Mezuna kalınmalı mı?

melisa7

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene YKS'ye girmiştim çalışmadım zaten bekledigim bir sıralamaydı o yüzden mezuna kaldım. Ders çalışmaya başladım ama çok stres olan biriyim, stres mideme falan vuruyor sınav zamanı da öyle olmuştu ve uykusuz gitmiştim açıkçası korkuyorum, bu sene de çalışsam yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Yine sınav sabahı stres olup her şeyi mahvedecekmişim gibi hissediyorum.

Bu sene YKS'ye girmiştim çalışmadım zaten bekledigim bir sıralamaydı o yüzden mezuna kaldım. Ders çalışmaya başladım ama çok stres olan biriyim, stres mideme falan vuruyor sınav zamanı da öyle olmuştu ve uykusuz gitmiştim açıkçası korkuyorum, bu sene de çalışsam yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Yine sınav sabahı stres olup her şeyi mahvedecekmişim gibi hissediyorum.
Aynı sorun bende de var. Şu sıralar bi nebze olsun düzelttim. Kendini şartlandırma, mesela 100k içine gireceğim diye kafana bir hedef koyma, yapabildiğimin en iyisini yapacağım de. Belki disiplin için iyi değildir ama stres'i biraz azaltıyor.

Mezuna kalmak çok zor. Eğer kendine inanıyorsan kal stres yapacak bir şey yok yapamazsan zaten seneye de mezuna kalmakla aynı şey olur. Maksimum 5 sene daha tekrarlarsın ondan sonra yaş geçer biraz. Bir kere girip tecrübe kazandığın için rahatlık al üzerine ve öyle çalış.

Bu sene için de mezuna kalmaktan bahsediyorsanız, kalabilirsiniz. Çalışmanızı 2 seneye yayarsınız stres ve baskıyı üstünüzden rahatlıkla atarsınız. Tanıdığım birisi de dediğim şekilde çok iyi bir bölüme yerleşmişti. Dershanelerde denemeler oluyordu, onlara gitmişti sürekli onların işe yaradığını düşünüyorum. Çalışmaları 2 yıla yayıp düzenli çalışmayla güzel hedeflere ulaşırsınız. Şüpheniz olmasın

Çok stres olan biriyim, stres mideme falan vuruyor sınav zamanı da öyle olmuştu ve uykusuz gitmiştim açıkçası korkuyorum, bu sene de çalışsam yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Yine sınav sabahı stres olup her şeyi mahvedecekmişim gibi hissediyorum.

Sınavda en büyük düşmanın bu işte, hiç stres yapmaman lazım.
Sonraki düşmanın konu eksiği ve soru çeşidi.

Bol bol deneme çözüp halletmen lazım bu sorununu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı