Metin2 hala oynanır mı?

Metin2 bana kalırsa oynanmaz TR sunucusu Full para odaklı oldu. PvP sunucuları ise emek dahi olsa maximum 1 ay açık kalıyor ve verdiğin bütün emekler puf oluyor. Para yatırmadan ne PvP ne de TR sunucusunda bir ilerleme kaydedemezsin. İlk önce şunu sor kendine Metin2 oyununa para yatırmaya değer mi maximum 1 aylık zevk için.
 
@Jasoelys, Metin2 Türkiye sunucusu dediğiniz gibi P2W fakat P2W olmayan PvP sunucuları da illaki vardır ya. Bir bakılması gerek. Mesela Metin2 PvP sunucularında oynadığım zamanlarda edit eşya satan sunucular olurdu. O sunucuları direkt bırakırdım. Edit eşya satan sunucuların ömrü pek uzun olmazdı.
 
Vallaha yanlış hatırlamıyorsam 2008-2009 dönemi gibi oynamaya başlamıştım(server adı TURKEY'di ve sadece 2 channel vardı, server birincisi ile 61 level Lishan diye bir elemandı) ve yıllarca oynadım sonra oyun kültürüm geliştikçe oyunu azalttım ve bıraktım. Oyunun çok büyük "temel" bir problemi var oyunda her şey şansa bağlı. Diyebilirsiniz ki kardeşim bütün MMO'lar böyle, evet her MMO'da en azından loot düşme mekaniği gibi mekanikler şansa bağlı ama her MMO'da şans mekaniğinin yanında "kesin para" yapabileceğin işler varken bu oyunda hiçbir şey yok, balık tuttun düzgün balık gelmedi para kazanamadın, maden kazdın düzgün maden bulamadın para kazanamadın, metin kestin aynı şekilde, mob kestin eğer şanssızsan para kaybediyorsun gibi gibi. Bunun yerine oyunu yapanlar bağımlılık yapıcı şeyler ekleyip kullanıcıyı oyuna bağlamayı tercih etmiş kimsenin bulaşmasını önermem.
 
@170981, zamanında bu kadar popüler olmasının sebebi de buydu. Rakip MMO yoktu ve zamanında aşırı oynandı. Oyuncuları bağımlı yaptı ve sürekli sürekli olarak oynamalarına sebep oldu hatta o zamanlarda bir tane hile programı çıkmıştı ve bu hile programı, çoğu lise öğrencisinin sınıfta kalmasına sebep olmuştur :D Metin2 böyle bir oyundu. Çoğunda olumlu anılarla birlikte olumsuz anılarla da yer edindi.
 
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE Artık genelde farm odaklı PvP sunucuları açılıyor. Bu sunucuların Max ömrü 2 hafta oluyor. Bu tip sunucular artık bir marka oluşturdukları için oyunu açıp 2 veya 3 hafta oynatıp ve oradan paraları cebe atıp sunucu ve Online bittiğinde sunucuyu kapatıyor. Aradan 1 ay veya 2 ay geçtikten sonra aynı isimle aynı marka birkaç yeni bir şey ekleyip ya da eklemeyip tekrar sunucuyu açıyor. Bu döngü 4-5 sene boyunca böyle sürüyor. Bu sistemde çalışan birçok PvP sunucuları var aç-kapat yöntemi ile seneler boyunca insanlardan çok yüklü miktar da paralar indirdiler ve hala devam ediyorlar. Metin2 PvP sunucuları artık bir içerik haline geldi. YouTube üzerinden belirli kanallar sunucuların reklamını yapıp orada 2 hafta oynayıp çok yüklü miktarlar da paralar alıyorlar. Hem sunucu sahipleri hem de içerik üreten kanal çok büyük kazançlı çıkıyor. 2 haftalık zevk için 5-10-20 bin TL oyuna para yatıran kişiler var. O yüzden Türkiye'de Metin2 piyasası bu şekilde işliyor.
 
@170981, zamanında bu kadar popüler olmasının sebebi de buydu. Rakip MMO yoktu ve zamanında aşırı oynandı. Oyuncuları bağımlı yaptı ve sürekli sürekli olarak oynamalarına sebep oldu hatta o zamanlarda bir tane hile programı çıkmıştı ve bu hile programı, çoğu lise öğrencisinin sınıfta kalmasına sebep olmuştur :D Metin2 böyle bir oyundu. Çoğunda olumlu anılarla birlikte olumsuz anılarla da yer edindi.
Aslında vardı benim mahallemde Silkroad'cıların takıldığı kafe Knight'cıların takıldığı kafe ve metin 2 kafesi diye ayrı ayrı kafeler vardı ama Metin 2 Türkçe desteği ile birlikte ezdi geçti diğerlerini. WOW kitlesi ise asla diğerleri kadar büyüyemedi, aylık ödeme ücreti "ödenebilir" olsa bile ödeme imkanlarının yokluğu WOW'un gelişmesini engelledi.
 
@Jasoelys, ne kadar paranın olduğu fark etmiyor. Bir kişi tarafından kurulan PvP sunucuya 5-10-20 bin TL gibi para yatıran kişiler, dolandırılmayı hak etmiyor mu? Para kolay kazanılan şey değil ve insanların, parayı harcarken dikkatli olması gerekiyor. Benzeri Minecraft'ta da var. Minecraft sunucuları için deli gibi para yatırıp sonra sunucu kapanınca, parasını geri isteyen tipler de var :D PvP sunucularına para yatırmayın kardeşim ya.
@170981, Metin2'nin oynanmasındaki en büyük sebep, oyunun basit olmasıydı. Knight Online kadar karışık değildi, karışık olmadığı için de çoğu oyuncuyu kendine çekti.
 
Forumda "düşük sistem gereksinimli oyunlar" adı altında konu açarsanız çok daha iyi oyunlar bulursunuz.Metin 2'nin artık normal sunucuları oynanmayacak derecede kötü.Eğer oyun hakkında bilginiz de varsa PVP sunuculara bakabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı