Metin2 için PC toplama

@GCN Hayır bükemediğin bileği öpmek niye bu kadar zor geliyor. YANLIŞ biliyormuşsun bu zamana kadar. Bak yukarıda arkadaş önerimde ki ekran kartı hakkında eleştiri yaptı bende doğru söylüyorsunuz dedim çünkü haklı. En son yaptığınız yorum ve muhtemelen bundan sonra yapacağınız yorumlarda buna benzer boş olacağından size cevap vermeyi kesiyorum. Ben burada kanıtlı konuşuyorum. İmzamda steam var oradan hem sistemime hem warband olup olmadığına ve belirtilen server da aynı nickden oynayıp oynamadığıma dahi bakabilirsiniz. Ben tecrübe ettiğim bir şeyi paylaşırken Böyle demişsin :D :D :D gibi boş bir yorum yaparak gerçekten fikrinizin de ne kadar boş olduğunu belirtmişsiniz. Ne demişler insanın fikri neyse zikri de odur ;).

Intel i5 6600K yada i7 6700K alıp çok iyi bir soğutma ile çok yüksek GHz değerlerine ulaşırsan işin görülür. Buna uygun Asus ROG serisinden anakart lazım. Not: 200 liralık sıvı soğutma ile olacak iş değil.

Desktop single-threaded performance Adamlar test etmiş kardeş. Bize de riayet etmek düşer.
O dediğin iş her türlü 4000tl,yi geçer sanırsam. :)

Bu sistem size yeterli olacaktır. Windows ve programların hızlı olmasını istiyorsanız ssd de ekleyebilirsiniz. Bunun üzerine çıkmayın derim. Güncel oyunları dahi 1080 p de gayet tatmin edici oynatıyor. Metin 2 için istediğiniz kadar abartın oyun sıkıntılı ve pvp oynuyorsunuz. GPU-CPU-RAM bakımından orjinali dahi düzgün bir güncelleme almazken pvp yani eski client oynuyorsunuz. Yani böyle bir oyun oynarken gidip 4000 lira yatırmak sonucu hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Sonuçlanmazsa emin olun bu sistem ile de aynı sonucu alırsınız.
Screenshot_2.png

Metin 2 tek çekirdek mi kullanıyormuş ben araştırmadım tahminde bulundum eğer öyleyse hiç bir sistem kurtarmaz 200-300 oyuncuyu. Benim bilgi buraya kadar :D eğer yazılım ile tek çekirdek muhabbeti çözülüyorsa biri gelip bunu anlatsın :D. Bence en iyisi Metin 2 yi bıraksın zaten iyi bir sistem ile başka oyunları oynayınca "ben oyun mu oynuyordum eskiden" bile diyebilir. Fazla sorun etmeyelim bence.

Maalesef 4000 TL yeterli değil. Masrafa sebep olan şey çok yüksek GHz değerlerine çıkabilmek için Asus Maximus VIII Hero Intel Z170 1151 Soket DDR4 3800MHz(O.C) Sata 3.0 Usb 3.1 ATX Anakart bunun gibi bir anakart şart ve deli bir sıvı soğutma mesela Deepcool Gamer Storm Captain 360 Review bunun gibi.

Bu sistem size yeterli olacaktır. Windows ve programların hızlı olmasını istiyorsanız ssd de ekleyebilirsiniz. Bunun üzerine çıkmayın derim. Güncel oyunları dahi 1080 p de gayet tatmin edici oynatıyor. Metin 2 için istediğiniz kadar abartın oyun sıkıntılı ve pvp oynuyorsunuz. GPU-CPU-RAM bakımından orjinali dahi düzgün bir güncelleme almazken pvp yani eski client oynuyorsunuz. Yani böyle bir oyun oynarken gidip 4000 lira yatırmak sonucu hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Sonuçlanmazsa emin olun bu sistem ile de aynı sonucu alırsınız.
Eki Görüntüle 156243
Bak bu sefer doğru bir şey söyledin. :D 4000 TL o sıkıntıları aşmaya yetmeyeceği için o parayı harcamaya değmez.

Son düzenleme:
Yahu deli gibi sıvı soğutma nerden çıktı. 250 TL'lik sıvı soğutmalar çok rahat iş görür. Td03 mesela çok iyidir fazlasıyla yeterli olur. Ayrıca illaki k işlemciye OC yapmak zorunda değil normal işlemcilerede çok rahat OC yapılabilir.

Bence sorun ekran kartında. Her ne kadar onboard GPU ile bile oynansada 200 kişiden bahsediyoruz. Herbirinde 5-6 skil var. İlk olarak sistemi güncellemek yerine ekran kartını güncelle bence bana güven 8 yıl önce felan ati HD 2400 pro ve core 2 duo ile kalabalık olsa bile kasmadan oynuyordum. Tabi bu kadar kalabalıkta değildi. :)

İkinci el i5 2500k al. GPU olarakta GTX 750 ti al tamamdır.

Bende hobi için ve eski arkadaşların hatrına bir süredir Metin2 oynuyorum. Oyunu da imzamda yer alan dükkan bilgisayarında oynuyorum. Pazar kurduktan sonra ekran kararmaları, anlık oyundan atmalar, kalabalık server'larda oyun donmaları eskiden de vardı hala da var. Ben bu sorunun sistemle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Eskiden nesilsiz Pentium'larla AGP giriş ekran kartlarıyla oynanan oyun neden şimdi bu sistemlerde böyle olsun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı