TaraniaWars
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Game Producer(Developer)
Dediğimi yanlış anladın galiba. Ben herkes bilgisayar üzerinde çalışmalı demedim.Ülke şartları diye bir genelleme yanlış. Demek istediğim herkes bilgisayar üzerinde çalışmak zorunda değil. Envai çeşit meslek var. İşini iyi yapan da çok iyi paralar kazanıyor. İnşatta çalışan adamların büyük çoğunluğu bizden çok para kazanıyor/kazanacak.
Ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Aynı zamanda web ve grafik tasarımcılığı yapıyorum.
Şu anda dekorasyon-inşaat şirketinde çalışıyorum.
Önemli ve tek gerçek olan ideallerimiz, hedeflerimiz. Ben, hedefime ulaşacak yolda inşaat şirketinde çalışmayı yük olarak görmüyorum.
"işe almak isteyen kendini bilmiş şirketler resmen köle arıyor" dedim. Bu bütün şirketler için geçerli. Genelleme yanlış değil. Garsonluk için başvurduğumda bile kimse işe almadı beni. Samsun, İstanbul, Ankara gibi bu 3 büyükşehirde iş arayıp bulamıyorsam yada kimse iş vermiyorsa bence ülkede sıkıntı vardır.
İşgücü İstatistikleri, Ağustos 2020
İşsizlik oranı %13,2 seviyesinde gerçekleşti
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 456 bin kişi azalarak 4 milyon 194 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,8 puanlık azalış ile %13,2 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,0 puanlık azalış ile %15,7 oldu.
İstihdam oranı %43,9 oldu
İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 975 bin kişi azalarak 27 milyon 554 bin kişi, istihdam oranı ise 2,4 puanlık azalış ile %43,9 oldu.
15-64 yaş grubunda işsizlik oranı %13,5, istihdam oranı %48,8 oldu
15-64 yaş grubunda işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,8 puanlık azalışla %13,5, tarım dışı işsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalışla %15,7 oldu. Bu yaş grubunda istihdam oranı 2,2 puanlık azalışla %48,8, işgücüne katılma oranı ise 3,1 puanlık azalışla %56,4 oldu.
Kaynak: TÜİK