Meslek tercihimi yapamıyorum

halfhead

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100, GTX 1650 GP, Biostar B450MH, Crucial Ballistix CL16 8x2, Netac N535S
Meslek
Öğrenci
Şu an 12. sınıfım ve Anadolu lisesi, eşit ağırlık bölümünde okuyorum. Şu zamana kadar hep aklımda bilgisayar üzerine bir meslek vardı ancak sayısalım kötü olduğu için eğitim anlamında vazgeçtim diyebilirim. Herkes, her zaman hayatta zevk aldığın şeyi yapmalısın, hobilerine göre meslek yapmalısın diyordu. Benim sevdiğim şeyler bilgisayar oyunları, bilgisayar ile uğraşmak, futbol. Şu an aklımda okuldaki hocamın bana "... tam spor muhabiri, spor yazarı olabilecek tip. Tanıdım tanıyalı hep tuttuğu takım ile ilgileniyor..." demesiyle aklıma direkt spor muhabiri, gazeteci tarzı bir meslek düşmedi değil. BESYO ile sporun içinde kalmayı da düşündüm, yine yakın geliyor bana. Kafam allak bullak. Aslında bunu en başından hedef olarak koymam gerekiyordu, geç oldu ancak bence yine başarabilirim. Nasıl bir seçim yapmalıyım? İleride de iş imkanı bulabileceğim bir iş istiyorum (zor olsa da).

İlgi alanın neler?
Hocam bahsettiğim gibi futbol/spor, bilgisayar oyunları, bilgisayar ile uğraşmak. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Bunların verdiği zevki başka bir şey vermiyor. İlgilensem de sıkıcı.

Hocam bahsettiğim gibi futbol/spor, bilgisayar oyunları, bilgisayar ile uğraşmak. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Bunların verdiği zevki başka bir şey vermiyor. İlgilensem de sıkıcı.
Twitch yayıncılığı düşün birde. İnsagram'da futbol sayfası aç paylaşım yap video falan reklam alırsın ek gelir olur az ilgi alanına göre düşünsen taşın suyunu çıkarırsın.

Twitch yayıncılığı düşün birde. İnsagram'da futbol sayfası aç paylaşım yap video falan reklam alırsın ek gelir olur az ilgi alanına göre düşünsen taşın suyunu çıkarırsın.
Biraz yayın yaptım, tabi gelir olmadı ama nedense zaman kaybı gibi geldi. Zaten son senem ve ders çalışmam gerektiğini düşündüm. Tabi araya şu vergi muhabbetleri girdi ve hevesim kaçtı. Instagram hesabı açmak mantıklı gibi. Bunu oyun sayfası açarak yapmayı düşünmüştüm ama çok fazlalaştı. Bu olabilir. Ancak bu nasıl aileye anlatılacak 😅? Malum çok fazla okumamı ve zor zamanlarda rahat bir şekilde yaşamamı istiyorlar.

Sana okuma demedim meslek garantili bir bölüm için çalış ama ilgi alanlarına görede ek bir şeyler yap başarılı olursan ana kazancın oradan olabilir. Şahsen bıraksalar Türkiye'yi yönetirim yönetime yatkınım.
Yönetme huyu bende de var sanırım. Şimdi aklıma geldi Photoshop ile bir şeyler yapmaya çalışmak zevk verebiliyor. Sanırım dediğiniz gibi bir sayfa açmak mantıklı olacak gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı