Mezuna kalmak mı baba mesleği yapmak mı?

Hocam size tavsiyem en kısa sürede baba mesleğini yapmaya başlamanız, bu mesleği yaparken de bir yandan YKS'ye hazırlanmanız. Bence en mantıklısı bu olacaktır. Baktınız seneye de olmadı, en azından denemiş oldum dersiniz.

Evet hocam doğru söylüyorsun ben de böyle yapmayı düşünüyorum

Uçak teknolojisinde öyle hemen iş bulamayabilirsiniz. Buldunuz ne şartlarda olacak belli değil. Baba mesleğiyle çok sorununuz yoksa seviyorsanız yapın gitsin bence. Daha üniversiteden mezun olana kadar kaç sene geçecek üstüne sonra iş bulması vs uğraştıracağına ekmeğinizi kazanmaya başlamak en temizi geliyor bana

Evet şimdi dediğiniz gibi düşündüğünde bu şekilde daha mantıklı. Sorunum sa yok aslında yapamayacağım meslek de değil. Mezun olana kadar 2 seneden fazla zaman geçecek

Kesinlikle sanayi. Uçak teknisyenliğinde çok torpil dönüyormuş. Okuyan arkadaşım anlatmıştı.

Öyle mi hiç bilmiyorum olabilir

Genç arkadaşlar üniversite seçiminde ikilemde kaldığını görüyorum. Üniversite okumanın zaman kaybı olduğunu, onun yerine hayata atılıp çok daha erken para kazanmaya başlama hissi oluşmuş.
Üniversite okumak sizi belki zaman olarak geriye atabilir. Ama her şey para değildir bunu unutmayın. Geçireceğiniz zaman, yaşadıklarınız hatta yiyeceğiniz kazıklar bile sizi hayatta bir konuma getirecek.
Şu an sektörde net bir şekilde ara eleman açığı var. Meslek lisesinden çıkan kalifiye adam eksik. Her şehirde üniversite olmasından, barajı geçip mühendis olunmasından, hatta son zamanlarda sanırım barajda kaldırıldı. Bundan dolayı her tarafta mühendis dolu. Sizi diğer kişilerden farklı kılan bir durum yoksa minimum ücretlerden başlamak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Üzerine koyarak bir yere gelmeniz gerekiyor.
Maalesef eski sistem şu an yok. Sizi havada kapmayacaklar. Mezun olup gelen mühendis kalitesinde ciddi bir düşüş var.
Para konusuna gelecek olursak, hayallerinizi gerçekleştirin, işinizde iyi olun 50 de kazanılır 150 de. Para bir şekilde sizi bulur yeter ki severek yapın.

YKS ÖSS ne varsa deneyin. Babanızın mesleği zaten orada duruyor. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Uçak teknisyeni olup uçak bakımı yapacağına sanayide çalış yer uçağı yap.

Üniversite okumanın zaman kaybı olduğunu, onun yerine hayata atılıp çok daha erken para kazanmaya başlama hissi oluşmuş.
Üniversite okumak sizi belki zaman olarak geriye atabilir. Ama her şey para değildir bunu unutmayın. Geçireceğiniz zaman, yaşadıklarınız hatta yiyeceğiniz kazıklar bile sizi hayatta bir konuma getirecek.

Açıkçası evet her şey para. Okumamızın amacı da zaten bir iş bulup para kazanmak kimse deneyim olsun diye okul okumuyor.

Bir de dersten çok cepteki paraya kafa yoruluyor, üniversite bildiğin para demek.

Sanayi ortamında %90 daha iyi kazıklar vb. hayatında karşısına çıkabilecek şeylerle karşılaşılacaktır.
Ha ne var sanayide takılırken kendi ilindeki bir 2 senelik okulda falan okunabilir.

Genç arkadaşlar üniversite seçiminde ikilemde kaldığını görüyorum. Üniversite okumanın zaman kaybı olduğunu, onun yerine hayata atılıp çok daha erken para kazanmaya başlama hissi oluşmuş.
Şu an sektörde net bir şekilde ara eleman açığı var. Meslek lisesinden çıkan kalifiye adam eksik. Her şehirde üniversite olmasından, barajı geçip mühendis olunmasından, hatta son zamanlarda sanırım barajda kaldırıldı. Bundan dolayı her tarafta mühendis dolu. Sizi diğer kişilerden farklı kılan bir durum yoksa minimum ücretlerden başlamak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Üzerine koyarak bir yere gelmeniz gerekiyor.
Maalesef eski sistem şu an yok. Sizi havada kapmayacaklar. Mezun olup gelen mühendis kalitesinde ciddi bir düşüş var.
Para konusuna gelecek olursak, hayallerinizi gerçekleştirin, işinizde iyi olun 50 de kazanılır 150 de. Para bir şekilde sizi bulur yeter ki severek yapın.

YKS ÖSS ne varsa deneyin. Babanızın mesleği zaten orada duruyor. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Baktığım zaman evet her şey para olmayabilir ama paranın da bir önemi var sonuçta. Şöyle örnek verecek olursak o işte başlayıp para gerçekten düzgün kazanmaya başlamak uzun zaman alacak belki 5 belki 10 sene fakat sanayide pek öyle değil açıkçası işi öğrenip usta öpmüş olursan 1.5 2 sene içinde güzel para kazanırsın ki bir de kendi dükkanın olduğu zaman daha karlı oluyor. Üniversite okumak zaman kaybı değil bence fakat değecek bir şey olması gerekiyor bence. Dediğim bölüm kötü değil zaten 2 senelik bu kadar maaş alabileceğin bir meslek yok fakat farklı 4 yıllık düşünürsen sevdiğin iş olması gerekiyor he bu uçağa ilgim olduğu anlamına gelmiyor ama yapabileceğime inandığım meslek

Uçak teknisyeni olup uçak bakımı yapacağına sanayide çalış yer uçağı yap.

Açıkçası evet her şey para. Okumamızın amacı da zaten bir iş bulup para kazanmak kimse deneyim olsun diye okul okumuyor.

Bir de dersten çok cepteki paraya kafa yoruluyor, üniversite bildiğin para demek.

Sanayi ortamında %90 daha iyi kazıklar vb. hayatında karşısına çıkabilecek şeylerle karşılaşılacaktır.
Ha ne var sanayide takılırken kendi ilindeki bir 2 senelik okulda falan okunabilir.

Doğru söylüyorsunuz bu devirde artık her şey para ama tabii sevdiğin mesleği de yapman gerekiyor ayrı bir konu. Sanayi bana uymayacak bir iş değil hoşuma gidiyor çalışmak zaten okumazsam kendimi 2 sene kadar sıkıp her şeyi öğrenmeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
Maalesef ben de eskiden böyle düşünüyordum ama artık düşünmüyorum. Ülkenin görece en iyi üniversitelerinden birinde (Galatasaray) okudum. İşverenlerin en çok tercih ettiği üniversite aynı zamanda. Okulda harika insanlar tanıdım gerçekten ama okulun insan tanımaktan başka hiçbir artısı olmadı. O kadar yüksek puanla girilen bir okulda bile hocası olmayan dersler, torpille gelen hocalar, kendisi derse girse geçemeyecek halde olan adamların o dersi vermesi ve kendisi bilmediği için dersi değiştirmesi gibi çeşitli rezillikler gördüm. Şu an işimden de maaşımdan da memnunum. Ama memnun olmayan gerçekten hak ettiğinin çok daha azına mecbur kalan arkadaşlarım da var. Üstelik çalışmakla fazla emek vermekle alakası da yok şu anda iş imkanları gerçekten çok az ve bir yerden sonra mecbur kalabiliyor insanlar. O kadar emek verip gittiği okulda kalitesiz hocalarla yıllarını geçireceğine ve sonunda yine sanayidekine benzer bir meslekle bu kez milletin eline bakacağına gidip sanayide kendi işinin ustası patronu olmak ve yetişmek çok daha mantıklı. Üniversite kültür katar bakış açısı katar ama eskisinin çok daha azı katar bir öğrencinin maddi olarak yetebileceği her şey gün geçtikçe azalıyor. Sanayide de çeşitli zorluklarla karşılaşıp onlarla yetişir aslan gibi. Beyaz yakanın saçma sapan triplerini çektiğine değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı