Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Özel Anadolu Lisesine Geçiş

Ben de Sağlık Meslek Hemşirelik bölümünden mezun oldum zamanında. İlk başta Anadolu Lisesi olmasını çok istemiştim ve hiç sevmeyerek gittim okuluma ama şuan Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarımı görüyorum Üniversite okuyamayanlar keşke senin gibi Sağlık Meslek Lisesine gitseydik diyorlar çünkü gerçekten de bu ülkede bir veya birden çok mesleğin olmalı. Tabi bizim zamanımızda yardımcı falan değil direk Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni, Anestezi gibi bölümler vardı. Son olarak eğer Sayısal, Sözel veya Eşit ağırlık dersleri için iyi bir temelin varsa Anadolu lisesinde düzenli bir sistemle Üniversite sınavı için çok güzel hazırlanıp çok daha iyi bölümler okuyabilirsin Üniversitede çünkü Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan bireyler bu açığı kapatmak için ya çok sistemli çalışıyor ya da Lise bittikten sonra bir kaç yıl mezuna kalıyor ama eğer temel bilgin iyi değilse ve bu konuda kendine güvenmiyorsan Anadolu Lisesi mezunu olduktan sonra bununla yetinmen gerekebilir. Tercih zor ama ihtiyaç dahilinde kolay yapılmalıdır.
Özel sağlık ve devlet sağlık lisesi mezunu arkadaşlarım var hepsi işsiz üniversiteyi bitirdiler devlet atamasını yapmıyor özel hastaneler ise asgari ücretin daha altında maaş veriyor sağlığın suyu çıktı artık.
 
Özel sağlık ve devlet sağlık lisesi mezunu arkadaşlarım var hepsi işsiz üniversiteyi bitirdiler devlet atamasını yapmıyor özel hastaneler ise asgari ücretin daha altında maaş veriyor sağlığın suyu çıktı artık.

Bizim zamanımızda 2 yıllık direk geçiş hakkımız vardır, bu hakkı kullanan her arkadaşım Kpss'den güzel puanlar alıp atandılar. Üniversite okurken Özel Hastahanede çalışma fırsatı da var tabi ama şuan yardımcı statüsündeki arkadaşların şartlarını bilemem.
 
Geçiş yaptım , üniversite için daha avantajlı olacağımı düşünüyorum.Teşekkürler.
Ben de seninle aynı durumdayım, özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyorum. ATP programındayım, özel Anadolu Lisesine geçmek istiyorum. Sen sıkıntısız bir şekilde geçtin değil mi? Şu an özel Anadolu Lisesinde mi okuyorsun? Bana öğretmenlerim ''hayır gidemezsin, sen meslek lisesindesin, orada senin okuduğun bölüm yok'' gibi şeyler söylediler de, emin olmak için bizzat sana sorma gereği duydum. @Hakansz
 

Geri
Yukarı