Mezarlıktan insan kemiği almak mümkün müdür?

• Konuyu başlatan KAPARU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 332
Hocam tamam sakin olun kızmayın sadece küçük bir cümle yazdım ben nereden bileyim arkadaş.

Ama tipçılarin böyle kemik aradiklarini veya kadavra aradıklarını falan duymuştum 6-7 tane kuzenim var hepsi tıp okuyor onlardan da duymuştum.

Dinle bir alakam yok ki hocam yani mezarı kazıp içinden bir insanin kemiğini alıp çalmak doğru değildir herhalde böyle bir şey yasal de değildir herhalde.

Ama bunun daha düzgün bir yolu olmalı yani bir gece yarısı gidip mezarı kazıp içinden kemik çalmak olmamalı herhalde.

Hatırladığım kadarıyla siz de doktorsunuz hocam ama dediğim gibi bunun böyle bir yolu olmamalı bence.

Sana neden kızayım?
Bilmediğinizi biliyorum zaten.
Bazen cümlelerim çok kaba ise özür dilerim.

Ben asla mezar kazmaktan ve mezar suistimalinden bahsetmedim zaten.

Ama hekimlerin - sağlıkçıların cidden tecrübe sorunu var. Bir şekilde toplum olarak da yardımcı olunacak ortak yol bulmamız gerekiyor.

Sana neden kızayım?
Bilmediğinizi biliyorum zaten.
Bazen cümlelerim çok kaba ise özür dilerim.

Ben asla mezar kazmaktan ve mezar suistimalinden bahsetmedim zaten.

Ama hekimlerin - sağlıkçıların cidden tecrübe sorunu var. Bir şekilde toplum olarak da yardımcı olunacak ortak yol bulmamız gerekiyor.

Doğrudur hocam ben sayfayı yenileyip bir anda o kadar yazıyı görünce korktum.

Estağfurullah hocam özür dilemenize gerek yok.

Bende kuzenlerimden de bu sorunu birkaç defa duymuştum.

Adli tıp incelemeleri ve bazen araştırma amaçlı DNA örneklerinin alınması hariç : Suç olmakla beraber etik değildir. Bu konu adına TCK'da doğrudan bir düzenleme vardı diye hatırlıyorum(?) ama kesin olmamakla beraber eğer mezarından parça çaldığınız kişinin ailesi veya yakınları şikayetçi olursa size dava açılabiliyor.

Bunun haricinde bir insan neden böyle bir işe girişir anlayabilmiş değilim, tıp fakültesi öğrencisi olup tıp okusanız bile fakülteniz zaten size gerekli dersler için kadavra yani zaten kendi bedenini bağışlamış insan naaşını veriyor. Tabii Türkiye'de tıp öğrencisi en fazla 1-2 kez kadavra görüyordur orası ayrı bir mesele ama herhangi bir durum altında ne olursa olsun böyle bir işe niyet etmeyin.

Ayrıca herhangi bir cinayet mahali veya bu tarz ölümlü kaza durumunda ölen kişinin yakınlarında falansanız üstünü müsait bir örtü ile örtüp polisi arayın ve olabildiğince dokunmamaya veya dokunacaksanız dokunduktan sonra polise bilgi verin: Kriminal araştırmalar içerisinde dosyaya dahil olursunuz.
Bak buda benim bilmediğim bir konuda bilgi ve tecrübesini paylaştı.
Bilgi - tecrübe paylaşıldıkça büyür ve herkese faydası olur.

ben asla mezar suistimalini önermedim zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı