Metin2 için 13 bin TL sistem tavsiyesi

Bütçe
13.000
Kardeşim 14 bin tl bütçen varsa ya 2.el masaüstü alacaksın ya indirim bekleyeceksin(Zamanla yükselen enflasyon ve doların hengamesine uğramazsan ) bir bilgisayar bulma imkanın olabilir kasım indirimlerinde 12100F ARC750 sistemi vardı 11 bin bandında satıldı üstüne 2.el güzel bir monitör alıp devam edebilirsin yada abi 2.el dizerim dersende 2060 li bir sistem toplanabilir aslında tabi fiyat sektörü senin isteklerine göre değişir ama monitör + kasa için bütçeni biraz aşman gerekecek laptop tercih edersen ise https://www.hepsiburada.com/asus-vi...inabilir-dizustu-bilgisayar-p-HBCV00005C6Y8J? bu model işini fazlasıyla görecektir hem kaliteli ilerdede 1x8 gb ram ile destekleyip devam edebilirsin iyi forumlar

2.ele zaten daha iyi sistem alması normal bişe onu bende biliyorum, sıfır olarak önerdim zaten. Ayrıca bende zamanında 4650G kullandım metin2 de oynadım valoda 1080P low ayarda cogu AAA oyunuda. Hiçbir işine yaramaz derken ezbere konusma lütfen.
1080P Low mu? Valorant zaten ahım şahım sistem istemiyor. Milatlık laptoplar 1080p'de 70-80FPS veriyor zaten?

1080P Low mu? Valorant zaten ahım şahım sistem istemiyor. Milatlık laptoplar 1080p'de 70-80FPS veriyor zaten?
Ya adamda zaten metin2 oynıcam diyor sen okumuyormusun başlıgı gidip rdr2 ultrada akıcam demiyor ben örnek verdim onu:D sonradan eline geçince para 6600 falan takar keyfine bakar.

Ben bu arkadaşın yerinde olsam bütçeyi 17K civarına tırmandırır sıfır RX6600 ve sıfır 144Hz monitör alırdım. 13K bütçe ile işe yaramayacak bir sistem için debelenmek saçma bence.

Ya adamda zaten metin2 oynıcam diyor sen okumuyormusun başlıgı gidip rdr2 ultrada akıcam demiyor :D sonradan eline geçince para 6600 falan takar keyfine bakar.
Dostum m2'yi baza altında yatan laptopta açar. Uzun vadede üzmeyecek ekran kartlı bir cihaz alsın.

Böyle hiçbir şey olmayacak APU sistemlere para verme kardeşim. Hiçbir işine yaramaz anca Chrome'da gezersin.

Bence yaşadığınız şehri yazın 2.el bakalım. Monitör dahil bu bütçeye çok iyi bir şey alamazsınız.
Hocam APU sistemler hakkında öyle konuşmayın lütfen. Yaklaşık üç sene 3200G işlemcisini 2x8 RAM ile kullandım ki konu sahibi arkadaşımıza 4600G önerilmiş. RDR2 1080p sadece texture ayarı ultrada iken 30 FPS civarı aldım. Cyberpunk 2077 de keza oynadım ve gayet de keyif aldım. Diğer oyunlara girmeme gerek yok herhalde diye düşünüyorum. Render ve diğer performanslar hakkında tabii ki düşük kalıyor ama hiçbir işinize yaramaz ne demek ya.

Merhaba arkadaşlar.

Metin2 için hazır veya toplama bilgisayar alacağım, 6-8 Client açsa yeter.
Bana yardımcı olur musunuz? Bugün sipariş vereceğim.
Bütçe 10-13 bin.

Dostum 10 küsür yıldır MT2 oynayan biri olarak kesinlikle Intel işlemcili bir bilgisayar toplamanı öneririm.

3200 TL.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-lga1700-ddr4-micro-atx-fiyati,229738925.html 2500 TL.

Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 900 TL.

BitFenix Nova Mesh SE TG 600W Bilgisayar Kasası 1700 TL.

Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BBK2/32 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2x16 GB 2181 TL.

Toplam 10.481 TL.
Dostum bu sistemi MT2'ye özel olarak çok Client açılacagını düşünerek kendimce toplamaya çalıştım. Intel APU'su olarak düşünebilirsiniz. MT2 de AMD işlemcilere göre inanılmaz fark mevcut ben çok deneyimledim. Bu oyun AMD işlemcilerde düzgün akıcı çalışmıyor.
Ekran kartsız bir sistem oldugu için anakart üzerinden görüntü alabilirsiniz. i3 12100 güçlü bir işlemci içinde bulunan iGPU ile de Valorant, LoL gibi oyunları oynayabilirsiniz.
İlerdede MT2 harici güçlü oyunlar oynamak isterseniz ekran kartı alıp bu sisteme gönül rahatlıgıyla takabilirsiniz.

Kalan bütçe ile kendine uygun monitor vs bakabilirsin.

Son düzenleme:
Dostum 10 küsür yıldır MT2 oynayan biri olarak kesinlikle Intel işlemcili bir bilgisayar toplamanı öneririm.

3200 TL.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-lga1700-ddr4-micro-atx-fiyati,229738925.html 2500 TL.

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...gg8-m-2-pci-express-3-0-fiyati,706880562.html 900 TL.

BitFenix Nova Mesh SE TG 600W Bilgisayar Kasası 1700 TL.

Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BBK2/32 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2x16 GB 2181 TL.

Toplam 9671 TL.
Dostum bu sistemi MT2'ye özel olarak çok Client açılacagını düşünerek kendimce toplamaya çalıştım. Intel APU'su olarak düşünebilirsiniz. MT2 de AMD işlemcilere göre inanılmaz fark mevcut ben çok deneyimledim. Bu oyun AMD işlemcilerde düzgün akıcı çalışmıyor.
Ekran kartsız bir sistem oldugu için anakart üzerinden görüntü alabilirsiniz. i3 12100 güçlü bir işlemci içinde bulunan iGPU ile de Valorant, LoL gibi oyunları oynayabilirsiniz.
İlerdede MT2 harici güçlü oyunlar oynamak isterseniz ekran kartı alıp bu sisteme gönül rahatlıgıyla takabilirsiniz.

Kalan bütçe ile kendine uygun monitor vs bakabilirsin.
Kral güzel düşünce fakat amd işlemci konusuna katılmıyorum Metin2'yi Alesta sunucusundan beri oynayan biri olarak amd işlemcide intelde kullandım yaşadığım sorunların hepsi işlemci kaynaklı değildi yani oyunun akıcı çalışmaması senin sisteminin donanımlarının birbirleriyle uyumunun iyi olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum arkadaşımın halen devam ettirdiği 35 adet 3200G işlemcili bilgisayarlarda yaptıgı farmla para kazanıyor genellikle bir sorun yaşamadı su zamana kadar sistemlerine format bakımlarını ben yapıyorum ordan biliyorum yani burada amd kötü intel iyi diye bir şey söylememiz yanlış olur

Kral güzel düşünce fakat AMD işlemci konusuna katılmıyorum Metin2'yi ALES'ta sunucusundan beri oynayan biri olarak AMD işlemcide Intel'de kullandım yaşadığım sorunların hepsi işlemci kaynaklı değildi yani oyunun akıcı çalışmaması senin sisteminin donanımlarının birbirleriyle uyumunun iyi olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum arkadaşımın halen devam ettirdiği 35 adet 3200G işlemcili bilgisayarlarda yaptıgı farmla para kazanıyor genellikle bir sorun yaşamadı su zamana kadar sistemlerine format bakımlarını ben yapıyorum oradan biliyorum yani burada AMD kötü Intel iyi diye bir şey söylememiz yanlış olur.

Dostum R3 3200G, R5 3400G, 3600, 2600, 5600 gibi işlemcilerde farklı farklı sistemlerde MT2 oynama tecrübem oldu fakat dedigim gibi i3 9100F'le alınan akıcılıgı stabilligi bile alamadım.

Bütçe 15 k oldu hocalarım hazır bir sistem gelmezmi. Açıkçası fazla anlamıyorum bilgisayar parçalarından ve nasıl bir şey alacağımı bilmiyorum.

Bütçe 15 k oldu hocalarım hazır bir sistem gelmezmi. Açıkçası fazla anlamıyorum bilgisayar parçalarından ve nasıl bir şey alacağımı bilmiyorum.
Bence bütçeyi bu kadar yükseltmişken sıfır al üste bi kaç bişe koyup monitörü 2.el alırsın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı