Mezuna kalınır mı?

Bruno Buciarati

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba sorum başlıktaki gibi. 12.sınıftayım fen lisesinde okuyorum TYT 75-80 civarında takılıyor AYT ise maximum 20 AYT FKB'den çok eksiğim sene sonuna kadar TYT'yi 90-95 üstüne çıkartabileceğimi düşünüyorum ve AYT matematikten de özel ders aliyorum. Asıl korkum FKB'nin ve genel konuların yetişip yetişmemesi sayısal 20-30 bin civarı istiyorum ama bu gidişata bakarsam çok zor gibi duruyor ve mezuna kalma fikri korkutuyor. Çok disiplinli ve irade sahibi birisi değilim ve hayatımı rayına oturtmak istiyorum mezuna kalıp 1 sene daha çalışıp çok daha iyi bir sıralama fikri cezbetmiyor değil ama stres beni mahvediyor ve 1 sene daha dayanabileceğimden emin değilim. Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım ailem sonucuna göre yaz burada kalma diyor ama içime sinmeyen ve bana uygun gelmeyen bir bölüm, şehir, üniversite yazmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ayrıca OBP 87.5 bunu da ekleyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sıralamanı iyi oranda yükseltmek için 2 yıl mezunq kalman daha mantıklı ama disiplinli de değilim demişsin hocam sen bilirsin yine

Şimdilik mezuna bırakmayacak gibi çalışın. Sonuç beklediğiniz gibi gelmezse mentalinizi toplayıp yeniden hazırlanın. bu sürede bayağı bir şey toparlarsınız doğru bir planlamla ile bence.

Kalınır hocam. Eğer ki temel olarak eksiğin falan da yoksa mezun senende dershane gibi bir şeye de gitmene gerek yok. Eksik olduğun yerde özel ders alırsın hallolur. Ben öyle yaptım. Matematikten özel ders aldım hallettim. Tabi kendi iraden de önemli burda. Ama mezuna kalmayı gözünüzde çok büyütmeyin.

Özel ders alma gibi bi lüksüm yok zaten annem ne kadar desteklese de babam desteklemiyor hiçbir ihtimalde hocam kan testi yaptırdım geçen değerlerimin hepsi yamulmuş durumda bu stresi bi sene daha kaldırabilir miyim bilmiyorum kendimden emin değilim ama yapmak istiyorum bide sakıncası yoksa mezun senesi sınav sonucunuz kaç geldi ?

Şimdilik mezuna bırakmayacak gibi çalışın. Sonuç beklediğiniz gibi gelmezse mentalinizi toplayıp yeniden hazırlanın. bu sürede bayağı bir şey toparlarsınız doğru bir planlamla ile bence
Galiba en mantıklısı bu hocam sağolun

Stres kısmı hallolur.

Açıkçası ben de öyle yapacağım,

Elimden geldiğince basıp temeli sıkılaştıracağım 50k da gelse 30k da gelse sıralamam, Hedef 5k olduğundan mütevellit mezuna kalacağım kesin. Temeli sıkı kur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…