Metro 2033 Redux, 2023'te oynanır mı?

hellomister

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2022
Mesajlar
3.350
Makaleler
5
Çözümler
30
Yer
İstanbul
Merhaba, ben Metro serisine başlayacağım fakat 2033 çok eski kalıyor mu? Grafik, oynanış açısından falan. Yoksa hala gideri var mı? Ben aslında 2022'de Uncharted 1, Batman Asylum, Hitman Ab. ve nice eski oyunlar oynadım ama bu oyunun görselleri pek içime inmedi. Sizce günümüzde çok eski kalır mı?
 
Sizce günümüzde çok eski kalır mı?
Hayır kalmaz, grafikleri hala güzel olan bir oyun. Hatta deamı olan Metro Last Light ve Metro Exodus'u da mutlaka oynamanızı öneririm. Oyun serisi bir sonraki oyuna geçtikçe güzelleşiyor ve her oyunun iki sonu var. Sisteminiz kaldırıyorsa 2 ve 3.oyunu da oynayın derim.
 
Benim şahsen sevdiğim bir oyundur. Yapımcı ekibin ufaklığı ve firmanın o tarihlerde genel olarak geleceğinin olmadığının düşünülmesi (Batman'ın eşiğinden döndüler) oyunun eksiklerle çıkmasına neden olmuş. Ama yine de iyi bir oyundur. Sonraki oyunları Metro: Last Light ve Metro Exodus da iyi oyunlardır.
 
Ben bu sene bir kere daha döndüm seriyi. Eğer atmosferden ve sunumdan keyif alan bir oyuncuysanız çok beğenirsiniz. İnsanların çaresizliği mevzuların zorluğu çok başarılı resmedilmiş. O konuda çok beğeniyorum.
Ama vuruş hissi falan pek iyi değil. Grafikler fena değil gider var hala.
 
Birkaç hafta önce başladım tekrardan 2033'e. Şu sıralar pek girmiyorum ama. Bana kalırsa hâlâ gideri var. Grafikler ve özellikle çevre kaplamaları beklediğimden iyi gözüküyor. Mekaniklerin ve bölüm tasarımlarının da pek eski kaldığını düşünmüyorum. Yapay zekâ ve kombat sıkıntı sadece. Gizli gitmen gereken yerlerde yapay zekânın iyi olmadığı daha bir gözüne batıyor. Kombat ise vuruş hissi ve temel olarak pek çeşitlilik olmamasından dolayı sıkıntı. Yine de son tabloya bakınca hâlâ oynanabilir olduğunu düşünüyorum. Sistemi kötü olanlar kesin değerlendirmeli, seriye giriş yapmak isteyenler önce biraz oynamalı. Oynanmayacak seviyede olduğunu düşünüyorsa ilk iki oyunun hikâyesini okuyup Exodus'a geçmeli. Last Light'ın da 2033'ten pek farkı yoktu diye hatırlıyorum. Yazın oynadığımda tekrar değerlendiririm yine de.
 

Geri
Yukarı