Meslekte karar kılamamak

mstrikeout

Decipat
Makaleler
1
Yer
United Kingdom
Merhabalar, bunun pek de doğru bir konu olmadığını düşünebilirsiniz. Pek de haksız sayılmazsınız. Ama şuan durumum çok canımı sıkıyor, öneri ve tavsiyeye ihtiyacım var. Kısaca gelecek kaygım var, belirsizlikten korkuyorum.

Hala ne mesleğe sahip olmak istediğimi bilemiyorum. Her meslek ilgi çekici gelirken onlar hakkında daha fazla bilgi öğrenince birden soğuyorum. Bana göre gelmiyorlar. Mesela İngilizcem iyi ve öğretmen de olmak isterim. Ama düşününce öğretmenliğin bana göre olmadığını anlıyorum ve boşluk hissine kapılıyorum. Bana daha çok evden çalışabileceğim bir meslek önerir misiniz? Saçma gelebilir ama yeni meslekler keşfetmeye ihtiyacım var. Eğer çok komik olduğunu düşünen arkadaşlar varsa rica ediyorum yazmasınlar. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

Yaş kaç? İlgi alanın nelerdir? (İlgi alanından kastım yazılım deyip bir kuruş bilmemek değil gerçekten uğraştığın veya yapabildiğin şeyler)

Yaş kaç? İlgi alanın nelerdir? (İlgi alanından kastım yazılım deyip bir kuruş bilmemek değil gerçekten uğraştığın veya yapabildiğin şeyler)
14-15. İlgi alanlarım genellikle oyunlar. Çok fazla bir ilgi alanım olduğu da söylenemez zaten. 7/24 evde duruyorum çok da ilgi çekici şeyler gelişmiyor etrafımda.

Hocam bana da aynısı şu zamanlar oluyor 11.sınıfa geçince bu oldu ...Gerçekten bir şeye, hevesli olduğunuz bir mesleğe veya hobiyi bir hevesle araştırıyorsun araştırdıkça nedensizce soğuyorsun. Şu anda iki meslek aklımı i kafamı allak bullak etmiş durumda ...Seni anlıyorum meslek seçimin konusunda pek bir fikrim olduğu söylenemez. Hayırlısı olsun ne diyelim aga?

Evden çalışma deyince akla ilk bilgisayar/yazılım mühendisliği gelir.
Sosyal'e katıldığınıza göre bu konulara ilgili olmalısınız, bilgisayar veya yazılım mühendisliği düşünebilirsiniz.
Şuan zaten meslek lisesindeyim ancak uzaktan eğitimden dolayı ve kodlama öğretmenimizin sanki mezun olmuşuz gibi anlatmasından dolayı ilgimi çekmiyor pek. Saatlerce kod yazmaya canı gönülden hazırım, yazmayı çok severim, ama açıkçası pek de bir ilgim yok. Çok karışık geliyor bana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı