Meta Quest 2 vs MSI Claw

ASUS ROG Ally Z1 Extreme bak 2. el. 14-15k civarına şanslıysan bulursun. Claw serilerine göre çok önde. Pil performansı biraz sıkıntı maalesef.

Pil sıkıntı değil benim için ama üsttede dediğim gibi VR daha da eğlenceli gelecek gibi duruyor.

Bence ikisinin de ucuz versiyonlarını bir dene tarafını seç. VR için alman gereken ucuz bir VR gözlüğü. El konsolu içinse alman gereken şey bsp D3 gibi ucuz bir teleskopik gamepad(en son TR'de 600-700 lira arası bulunuyordu). Bu arada iyi bir telefonun varsa el konsoluna(el bilgisayarı daha doğru olur) ihtiyacın yok gamepad alsan yeterli, emülatörlerle istediğini oynarsın.

Bence ikisinin de ucuz versiyonlarını bir dene tarafını seç. VR için alman gereken ucuz bir VR gözlüğü. El konsolu içinse alman gereken şey bsp D3 gibi ucuz bir teleskopik gamepad(en son TR'de 600-700 lira arası bulunuyordu). Bu arada iyi bir telefonun varsa el konsoluna(el bilgisayarı daha doğru olur) ihtiyacın yok gamepad alsan yeterli, emülatörlerle istediğini oynarsın.

Quest 2 piyasadaki en uygun model zaten. Quest 1 alıp satması zor. Ve VR da nesiller çok fark ediyor. Hele ki görüntü bakımından. Bu bile soğutur insanı.

Quest 2 piyasadaki en uygun model zaten. Quest 1 alıp satması zor. Ve VR da nesiller çok fark ediyor. Hele ki görüntü bakımından. Bu bile soğutur insanı.

Benim söylemek istediğim bu ucuz sadece telefon vs. konulanlar içine, hiç denemediyse illaki bir fikir verir. VR oyun donanımı olarak çok sınırlı bir alet ki oyunları da hemen hemen mekaniksel olarak birbirine çok benziyor, VR'ın doğası gereği. El konsolları ise Game Boy'dan beri hayatımızda olan bir şey 2000'li yılların başlarında da uçuşa geçti 2010 civarı yavaşladı şu anda yine popülerlik olarak zirveye oynuyor. VR ise yıllardır aynı çıkıp böyle iyi şöyle iyi diye anlatıp aynı şeyin lacivertini sunuyorlar önümüze.

Benim söylemek istediğim bu ucuz sadece telefon vs. konulanlar içine, hiç denemediyse illaki bir fikir verir. VR oyun donanımı olarak çok sınırlı bir alet ki oyunları da hemen hemen mekaniksel olarak birbirine çok benziyor, VR'ın doğası gereği. El konsolları ise Game Boy'dan beri hayatımızda olan bir şey 2000'li yılların başlarında da uçuşa geçti 2010 civarı yavaşladı şu anda yine popülerlik olarak zirveye oynuyor. VR ise yıllardır aynı çıkıp böyle iyi şöyle iyi diye anlatıp aynı şeyin lacivertini sunuyorlar önümüze.
Hayır hocam, bu görüşe katılmıyorum.

Telefonla kullanılan VR cihazlarıyla gerçek VR sistemleri arasında devasa fark var. Eğer bir kişi yalnızca telefon tabanlı bir deneyim yaşarsa, VR teknolojisinden soğuyabilir. Gerçek potansiyelini yansıtmaz ve yanıltıcı olur. Telefon koyulanlar çok kötü çünkü. Normal VR ile alakası yok.

Ve 2010 yılından beri VR teknolojisi gelişti. Ekran, yazılım ve görüntü bakımından.

Son düzenleme:
Ve 2010 yılından beri VR teknolojisi çok gelişti. Ekran ve görüntü bakımından.

Peki içerik, kullanan kimse içerik bakımından cihazları övmüyor, çıkan oyunların mekaniklerinin aynı olduğunu herkes biliyor. Şu anda sırf bu yüzden bu gittiğiniz her ortamda sinema deneyimi vs. gibi göz boyama olaylarına giriştiler ki o da tutmuyor. 2.5-3 saat gözünüze takabileceğiniz şeyler değiller bunlar maalesef. Gerçekten boşa harcamaya paranız varsa denemek için alınabilir ama.

Peki içerik, kullanan kimse içerik bakımından cihazları övmüyor, çıkan oyunların mekaniklerinin aynı olduğunu herkes biliyor. Şu anda sırf bu yüzden bu gittiğiniz her ortamda sinema deneyimi vs. gibi göz boyama olaylarına giriştiler ki o da tutmuyor. 2.5-3 saat gözünüze takabileceğiniz şeyler değiller bunlar maalesef. Gerçekten boşa harcamaya paranız varsa denemek için alınabilir ama.

Boşa harcanan para yok ki hocam. Ben şu ana kadar 4 kere Quest 2 alıp sattım paramda yok olmadı. Konu sahibi alır,dener satar. Fakat oyun konusunda haklısınız oyunların içerikleri aynı. Ama sevdiğiniz bir oyun varsa 200 saat bile geçirirsiniz. Ben Resident Evil 4'te 230 saate yakın bir zaman geçirdim. Normal PC versiyonundan çok daha iyi hissettiriyordu çünkü.

Boşa harcanan para yok ki hocam. Ben şu ana kadar 4 kere Quest 2 alıp sattım paramda yok olmadı. Konu sahibi alır, dener satar. Ama o konuda haklısınız oyunların içerikleri aynı. Ama sevdiğiniz bir oyun varsa 200 saat bile geçirirsiniz. Ben Resident Evil 4'te 230 saate yakın bir zaman geçirdim. Normal PC versiyonundan çok daha iyi hissettiriyordu çünkü.

Zevkler ve renkler hocam, ikinci el piyasası için belki güzel bir cihazdır. Ama kabul etmek lazım ki 1-2 oyun için değer mi? Bence değmez. Şunu da belirteyim 3-4 yıldır emulatörler ve teleskopik gamepadleri kurcalıyorum. Birçok model denedim bsp D3, D8, D11, saitake 7007F, EasySMX X05, GameSir g4s... Liste bu şekilde uzuyor. Şu anda el konsolları için de biraz erken, halen güç ve pil süresini optimize edemediler. Hele ilk çıkan ROG Ally gibi el bilgisayarları daha kötü durumda 1.5 saat gibi ekran süreleri var oyun oynarken. Sizin deneyimlerinizden de yola çıkılarak 20k bütçenin yarısı 2. el bir VR sete, ufak bir kısmı(2K kadar) teleskopik iyi bir Gamepad'e harcanabilir(bsp D8'i kesinlikte tavsiye ederim mesela). Elde de 8 gen 1 üstü veya dengi bir işlemcili telefon varsa switch oyunları bile açarsınız o cihazda. Ben bendeki SD888 ile neler oynamadım ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı