Metaphor: Refantazio hakkında ne düşünüyorsunuz?

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Oyun çıktı bildiğiniz gibi. Ben kış indirimlerinde almak istiyorum şu anlık sadece demoyu oynayabildim ve şaşırtıcı derecede iyi.combatın Persona değil SMT gibi olması hoş olmuş. Archetype ve sınıf sistemi de keza bayağı iyi bir yenilik olmuş. Sadece demoyu bitirdim ama o kısım bile fazlasıyla zevk verdi. Benim için yılın oyunu olur muhtemelen. Hikaye konusunda pek bir şey demeyeceğim ama teması tam istediğim gibi olmuş. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sanat dizaynı yüzünden benim de ilgimi çekti de ah Denuvo olmasaydı oynardım.

@Berk Count Wukong alamaz. Gotylik bir oyun da değil zaten. İyi bir oyun ama kesinlikle o kalitede bir oyun değil. FF7R ya da Metaphor alır diyorum. Genel anlamda Metaphor'u pek konuşan bizde olmasa da (Türkiye'de oyunu almak çok zor olduğundan muhtemelen bu. Yabancılar konuşuyor galiba. Türkiye'de görmüyorum.) bana Metaphor daha yüksek ihtimal gibi geliyor. İlk günden direkt 1 milyonu aşkın sattı ki ATLUS için büyük başarı bu. FF7R baya az sattı. Astro Bot da bir ihtimal ama sanmıyorum pek. Bana Metaphor gibi geliyor bu senenin goty.

@Berk Count Wukong alamaz. Gotylik bir oyun da değil zaten. İyi bir oyun ama kesinlikle o kalitede bir oyun değil. FF7R ya da Metaphor alır diyorum. Genel anlamda Metaphor'u pek konuşan bizde olmasa da (Türkiye'de oyunu almak çok zor olduğundan muhtemelen bu. Yabancılar konuşuyor galiba. Türkiye'de görmüyorum.) bana Metaphor daha yüksek ihtimal gibi geliyor. İlk günden direkt 1 milyonu aşkın sattı ki ATLUS için büyük başarı bu. FF7R baya az sattı. Astro Bot da bir ihtimal ama sanmıyorum pek. Bana Metaphor gibi geliyor bu senenin goty.
Batıda ff7 hariç konuşulan pek japon oyunu yok. Wukong bunlarin çok daha önüne geçmiş durumda. Bu metaphor yeni çiktigi için de olabilir. Ff7nin az satması goty alması için engel değil. En yüksek ihtimal onun bence. Hem oyun çapı olarak metaphor buna yakın mı emin değilim. Birde şu jrpg oldu muhabbeti hala yapiliyor mu acaba bir senede bu kadar kaliteli oyun çıkmışken. Gamespot yada ign user pollunda wukong ve FF7R yukarilardaydi. Onu da bulursam atayım.

@Berk Count 70k buldu Metaphor Steam'de anlık olarak. İyi bir sayı. FF7R de alabilir evet. Metaphor da ama alabilir. Wukong alamaz ama yani zaten 10 milyon satıldıysa 9 milyonu Çinlilerin. Zaten Wukong da goty alacak kadar kaliteli bir oyun değil.

Bir de Metaphor'un çapı FF7R'den bile büyük olabilir aslında. Adamlar oyun için komple yeni stüdyo kurdu. En az 8 senedir ismi olan, en azından proje olarak yapıldığı bilinen bir oyun. Kesinlikle büyük çaplı bir oyun yani. Grafik tarzından dolayı düşük çaplı bir oyun demek olmaz ki anime cutsceneler ciddi uğraş isteyen şeyler.

@Berk Count 70k buldu Metaphor Steam'de anlık olarak. İyi bir sayı. FF7R de alabilir evet. Metaphor da ama alabilir. Wukong alamaz ama yani zaten 10 milyon satıldıysa 9 milyonu Çinlilerin. Zaten Wukong da goty alacak kadar kaliteli bir oyun değil.

Bir de Metaphor'un çapı FF7R'den bile büyük olabilir aslında. Adamlar oyun için komple yeni stüdyo kurdu. En az 8 senedir ismi olan, en azından proje olarak yapıldığı bilinen bir oyun. Kesinlikle büyük çaplı bir oyun yani. Grafik tarzından dolayı düşük çaplı bir oyun demek olmaz ki anime cutsceneler ciddi uğraş isteyen şeyler.
8 senedir nasıl ismi var? Ben bu oyunu ilk defa geçen sene duyuruldugunu biliyorum. Hem atlus square kadar büyük bir stüdyo değil. Özellikle P studio. Smt 5 gibi garip grup işler yapan bu elemanlarin persona hariç sağlam markası var mı emin değilim. Ki reload bile bayağı tembelce bir remake bence. Metaphorda shigenori soejima isimli sanat yönetmeni olduğu için oyunun iyi olduğundan eminim ve goty olmasını da isterim ama ff7 gibi bir dev varken zor. Yılların oyunu yani sadece adı olsa oyun kötü olsa bile tüm medyayı etkiliyor özellikle doğuda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı