Meslek seçimi

victorfrn

Hectopat
Arkadaşlar bu sene üniversitesi sınavına gireceğim ve ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Hangi üniversitesi değil çalışacağım mesleği bile secmedim. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Otur, düşün, ne yapabilirim, ne yapamam, ne yapmak istiyorum iyice tart. Bu dediklerimi yapmadan karar verme. Ülkemiz yanlış meslek seçen insanlarla dolu. Ne mutlu olabilirsin ne de kendini gerektiği gibi geliştirebilirsin eğer o mesleği sevmez isen. Ayrıca sınava 2. kez hazırlanmaktan da korkma.

Kendini mutlu edebilecek, akşam eve gittiğinde kafan rahat olabilecek bir meslek seç. İl dışında okumanın güzelliği başkadır. 2 yıl okudum rüyalarıma hala girer o zamanlar arkadaşlıklar yine gitme imkanım olsa bi 4 yıl daha okurum. Benden sana tavsiye yapmayı sevdiğin şeyleri bul ve ona göre meslek seç zengin olmaktan ziyade mutlu ol.

Biraz geç kalmışsın, senin nelerden hoşlandığını nede becerikli olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden vakit kaybetmeden kararını ver ona göre çalış, artık bu kadar sürede ne kadar çalışabilirsen orası da ayrı problem. İyi şanslar diliyorum.

Senin bileceğin iş, tavsiyeyle olmaz ve bir hayli geç de kalmışsın. Eğer ilham aldığın, hayalini kuruduğun bir meslek yoksa, kendi kişiliğine ve tercihlerine göre meslekler bulup bu meslekleri ders çalışabilme kabiliyetine göre en az sayıya indirmelisin. Sonrasında okumak için şehir ve üniversiteye göre kendince seçim yaparsın.

Biraz geç kalmışsın, senin nelerden hoşlandığını nede becerikli olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden vakit kaybetmeden kararını ver ona göre çalış, artık bu kadar sürede ne kadar çalışabilirsen orası da ayrı problem. İyi şanslar diliyorum.
İşte yeteneğimin ne olduğunu bilmiyorum. Sadece biraz resme karşı ilgiliyim onda da ülkemiz de ki ressamlarin hali belli
Bilgisayar mühendisi ol bence. Okuduğun şehirdeki en iyi okula git şehir dışı zor olur.
Bilgisayar değilde daha çok sanat benim hep dikkatimi çekmiştir ama işte ne bilim yani

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı