Mezuna kaldıktan sonra ne yapılmalı?

Daha fazla  
Merhaba, sıralamam 210K geldiği için mezuna kaldım ve dershanem başlayacak ayın 28'inde. Kötü sıralama geldi çünkü hiç çalışmadım ve gerçekten çok heyecanlandım. Dairenin yarıçapının her yerde eşit olduğunu bile unuttum sınavda düşünün. :D Ortaokulda o zamanlar TEOG varken dershaneye gitmiştim 1-2 sene, tabii hata yapmıştım o zamanlar gereksizdi dershane ama şimdi iş ciddiyetinde. Şu zamana kadar dershaneye karşı hep ön yargım vardı, evde çalışırım rahat rahat param da cebime kalırdı diyordum ama öyle olmuyormuş gerçekten de. 12. Sınıftayken de hep düşünürdüm aman ne olacak mezuna kalırım diye ama aklı olan mezuna kalmasın öyle diyeyim. Çok zor bir şey, psikolojik olarak kendini hazırlamalı insan. Neyse, algımı kırıp dershaneye gitmek istiyorum son 1 sene şansımı denemek adına. Babam da emekli olacak benim üniversiteye yerleşmemi bekliyor onlara da sıkıntı çıkarmamak adına bu sene bitirmek istiyorum işi. Açıkçası kendime güveniyorum, istekliyim ve ciddiyim. Dershaneyi önceden ziyarete gittim. Ben laylaylom bir ortam beklerken ciddiyetle karşılandım ki bu güzel bir şey. 1 sene uzun bir süre değil, gerçekten su gibi akıp gidecek bir sene. Elbette kolay olmayacak benim açımdan özellikle ezber odaklı Biyoloji gibi derslerde zorlanabilirim ama çalışılınca da yapılmayacak bir şey yok. Gönül ister ki ilk 100'e, 1000'e, 10.000'e gireyim ama elbette 30K da 60K da iyidir, kısmet her şey. Hafta içleri sabah 9'dan akşam 7'ye kadar 4 gün ders işlenecek. Hafta sonları da cumartesi TYT, pazar AYT deneme sınavı olacak ve ardından yine çalışmalar yapacağım uzun süre dershanede. Yani tek boş günüm pazartesi olacak. Dolayısıyla evde ders çalışma durumu da olmayacak. Pazartesi günü, okumamı hızlandırmak adına kitap okuyabilirim, yürüyüş, koşu yapabilirim veya az şekilde test çözmeyi düşünüyorum. Dershane görevlisi bana ayrıca 7'de ders çıkışı 1 saat falan bedensel hareket yapmamı önerdi örneğin yürüyüş, koşu. Böylelikle hem zihinsel hem bedensel denge sağlanmış olacak. Bilmiyorum fayda sağlar mı?

Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı esirgemeyin lütfen, beni motive etmekten sakınmayın. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tüm derslerden eksiğin varsa dershane doğru karar ancak benim özel olarak bazı derslerde sıkıntın var ise özel ders alıp eksiğini üstüne gitmen daha faydalı olur. Her gün düzenli kitap okumanı öneririm. Haftada 3 veya 4 gününü de spora ayırırsan çok iyi olur. Çok çalışmak pek önemli değil düzenli çalışmak çok çalışmaktan getirisi daha fazla olan bir şey her gün düzenli paragraf sorusu çözmeni de öneririm. Sınava girince ne kadar iyi bir şey yaptığını göreceksin. Bunların dışında kendini çok kasma sosyal hayatını bitirme hem ders hem sosyal hayatı bir arada götürürsen emin ol sonuç senin için daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı