Metin2 PvP server nasıl açılır?

Loszzz

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar. Yaklaşık 15 yıldır Metin2 oyununu oynamaktayım. Metin2'de hemen her hafta açılan ve ömürleri birkaç haftadan ibaret olan PvP serverlardan bıkmış binlerce oyuncunun olduğunu biliyorum ve başta tecrübe kazanmak için düşük bütçeli bir sever ve hemen ardından büyük bir proje düşünüyorum. Maddi noktada sponsorlarımız var ve maddi noktada sorun yaşamıyoruz. Ancak kaliteli ve üst düzey bir PvP server nasıl açılır? Yapılması gereken adımlar ve noktalar nelerdir? Bunlar hakkında net bir bilgimiz yok. Sorunsuz bir sunucuyu nereden kiralayabiliriz? Sorunsuz işini düzgün yapan yazılımcı ve bir developer nereden bulabiliriz? Anticheat olarak hangisini kullanmalıyız ve nereden temin edebiliriz?
Bu konular hakkında bilgi sahibi olan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
Discord adresi bırakırsanız sizlere ulaşabilirim.
Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Technopat Sosyalde bu konuya dair detaylı bilgi bulamayacağınızı düşünüyorum. Metin2 üzerine yoğunlaşan forumlara yönelmenizi öneririm.

Sunucu kiralama tarafında birçok seçenek mevcut. Siberdizayn en güveniliri gibi görünüyor. Kullanmadığım için öneremem sadece uzaktan gözlemlediklerime göre yorum yapıyorum.

Files konusuna gelirsek hiçbir geliştiriciye güvenemezsiniz. Bana kalırsa en iyi seçenek kendi oyununuzu kendiniz geliştirmeniz. Arayüz ile uğraşmak istemiyorsanız da C++ öğrenip backend kısmını kendiniz yapmanız. Çünkü gördüğüm kadarıyla projenin tüm sorumluluğunu verip güvenebileceğiniz bir geliştirici yok. İllaki dosyaları kurcalıyorlar. Oyununuzda açık bırakıp kendi lehlerine kullanabiliyorlar. C++ ve Metin2'nin kod yapısını öğrenmek uzun bir süreç fakat en sağlıklısı bu. İlla bir geliştiriciyle çalışmak istiyorsanız onu da Metin2 forumlarında bulursunuz. İyi araştırmanız lazım. Bu kadar zahmete girmek istemiyorsanız da sunucu kiralayan çoğu firma oyun dosyalarını da kiralıyor. Onları kullanmanız en kolay yol olur.

Hile koruma yazılımları için bir şey söyleyemem. Bazı forumlarda açık kaynaklı paylaşılanlar var. Onları geliştirip kullanabilirsiniz. Öyle bir sektör ki para verip kullanacağınız hile koruma sistemi bizzat geliştiricilerinin bıraktığı açıklarla birilerinin işine yarıyor. Siz oyunda hile yok zannederken birileri çoktan hile kullanarak haksız kazanç elde etmiş oluyor. Üzücü.

Uzun lafın kısası eğer tanıdığınız geliştirici yoksa birkaç tanesiyle tanışabilir ve seçiminizi ona göre yapabilirsiniz. Bunun dışında en mantıklı seçenek sunucu kiraladığınız firmadan dosyaları da kiralamak. Hile koruması, web sitesi, ödeme yöntemleri vs hepsini veriyorlar genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı