen var diyorlar ama ben şimdiden karar vermek istiyorum. Hem yurt dışı planımda var. Bu konu hakkında bana yardım eder misiniz?

Rastgele Bir Meslek Adı bas gelsin gelecek 50 yılın.

Türkiye gibi çalıştığının hakkını alamadığın bir ülkede yaşayıp çalışmayı düşünüyorsan, bence hakkını alabileceğin yani maaşı en yüksek bölümü seçmen olur.

Çünkü sevmediğin bir işi yapsan bile 2 ay sonra alışıp devam edebilirsin ve parası da iyi olursa bu motive edebilir ancak maaşı düşük ancak sevdiğin bir işi yaparsan bir süreden sonra "Maaş yetersiz" gibi cümleler kuracaksın.

Bu yüzden bence maaşı en yüksek bölümü yazmak en mantıklısı. Yurt dışı hayalin için bir şey diyemem yurt dışında işler nasıl yürüyor bilmiyorum.

Sevdiği işi yapan insan belli bir süre sonra kendini geliştirir mesleğinde iyi yerlere gelir

Maaşı en yüksek bölümü yazmak en mantıklısı ne demek? Bu nasıl bir kafa yapısı

Eşit ağırlık alanında önü açık meslekler diye araştırmanızı öneririm. Böylece aklınızda bir fikir belirlenmiş olur. Sınavdan sonra da detaylı bir araştırma yapıp kararınızı verirsiniz.

Dostum okumak zorunda değilsin. Tatilde bir mesleğe gir. Bu Fırıncılık, Kebapçılık, Katmer-Künefe vs. olabilir. Ama yemek sektörü olması daha iyi. Ben 18 yaşımda kebap ustasıyım aldığım parayı duysan şaşar kalırsın ama bunu sizle paylaşmam tabii. Onları dene belki içinde vardır usta olursun?

Dostum okumak zorunda değilsin. Tatilde bir mesleğe gir. Bu Fırıncılık, Kebapçılık, Katmer-Künefe vs. olabilir. Ama yemek sektörü olması daha iyi. Ben 18 yaşımda kebap ustasıyım aldığım parayı duysan şaşar kalırsın ama bunu sizle paylaşmam tabii. Onları dene belki içinde vardır usta olursun?

Ne kadar kebap ustası maaşı nerede çalışıyorsun merak ettim

Maaşı en yüksek bölümü yazmak en mantıklısı ne demek? Bu nasıl bir kafa yapısı
Seven insan gitsin felsefe falan okusun kanka o zaman bu ülkede çok değer görüyor ya :D

Sen tavsiyeni verirsin ben veririm noktayı konu sahibi koyar, sidik yarıştırma amacında değilsen muhalefet olmak için yazı yazma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı