İnceleme Meta Quest 3S

Merhaba Technopat okurlari;

1 ay once Amazon.ae uzerinden Meta Quest 3S 128GB modelini aldim. Cihazi 1200 AED'e (11.5 bin TL civari) aldim. Kutu icerigi sarj aleti, iki adet kontrolcu ve gozlugun kendisi ve kullanim kilavuzu + garanti kagidiydi. Sarj aletiyle beraber gelen kablo 1 metrelik Type C'den Type C'ye.

Cihazin kendisine gecelim; Cihaz Meta Quest 3'un kucuk kardesi. Guc olarak ayni gucte cihazlar (ayni islemciyi tasiyorlar) ancak Quest 3S daha dusuk ekran cozunurlugune ve depolamaya sahip, 3'de Pancake lensler varken 3S'de Fresnel lesnler var. Dogal olarak 3S'de gorus acisi ve netligi 3'ye gore biraz daha kisitli. Quest 3 ile kiyaslama sansim oldu. Kendim Quest 3 ile aralarindaki cozunurluk farkinin aralarindaki fiyat farkini hak edecek kadar fark etmedigini dusunuyorum. En azindan ben bunu aldigimda Quest 3 2000 AED'di (19,5 bin TL civari) aradaki 800 AED'lik farka degmedigini dusunuyorum.

Kutu acilimini belki paylasirim, acemi bir sekilde cektim ama asiri acemi. Pijamalarimla kargodan aldigim ve kutusunu actigim bir urunun kutu acilim videosunu paylasip paylasmama konusunda kararsizim.

Oyun deneyimi;
Cihaz bana Batman Arkham Shadow hediyesiyle geldi. Haliyle ilk denedigim oyunda o oldu. Oncelikle oyun oynamasi cok eglenceli bu sekilde. Batman tarzi oyunlarda dovusme isini siz yapiyorsunuz, gercekten yumruklarinizi savurarak. Yorucu ama eglenceli oluyor. Cihazin performansi mukkemmel ama en iyi deneyim icin genis bir alan tavsiye ederim. Otururken oynamasi ayakta hareket ederken oynamasi kadar zevkli degil. Batman'den dovus kisimlariyla alakali video biraktim asagiya;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ikinci oyun olarak Super Hot oynadim, 1 dakikalik bir kesit asagiya biraktim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Simdiye kadar en cok eglendigim oyunsa hic beklemedigim bir sekilde ETS 2 oldu. ETS 2'yi Steam uzerinden Oculus moduyla oynadim. Steam Link ile bilgisayarima baglanip Steam VR araciligiyla oynuyorum. Dolayisiyla oyunu oynatan ve calistiran benim kendi sistemim bunda, Quest 3S degil. Sirf bunun icin bir direksiyon seti almaya karar verdim.

Bir diger kullanim senaryosu; cihazi monitor olarak (hatta multi monitor setup olarak) kullanabiliyorsunuz. Horizon Workspace uygulamasiyla birden fazla monitor ekleyip cihazin icinde kullanabiliyorsunuz. Eger Meta Air Link kullanirsan tek monitore izin veriyor ancak cihazin kontrolculerini fare olarak kullanmaniza izin veriyor bu sekilde.

Masaustu kullanimi icin ne yazik ki video paylasamayacagim. Cektigim bir video var, ancak onu burada paylasamam. Baska bir sey cekersem atarim buraya da.

Son olarak film/dizi izlemek icinde kullandim. Bu tarz icerikleri tuketirken dusuk cozunurluk biraz daha goze batmaya basliyor. Oyunlardayken belirgin degil ancak dizi/film izlerken ufak bir piksel sayma durumu gerceklesiyor. Ayni durum Quest 3 icinde soz konusu. Dizi, film izlerken veya monitor olarak kullanirken passthrough (gecirgenlik modu)) ile odanizda gezebiliyorsunuz. Artirilmis gerceklik yapiyor bu sirada. Ancak bunda gercek dunya cok puslu/kumlu gorunuyor. Cast ettiginizde yada kayddetiginizde video olarak, o kumlu goruntu yok. Ancak cihazdan bakarken var. Sorun bir tek bende var sanmistim ama Quest 3'de de ne yazik ki boyle.

Cihazi kontrolcu disinda ellerinizle de kullanabiliyorsunuz. Biraz lag var ellerinizi kullanirken. Parmaginizla isaret edip, cimdikleyerek bir seyi secebiliyorsunuz.

Cihazin piliyle ilgili yorum yapip incelemeyi bitireyim; Dizi/film izlerken de cok kisa, oyun oynarken de. En fazla 3-3.5 saatlik bir pil suresi gordum. Onda da film izliyordum. Oyun oynarken 2-2.5 saat civarinda 100%'den 15% civarina dusuyor.

Cihazin gorselleri;
1733187034907.jpeg
20241203_041534-min.jpg
1733187069231.jpeg

Hocam şunun gibi dövüş oyunlarını test eder misiniz?

Blade & sorcery oyunun adi. Indirdim ama cok deneme sansim olmadi. Gorundugunden biraz daha zor. :D su siralar beat saber oynuyorum daha cok.

Beat saber çok iyi bir oyun hocam. Şehrimdeki bir VR Kafe'de deneme şansım olmuştu. Aslında benim VR'ı almayı isteme sebebim Euro Truck Simulator 2 gibi oyunları direksiyon setimle beraber oynayabilmek.(ne kadar mümkün olduğunu bilmesemde) :D

Beat saber çok iyi bir oyun hocam. Şehrimdeki bir VR Kafe'de deneme şansım olmuştu. Aslında benim VR'ı almayı isteme sebebim Euro Truck Simulator 2 gibi oyunları direksiyon setimle beraber oynayabilmek.(ne kadar mümkün olduğunu bilmesemde) :D
Fazlasiyla mumkun;
Simdiye kadar en cok eglendigim oyunsa hic beklemedigim bir sekilde ETS 2 oldu. ETS 2'yi Steam uzerinden Oculus moduyla oynadim. Steam Link ile bilgisayarima baglanip Steam VR araciligiyla oynuyorum. Dolayisiyla oyunu oynatan ve calistiran benim kendi sistemim bunda, Quest 3S degil. Sirf bunun icin bir direksiyon seti almaya karar verdim.
Altta videosuda var nasil gozuktugunun. Kendi bilgisayarimda calisiyordu ETS2.

Merhaba,

İnceleme için teşekkürler 3s cihazını aldım bende ve bir kaç sorum olacaktı. Aslında ilki ortamı kumlu gibi göstermesiydi ama siz bunu yanıtlamışsınız zaten demek ki tüm cihazlarda böyle bende sorun olduğunu düşünmüştüm :) Diğer sorum da ekrandaki yazılar böyle hafif bulanık gibi görünüyor bana tüm ayarları denedim ama bir türlü tam netliği kazanamadım. Ayrıca sanal gerçeklik ortamına geçtiğimde de tam keskin bir netlik alamıyorum aynadan kendi görüntüm dahi bulanık geliyor. Bir diğer sorum da almadan önce bunu araştırmamıştım sanırım türkiye satışı olmadığından bu cihazlar satıcı firmaların yönlendirdiği yerlerden mi garantili oluyor ? Cihazı meta üzerinden sorgulattığımda garantisi görülmüyor kendi içinden de baktığım zaman garanti bitiş süresi 1969 gibi saçma bir tarih verdi sizde durum nedir acaba ? Ona göre cihaz iadesini yapacağım.

Teşekkürler

Bir diğer sorum da almadan önce bunu araştırmamıştım sanırım türkiye satışı olmadığından bu cihazlar satıcı firmaların yönlendirdiği yerlerden mi garantili oluyor
Bu konu hakkinda bilgim yok. Ben urunu BAE'de aldim, BAE'de kullaniyorum. Haliyle bir fikrim yok.

Bende ki durum icin; kontrol etmedim, o yuzden bi fikrim yok durust olmak gerekirse.
Diğer sorum da ekrandaki yazılar böyle hafif bulanık gibi görünüyor bana tüm ayarları denedim ama bir türlü tam netliği kazanamadım. Ayrıca sanal gerçeklik ortamına geçtiğimde de tam keskin bir netlik alamıyorum aynadan kendi görüntüm dahi bulanık geliyor.
Sanal ortamda kendini net gorememen normal cunku dusuk cozunurluk low poly ortam orasi. Farkli oyunlarda net gozukup gozukmedigi oyunun onemli. Text netligiyle alakali bir yorum yapamiyorum.

Bu konu hakkinda bilgim yok. Ben urunu BAE'de aldim, BAE'de kullaniyorum. Haliyle bir fikrim yok.

Bende ki durum icin; kontrol etmedim, o yuzden bi fikrim yok durust olmak gerekirse.

Sanal ortamda kendini net gorememen normal cunku dusuk cozunurluk low poly ortam orasi. Farkli oyunlarda net gozukup gozukmedigi oyunun onemli. Text netligiyle alakali bir yorum yapamiyorum.
Cevaplar için çok teşekkürler ilk defa kullandığım için acemiyim cihazda kusura bakmayın lütfen hayırlı günleriniz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı