Mevcut ikincil SSD'deki kurulum dosyalarını yeni SSD'ye aktarma

Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarımda depolama ve program kurulumu amaçlı bir adet SSD mevcut fakat artık yetmeyeceğini düşünerek bu birimi 1 TB çıkarmaya karar verdim, mevcut SSD 256 GB.
Sorum şu ki yeni alacağım SSD'ye halihazırda kurulu olan dosya klasörlerini nasıl aktarmalıyım? Bir cok yontem var araştırdım ama en güvenli ve pratik yol hangisi olur? Lütfen programları kaldırıp tekrar kur demeyin
Şimdiden teşekkürler.

:) buna da açıklık getireyim. Siz e dediniz ama nasılsa o e diskini işiniz bitince D olarak değiştireceksiniz. Yani sistem diskin değiştiğini anlamayacak bile. Dolayısıyla kayıt defteri de anlamayacaktır. Buradaki tek koşul sürücü harfinin eski diskin kullandığı harf gibi atanması. Yani eski disk D harfini kullanıyorsa yeni diskin kopyalama işlemi bittikten sonra yeni diskin harfi D olarak değiştirilmeli.

Cok teşekkür ederim. Recep bey de tek çare klonlama demiş başka bir konuda, o kafamı karıştırdı biraz ama bu yöntemi deneyeceğim son çare klonlama yaparım.

Cok teşekkür ederim. Recep bey de tek çare klonlama demiş başka bir konuda, o kafamı karıştırdı biraz ama bu yöntemi deneyeceğim son çare klonlama yaparım.
Eğer disk sistem diski olarak kullanılıyorsa bu durumda klonlama tek çare olur. Sizin senaryonuzda dosya izinleriyle ilgili bir sorun çıkmadığı sürece klonlamaya gerek olacağını sanmıyorum. En son çare olarak onu denersiniz.

Herkese teşekkürler her iki yöntemi de denedim ama sonuç alamadım ve şu bilgiye ulaştım, Windows kurulumunda otomatik olarak oluşturulduğu için sonradan disk değişimi yapılması durumunda o diske program kurulumu olmuyormuş, yani formattan sonra dizinleri Windows'un tekrar oluşturması gerekiyormuş,
İşin ilginç tarafı şu an aldığım yeni diske program kuramıyorum çok saçma yani.

Herkese teşekkürler her iki yöntemi de denedim ama sonuç alamadım ve şu bilgiye ulaştım, Windows kurulumunda otomatik olarak oluşturulduğu için sonradan disk değişimi yapılması durumunda o diske program kurulumu olmuyormuş, yani formattan sonra dizinleri Windows'un tekrar oluşturması gerekiyormuş,
İşin ilginç tarafı şu an aldığım yeni diske program kuramıyorum çok saçma yani.
Merhaba,
Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? Yani ister işletim sistemi kurulum ekranında biçimlensin, ister Windows altından biçimlensin, o diske sadece uygulama kuruyorsanız bir sorun olmaması gerekir. Sonuçta bahsettiğiniz disk sistem diski değil ki. Bana ilginç geldi açıkçası.

Merhaba,
Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? Yani ister işletim sistemi kurulum ekranında biçimlensin, ister Windows altından biçimlensin, o diske sadece uygulama kuruyorsanız bir sorun olmaması gerekir. Sonuçta bahsettiğiniz disk sistem diski değil ki. Bana ilginç geldi açıkçası.

Microsoft Center'da yazılmış oradan ulaştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı