Metaphor: Refantazio hakkında ne düşünüyorsunuz?

@Berk Count evet pek duyulmuş bir isim değil ama Project: ReFantazio ismi ile uzun süredir geliştirilen bir oyun. En az 8 sene. Çok eskiden konsept çizimlerini falan bulabilirsiniz. Persona 3 Reload konusunda katılıyorum size. Stüdyo çok büyük değil evet ama muhtemelen P Studio'nun çoğu bu Studio Zero'ya gitti. P3R de para toparlamak için falandır. En hızlı satan ATLUS oyunu oldu Metaphor. Yani çap olarak kesinlikle 3A bir oyun ki demo bile 8 saat sürüyor en az. Kaçırılabilir şeyler falan var demoda onlar ile 10 saat bulur. Demo bile bayağı doluydu. Oynayan arkadaşlarım da sevdi bayağı. Ben de ara tatile alacağım umarım. Çok iyi duruyor ki ya FF7 ya da bu Goty olur diyorum. FF7 oynamadım maalesef platform yok elimde. Benim gotym bu olur herhalde.

Demosunu ikinci hesabımdan oynadım. Oyunda çok güzel sahneler ve yeni mekanikler varken bazı yerleri de bas geç yapmışlar gibi. Atlus'un yaptığı en büyük hatalardan birisi bu mesela P3R'de de vardı , Tartarus lobisinin tasarımına bak bir de tatil sahnelerinin sahne tasarımına bak arada dağlar kadar fark var bu oyunda aynı şekilde grafikleri eşit yaymazsalar benim beklentim karşılanmaz eğer müşterinin 70 dolarını istiyorsan hakkını verilmesi lazım 70 dolara ne oyunlar var mesela. Şimdi çıkacaklar gene kötülüyon dicekler hayır kardeşim kötülemiyorum hatta beklentilerimden biri olan yeni mekanik ekleme işini başarmışlar çokta güzel aynı rpg mekaniklerindense bu oyunda yeni şeyler görmek mutlu etti. İçimde olmuş dememi engelleyen tek şey fiyatı ve görsel potansiyeli her yerde kullanmamaları. Ben 70 dolar gibi bir parayı bizim ülke şartlarında aşırı sevdiğim bir oyun olması lazım.

@Zeitnotun Supu bunun sebebi eşek gibi oyuna Anti Aliasing eklememeleri aslında. Resolution Scale yüzde 200 yapınca olması gerektiği gibi oluyor ama onu da benim pc kaldırmıyor. Bu arada kesinlikle 3A bir oyun onu hissettim. 70 dolar eder yani ki görsel olarak da aslında beni tatmin etti ya. Ne bekliyorsam verdi stilize duruyor ama oyun motoru da eskimiş belli oluyor. Zaten UE'de oyun yaparlar bundan sonra artık. Combat bayağı eğlenceli olmuş. Hikaye de güzel duruyor karakterler de iyi gibi. Alacağım oyunu. Yani ben ufak görsel kusurları çok takmıyorum.

70 dolara ne oyunlar var demişsiniz de bu sene 70 dolara bu kadar iyi bir oyun var mı bilmiyorum.

@Zeitnotun Supu bunun sebebi eşek gibi oyuna Anti Aliasing eklememeleri aslında. Resolution Scale yüzde 200 yapınca olması gerektiği gibi oluyor ama onu da benim pc kaldırmıyor. Bu arada kesinlikle 3A bir oyun onu hissettim. 70 dolar eder yani ki görsel olarak da aslında beni tatmin etti ya. Ne bekliyorsam verdi stilize duruyor ama oyun motoru da eskimiş belli oluyor. Zaten UE'de oyun yaparlar bundan sonra artık. Combat bayağı eğlenceli olmuş. Hikaye de güzel duruyor karakterler de iyi gibi. Alacağım oyunu. Yani ben ufak görsel kusurları çok takmıyorum.

70 dolara ne oyunlar var demişsiniz de bu sene 70 dolara bu kadar iyi bir oyun var mı bilmiyorum.
70 dolara yılbaşı indiriminde sepet yaparsın en az 5 oyunlu. JRPG'de ise 3 FF oyunu ayrı ayrı veya üçlü persona paketi yanına da P5 Strikers alırsın seti tamamlarsın.

@Zeitnotun Supu "indirim" demişsiniz. O ayrı mesele. Ben bu oyunun en az 8 senelik bir proje olduğunu, oyun için yeni stüdyo vs. kurulduğunu dedim. Büyük bir proje ve 70 dolar da eder. Persona 5 Royal'dan falan çok daha yüksek bütçeli bir oyun havası var.

Bir de bu dediğiniz "Yer yer olmamışlık" durumu FF16'da bayağı var hatta oyunun çoğu bu kısımlardan oluşuyor. FF7R bilmiyorum.

Bak 70 dolar ederlik burada oyunun sana sunduğu ile senin aldığın değer arasında değiyor mu önemli olan o. Bu dediklerim paragraf sonunda bağlayacağım. Aynı şirketin P3R ye bak mesela portable 15 dolar iken reload 70 dolar'a. İnceleyim eğer port edilen fes olsaydı alınan tat ve ekstra dlc ücretleri expansion pass ile çok daha pahalı eğer fes port edilseydi 30 dolara satılmalıydı bu basit hesaba göre. P3R'nin ederi ise UE 5 kullanmalarına rağmen taş çatlasın 50 dolar MENA ya 40 dolar , bir JRPG'de AAA seviyesini aşmak için grafik kalitelerinin her yerde üst düzey olup mükemmel bir hikaye ve fazla veya FF7 gibi yarı gerçek zamanlı yenisel daha önce denenmemiş mekaniğe ihtiyacı var. Bu dediklerim olsa 80'e de 90'a da dolara satsınlar o da koymaz ama şuan bunu aşabilen yok oynadık gördük bu oyunun ederi bak base edition 60 koy bunu orta doğuya 50 millet oynasın kral da bu fiyata yok yani onun yerine alınacak JRPG olmayan zibilyon oyun var mesela mecrayı bilmeyen adam 70 dolara riske girmeyip 1 tane Sony'den AAA'sını alıp yanına da bir tane AA ekler(indirimsiz). Oyun uzun dönem geliştirildiği için oyun motoru sırıtıyor zaten kapı kenarları ve bitkiler gibi cisimlere baktığın zaman o kareleşmeyi görüyorsun bunu yaşatmak yerine çıkışını ertele UE'ye taşı ve daha başarılı bir iş çıksın .

@Zeitnotun Supu peki soruyorum o zaman, en az 8 senedir ciddi bir bütçe ayırdığın, sırf bu oyun için yeni stüdyo kurduğun bir oyun için sen ne isterdin? Ki P3R 50 dolar edecekse bu hayli hayli 70 dolar eder. P3Rden daha fazla bütçe harcandığı her halinden belli ki 70 dolar elin adamına değil bizim Türke fazla onu da hatırlatayım. Ki FF7 de öyle pek denenmemiş bir mekanik denemiyor hatta FFler gerçek zamanlı olduğundan beri satış konusunda başarısızlar. Metaphor da denemiyor SMT combatına meslekler ve gerçek zamanlı ufak bir başlama eklenmiş. Ama 70 dolar istemekte haklılar. Sonuçta proje büyüklüğü olarak 3A.

Persona 3 Reload'ı 22 saat oynayıp baymıştım. Bu türde oynadığım ilk oyunda ve sürekli aynı şeyleri yapma bir süre sonra baymıştı. Şu an oyunsuz bir zamandan geçiyorum. 25'inde COD, 29'unda RDR çıkacak. O zamana kadar oynanır mı diye düşünüyorum.

Steamde bu oyuna sahip birisi varsa steam aile paylaşımından benim oyunu oynamamı sağlayabilirmi lütfen?
(Param yok çünkü)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı