Meslek seçimi

Sana tavsiyem, okurken hocalarına yapış. Getir götürlerini yap. Eğitime gönül vermiş bir hocan varsa, makale yazmak istediğini söyle ve bir konu hakkında ufak bir dergi makalesi falan hazırla.
Hocalar iş bulma konusunda çok yardımcı olabilirler :)
Ayrıca belki ileride akademisyen olabilirsin. 6500 kılçıksız maaş var. Akademide olmak keyiflidir de.
Konu sahibi hocam mezun olmuş da iş aramıyor ki. Mezun olduğu gün, ne deneyimi? Okunulduğunda diğerlerine kıyasla rahat edeceği bir alandı iç mimarlık, o sebeple yazdım.

4 sene okurken yol+ekmek karşılığında tasarım ofislerinde çalıştım. O tecrübe sayesinde mezun olunca kimse diplomamı sormadı bile. Yüksek İç Mimarım ve piyasayı çok bilirim.

Açıkçası sıraladığınız bölümler birbirinden bambaşka bölümler. Bilgisayar olsun da ne olursa olsun kafasında listelenmiş. Bu kafada tercih yapacak iseniz mühendislik düşünmeyin bile, 4 yıl size işkence olur.
Benim için ders çalışmak biraz sıkıntı. Kaygı bozukluğu yaratıyor. O yüzden en kısa sürede iş hayatına atılmayı düşünüyorum. Tek tek baktım ve beğendim. Biraz da risk almak gerekir diye düşünüyorum
Şu ülkede boşuna sağlık meslek lisesi okumuşuz herkesin aklında paramedik vardı şimdi de hemşirelik :D Bilgisayar mühendisliği ya da elektrik okuyup yurtdışına çıkmaya çalış
Nerede bizde o şans
Hocam, ben olsam bankacılığı tercih ederdim. Hem gelir düzeyi yüksek, hem de masa başında bir iş. Şimdi belki diyeceksiniz önemli olan mutluluk ama emin olun parada mutlulukla oluyor.
Her şeyin başı sağlık değil para. Dediğinize katılıyorum. Sağlık için de para lazım.
Maliye, muhasebe, Güro yönetimi, çağeı merkezi vb. Bölümler gereksiz, pek geçerliliği olmayan genelde askerliği ertelemek ya da üniversite ortamı görmek için olan bölümler.

Bilişimle ilgili bölümlerde iyi kötü üniversite diye bir olay yok. Oldukça hacmi olan ve para kazandıran alanlar. İster serbest çalışın, ister bir şirket altında çalışın hiç kimse diploma denen değersiz kağıt parçasına bakmaz bu alanlarda. Ortaya koyduğunuz projelere bakarlar. Ancak sayısal zekâ ve mantık gerektirir özellikle programlama. Çalışma disiplinin varsa başarırsın. Tanrı zekileri değil, çalışkanları ödüllendirir.
Bana göre derece yapan kişilerin biraz daha fazla şansının olduğunu düşünüyorum.
Sana tavsiyem, okurken hocalarına yapış. Getir götürlerini yap. Eğitime gönül vermiş bir hocan varsa, makale yazmak istediğini söyle ve bir konu hakkında ufak bir dergi makalesi falan hazırla.
Hocalar iş bulma konusunda çok yardımcı olabilirler :)
Ayrıca belki ileride akademisyen olabilirsin. 6500 kılçıksız maaş var. Akademide olmak keyiflidir de.

4 sene okurken yol+ekmek karşılığında tasarım ofislerinde çalıştım. O tecrübe sayesinde mezun olunca kimse diplomamı sormadı bile. Yüksek İç Mimarım ve piyasayı çok bilirim.
Mantıklı geldi. Teşekürler.

Bana göre derece yapan kişilerin biraz daha fazla şansının olduğunu düşünüyorum.

Yok, zannettiğin gibi değil o işler. İş görüşmesine gittiğin kişiler ailen değiller, o yüzden diploma notunun yüksek olmasının onlar için herhangi bir anlamı yok.

En iyi üniversitede okudum, dereceyle bitirdim, 10 farklı programlama dili biliyorum da desen, sana soracakları ilk soru örnek bir projeniz var mı? Diplomana ihtiyaçları yok verimliliğine ihtiyaçları var.

Benim için ders çalışmak biraz sıkıntı. Kaygı bozukluğu yaratıyor. O yüzden en kısa sürede iş hayatına atılmayı düşünüyorum. Tek tek baktım ve beğendim. Biraz da risk almak gerekir diye düşünüyorum
Mühendislik alınacak bir risk değil. Ders çalışmak sizde kaygı bozukluğu yaratıyorsa iyi bir üniversite kazanmak da ayrı sıkıntı olur. Taşra üniversitesinde 4 yıl mühendislik okumaktansa 4 yıl bilgisayarcıda çalışmak sana daha çok şey kazandırır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı