Metaverse tutacak mı?

Esezdi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bana metaverse biraz fazla abartılıyormuş gibi geliyor. Çağımın insanı zaten yeterince üşengeç. Gidip oturduğu yerden bir arkadaşıyla konuşmak yerine bunu yapmak için neden evinde yer açtıktan sonra ayağa kalkıp o ağır ve anlamsız gözlüklerle beraber gerçekdışı bir kafeye gidip arkadaşıyla konuşsun? İçtiği kahveden, çaydan hiçbir tat alamayacak ve arkadaşıyla yapabileceği aktiviteler sınırlanmış olacak. Kim kanlı canlı sinemada film izlemek, hadi onu da geçtim evde televizyondan film izlemek yerine o koca gözlüklerle sanal bir sinemada film izlemek ister? İzlenecek film de 4-5 filmden öteye geçemez bana göre. Üstüne tüm bunlara katlanırken şirketlerin reklamını daha da fazla gösterecekler. Kim bir anda gözünün önüne çıkan 5-10 saniye atlanamayan reklamları seyretmek ister? Ya da başını nereye çevirsen göze batan reklam tabelalarını? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Açık ara net tutar. Bir 20 yıl sonra falan YouTube gibi platformların yerini alacağını düşünüyorum. Hatta bazı sanatçılar konserlerini Metaverse'de yapmaya başladı bile.
Bana çok garip geliyor bu konser olayı. Belki konserde karakteri hareket ettiren sanatçının kendisi bile değil. Çok işi olduğundan menajeri hareket ediyor belki de. Arkadan da önceden kaydedilmiş bir müzik dosyasını açsalar "Konser yaptık." diye kekelemeleri çok normal bir hal alır. Ben Türk halkının bu olaya alışacağını hiç düşünmüyorum.

Bana çok garip geliyor bu konser olayı. Belki konserde karakteri hareket ettiren sanatçının kendisi bile değil. Çok işi olduğundan menajeri hareket ediyor belki de. Arkadan da önceden kaydedilmiş bir müzik dosyasını açsalar "Konser yaptık." diye kekelemeleri çok normal bir hal alır. Ben Türk halkının bu olaya alışacağını hiç düşünmüyorum.
Bir 20-30 yıla bayağı gelişir diye düşünüyorum mesela 30 yıl önce oyunlarımız pixsel pixsel idi, birde şimdi ki oyunlara bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı