Metro 2033 %100 GPU kullanıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Vito Skaletta

Kilopat
Yer
Türkiye
2010 çıkışlı oyunu Steam bir ara ücretsiz vermişti, tekrar oynamak istedim. Lakin RX570 4 GB gibi fazlasıyla yeten sisistemim olmasına rağmen hafiften kasıyor ve GPU kullanım değerleri %99 ila %100 arası oynuyor. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasma sorunu hakkında pek bir bilgim yok yanlış bir şey demek istemem lakin ekran kartının %100 kullanılması doğal bir şey eğer, %100 kullanılmazsa sorun var demektir ayrıca 2010 çıkışlı oyun demeyin ayarları en yükseğe aldığınızda şimdiki en iyi sistemlerde bile kasan bir oyun.

Kasma sorunu hakkında pek bir bilgim yok yanlış bir şey demek istemem lakin ekran kartının %100 kullanılması doğal bir şey eğer, %100 kullanılmazsa sorun var demektir ayrıca 2010 çıkışlı oyun demeyin ayarları en yükseğe aldığınızda şimdiki en iyi sistemlerde bile kasan bir oyun.

Oyundan oyuna değişir GPU kullanımı.

%99 ve %100 olması iyi, sistemi tüm parçalar ile yazar mısın sorun başka parçada olabilir.

Niyeyse önceleri böyle değildi %70 üstüne çıkmışlığını görmedim. Az önce ETS2 oynarken zaman zaman %99 dayandığını farkettim, yüksek ayar ve 400 ölçekte oynuyorum bu kadar yüksek kullanım değeri olmuyordu.

Niyeyse önceleri böyle değildi %70 üstüne çıkmışlığını görmedim. Az önce ETS2 oynarken zaman zaman %99 dayandığını farkettim, yüksek ayar ve 400 ölçekte oynuyorum bu kadar yüksek kullanım değeri olmuyordu.
Bu durum oyuna göre de değişir. Düşük olsa sorun olurdu.

GPU düşük kullanılsa sorun yüksek kullanılsa sorun hangi değerde olmalıydı? FPS'yi serbest bıraktıysan gayet normal.
10 senelik oyun sanki RDR2 gibi GPU değerlerini tavan yapmasını garisedim. Metro 2033 oyununda en düşük ayara alıp tekrar baktım yine yüksek değerlerdeydi. Yüksek FPS takıntım olmadığı için 60 sabit oynuyorum her zaman.

PC özelliklerin ne? Ayrıca problem senden kaynaklı olmayabilir, belki oyun optimizasyon özürlü, bilemezsin. Güç Ayarları'nı kontrol et.

Metro 2033 oyunu sorunlu diyeceğim de nette bakındım kimse böyle bir şeyden yaşamamış.
10 senelik oyun olunca en yüksek ayarda orta kullanım değeriyle rahat oynamayı bekliyor insan.

Sistemim:
RX570 4 GB
R5 2500X
16 GB RAM

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı