Çözüldü Metro 2033 Redux 0xc00007b hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 7

Tommy Vercetti

Hectopat
Daha fazla  
Format atmadan önce oyunu 2 kez bitirdim ama format attıktan sonra Steam'den açılmamaya başladı. Dosya konumundan oyunu açtığımda ise 0xc00007b hatasını aldım.
Process Monitör raporu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
C:\Windows\System32\api-ms-win-core-fibers-l1-1-1.DLL
C:\Windows\System32\api-ms-win-core-localization-l1-2-1.DLL
C:\Windows\System32\api-ms-win-core-sysinfo-l1-2-1.DLL

Bu üç dosya için Windows 10'a geçmekten başka çare göremiyorum. Bir umut bu güncelleştirmeyi yapmayı deneyebilirsiniz:

Yok, ben geçemem derseniz -işe yarayacağını zannetmiyorum ama- şu dosyayı silin:
C:\Windows\System32\D3DCompiler_43.dll

Ardından DirectX İndirme Aracı'nı yeniden çalıştırmayı deneyin.
xinput1_3.dll dosyasını System32ve SysWOW64'ten silin. Evet, elle attığınızı da. Sonra DX aracını yükleyin, DX aracı kurulumunda hata alırsanız belirtin.

Hatasız bir şekilde kurulum yapılırsa bu iki konumu gezin, bahsettiğim dosyanın geri geldiğini teyit edin. Gelmediyse elle indirip atmak gibi bir şey yapmayın. Söyleyin burada, gerekirse kendi sistemimdeki (güvenilir olduğu bilinen dosyaları) atarım. DLL atarken de buna dikkat edin.

xinput1_3.dll dosyasını System32ve SysWOW64'ten silin. Evet, elle attığınızı da. Sonra DX aracını yükleyin, DX aracı kurulumunda hata alırsanız belirtin.

Hatasız bir şekilde kurulum yapılırsa bu iki konumu gezin, bahsettiğim dosyanın geri geldiğini teyit edin. Gelmediyse elle indirip atmak gibi bir şey yapmayın. Söyleyin burada, gerekirse kendi sistemimdeki (güvenilir olduğu bilinen dosyaları) atarım. DLL atarken de buna dikkat edin.

System 32'den de SysWOW 64'ten de sildim ve DX setubu kurdum ama gene 0xc0007b hatası veriyor.

Yeni bir rapor paylaşın o halde. DX kütüphanesinde eksiklik olduğu zaman bu tarz sorunlar olabiliyor, rapordan rapora içerik değişebiliyor.

Yeni bir rapor paylaşın o halde. DX kütüphanesinde eksiklik olduğu zaman bu tarz sorunlar olabiliyor, rapordan rapora içerik değişebiliyor.

Steam'ı açıp kapatınca 0xc00007b hatası gitti ama bu hata devam ediyor previous launch was unsuccessful would you like to start in safe mode evet veya hayıra basınca 1 saniyeliğine siyah ekran girip kapanıyor.

Bu sorun hakkında pek bir bilgim yok. Oyun dosyalarını doğrulamak, vaktiniz varsa silip yüklemek gibi klasik çözümleri deneyin; başlatma seçeneklerinde bir kod varsa silin. Olmazsa rapor paylaşın, belki bir şey çıkar. Raporda da bir şey bulamazsak yeni konu açmanız daha iyi olacaktır.

Şu anda aldığınız sorun hata mesajından da anlaşılacağı üzere önceki başlatmaların sorunlu olmasından kaynaklanıyor gibi.

Bu sorun hakkında pek bir bilgim yok. Oyun dosyalarını doğrulamak, vaktiniz varsa silip yüklemek gibi klasik çözümleri deneyin; başlatma seçeneklerinde bir kod varsa silin. Olmazsa rapor paylaşın, belki bir şey çıkar. Raporda da bir şey bulamazsak yeni konu açmanız daha iyi olacaktır.

Şu anda aldığınız sorun hata mesajından da anlaşılacağı üzere önceki başlatmaların sorunlu olmasından kaynaklanıyor gibi.

Yeni rapor: Logfile.rar
Bütünlüğü doğruladım düzelmedi kullandığım inernet çok yavaş o silip yükleyemiyorum.

Bu üç dosya için Windows 10'a geçmekten başka çare göremiyorum. Bir umut bu güncelleştirmeyi yapmayı deneyebilirsiniz:

Yok, ben geçemem derseniz -işe yarayacağını zannetmiyorum ama- şu dosyayı silin:

Son düzenleme:
Çözüm

Çok teşekkür ederim sorun çözüldü.
Sizin dediğiniz 2 DLL gelmedi ama yine de çözüldü çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı