Metro Exodus VRAM Kullanımı Düşürme

• Konuyu başlatan Lejax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.017
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060
CPU: Ryzen 7 7735HS
RAM: 24GB 4800 MHz DDR5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi - Öğrenci
Arkadaşlar aldığım FPS gayet iyi ama VRAM 2 GB olduğu için droplar giriyor. Oyunun ayarları en düşükte sadece NVIDIA Physic açık. Oyunun. İni dosyalarında VRAM'i düşürebileceğim ayarlar mevcut mu? İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS drop girmesinin sebebplerinden birisi de RAM'in 8 GB olması. 1600x900 yaptın mı hiç? Ya da 720p?
VRAM düşürmenin en basit yolu çözünürlük düşürme. Dosyalarla oynama gibi bir yöntem olabilir bilen varsa yazar ama sanmıyorum.
Çözünürlüğü hiç düşürmedim görüntü bozulur diye. Ve dosyalardan bir takım ayarlar yaptım ve biraz da olsa azaldı.
Çok basit. 1-2 video izleyerek açabilirsiniz.
Teşekkür ederim araştıracağım.
Sanal bellek zaten açıktır ama günü kurtarır sadece performansı yükseltmez. Bu oyuna 8 GB RAM yeterli. Dokuyu düşür VRAM'de düşer.
En düşükte oynuyorum ve kısabileceğim her şeyi kıstım o yüzden açtım konuyu.
Texture düşürürseniz VRM kullanımı azalır biraz. Birde bütçeniz uygun olduğunda RAM miktarınızı artırmayı deneyin. Drop sebebi RAM olabilir. Eğer bütçe yoksa sanal bellek açın.
4 Gb zaten açıkmış. Çözünürlüğü de düşürdüm. Sanırım yapabileceğim bir şey yok:(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı