Mezuna kalınır mı?

RepoxK

Decapat
Daha fazla  
Sizce ODTÜ mühendislikleri için mezuna mı kalsam yoksa Hacettepe'de şansımı mı denesem? Eğer Hacettepe diyorsanız bir sorum daha var:

Merhaba bu sene sayısal alanda 42900 sıralama yaptım fakat OBP saçmalığı sağ olsun 45833'e geriledi sıralamam şimdi sorum şudur: Hacettepe kimya mühendisliği gelir mi? Sıralamalar mühendislik lehine artar mı yoksa tıp daha mı çok ilgi görür bu sene geçen sene 50600 civarı almış yani okula girebilir miyim? Sadece tahmin yürütmenizi istiyorum.

Yani ODTÜ elektrik elektronik ne bileyim daha üst mühendislikler ilgimi daha da çekiyor fakat bu bir risk ve pek almak istemiyorum ya da eczacılık istiyorum gazide.
İlk tercihe sıralamanıza yakın mühendisliği yazın ODTÜ de. 2. sıraya istediğiniz ve tutan bölümü yazın. Bu sene biraz daha karışık bir durum var. İlk tercihinizde gelebilir. Muhakkak tercih yapın.

Eger bu sene yeterince iyi çalıs(a)MAdıgınızı dusunuyorsanız, kendinizde çalışma HEVESi goruyorsanız ve en onemlisi aileniz size MADDİ destek olabilecekse tekrar hazırlanabilirsiniz.

FAKAT, bu yıl yeterince sıkı çalıştıgınızı dusunuyorsanız tekrar sınava hazırlanırsanız da aynı sonucu alacaksınız. Ben cok kısı gordum 2-3 sene mezuna kalıp noktası noktasına aynı puanı, sıralamayı yapan. Hatta daha korkuncu duşuren.

Ayrıca insan beyni 25 yasina kadar çok hızlı çalışıyor, az zamanda çok büyük isler başarabiliyor. 25e kadarki sürede 1 saniyenizi bile çarçur etmemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkesin bir kapasitesi var. Fakat calısmayınca bu kapasite ortaya cıkmıyor. Bu yıl yeterince calıstıgınızı dusunuyorsanız gelecek yıla kapasiteniz artmayacak. Muhtemelen benzer bir puan alacaksınız.

Eger bu sene yeterince iyi çalıs(a)madıgınızı dusunuyorsanız, kendinizde çalışma hevesi goruyorsanız ve en onemlisi aileniz size maddi destek olabilecekse tekrar hazırlanabilirsiniz.

Fakat, bu yıl yeterince sıkı çalıştıgınızı dusunuyorsanız tekrar sınava hazırlanırsanız da aynı sonucu alacaksınız. Ben cok kısı gordum 2-3 sene mezuna kalıp noktası noktasına aynı puanı, sıralamayı yapan. Hatta daha korkuncu duşuren.

Ayrıca insan beyni 25 yasina kadar çok hızlı çalışıyor, az zamanda çok büyük isler başarabiliyor. 25e kadarki sürede 1 saniyenizi bile çarçur etmemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkesin bir kapasitesi var. Fakat calısmayınca bu kapasite ortaya cıkmıyor. Bu yıl yeterince calıstıgınızı dusunuyorsanız gelecek yıla kapasiteniz artmayacak. Muhtemelen benzer bir puan alacaksınız.

Fazla çalıştığımı düşünüyorum fakat hatalarımdan çoğu zaman kaçtım bunu biliyorum mesela geometriden kaçmadım düzelttim tatmin edici bir sonuç yaptım sınavda yani nicelik vardı nitelik çok yüksek değildi.

Hocam önümüzdeki sene harbi harbi all star olacak. Şansınızı deneyin olmazsa da yapacak bir şey yok. Psikolojinizi ona göre hazırlayın ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı