Mezuna kalmak mı, üniversite okumak mı yurt dışına gitmek mi?

Hocam merhaba, ben şöyle düşündüm, vatandaşlığı çıkartmam pek kısa sürmeyecek gibi, o çıkarken ben aynı zamanda 4 yıllık bir üniversite bitirip o bölümle yurt dışına geçip çalışma kararı aldım sizce ne kadar mantıklı? Tabii ki yurt dışında okuduğum gibi olmayacak gibi ama şartlar böyle sanırım. İstanbul Arel Üniversitesi düşündüm elektrik eloktronik mühendisliği.

Hocam merhaba. Ben şöyle düşündüm, vatandaşlığı çıkartmam pek kısa sürmeyecek gibi, o çıkarken ben aynı zamanda 4 yıllık bir üniversite bitirip o bölümle yurt dışına geçip çalışma kararı aldım. Sizce ne kadar mantıklı? Tabii ki yurt dışında okuduğum gibi olmayacak gibi ama şartlar böyle sanırım. İstanbul Arel Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği düşündüm.
Çift vatandaş olduğunuzu söylemiştiniz, ve vatandaşlığı çıkartmak derken ne demek istediğinizi anlamadım ama Elektrik Elektronik Mühendisliği güzel bir bölüm.

Çift vatandaş olduğunuzu söylemiştiniz, ve vatandaşlığı çıkartmak derken ne demek istediğinizi anlamadım ama elektrik elektronik mühendisliği güzel bir bölüm.

Çift vatandaşlık alma imkanım var demek istemiştim, direkt olduğunu söylemişim. Kusura bakmayın :) henüz yok, yakın zamanda başvuruya başlayacağım. Aklımda 2-3 bölüm canlandı. YBS elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği. Yurt dışı için hangisi daha iyi olur? Üniversite ardından yurt dışına gideceğim direkt.

Çift vatandaşlık alma imkanım var demek istemiştim ama direkt olduğunu söylemişim, kusura bakmayın. :) Henüz yok, yakın zamanda başvuruya başlayacağım. Aklımda 2-3 bölüm canlandı. Yönetim Bilişim Sistemleri, Elektrik Elektronik Mühendisliği, ve Bilgisayar Mühendisliği. Yurt dışı için hangisi daha iyi olur? Üniversite ardından yurt dışına gideceğim direkt.
3 bölüm de güzel ama Bilgisayar Mühendisliği, ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde rekabet daha fazla diye biliyorum fakat 3 bölüm de tercih edilebilir görünüyor.

Son düzenleme:
3 bölüm de güzel ama bilgisayar mühendisliği, ve yönetim bilişim sistemleri bölümünde rekabet daha fazla diye biliyorum fakat 3 bölüm de tercih edilebilir görünüyor.

YKS puanım özelde okumak için yetmiyormuş bu bölümlere. Sayısal olduğu için.
2 yıllık elektrik programcılığı gibi bir bölüm gördüm. Akdeniz üniversite ve İzmir dokuz eylül tutuyor gibi. Tercih edilir mi? 2 yıl okuyup yurt dışına giderim gibi iş bulabilir miyim? Ve ön lisans ya da lisans olması bir şey değiştirir mi? 4 yıllık mı tercıh etmelıyım kaffam karışık.

YKS puanım bu bölümleri vakıf üniversitelerinde okumak için yetmiyormuş çünkü Yönetim Bilişim Sistemleri dışındaki diğer bahsettiğim bölümler Sayısal olduğu için. 2 yıllık Elektrik Programcılığı (?) gibi bir bölüm gördüm. Akdeniz Üniversitesi, ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tutuyor gibi. Sizce tercih edilir mi, 2 yıl okuyup yurt dışına giderim gibi. Sizce iş bulabilir miyim, ve Ön Lisans ya da Lisans olması bir şey değiştirir mi, 4 yıllık mı tercih etmeliyim, kafam karışık?
2 yıllık Elektrik Programcılığı diye bir bölüm yok. 2 yıllık Elektrik, 2 yıllık Elektronik Teknolojisi veya 2 yıllık Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümünden bahsediyor olabilirsiniz. Bu tarz 2 yıllık teknik bölümlerin iş imkânları oluyor ama 2 yıllık bölümlerde bölümün bağlı olduğu Meslek Yüksekokuluna da bence dikkat edin. Bazı Meslek Yüksekokulları oldukça sapa yerlerde bulunabiliyor.

2 yıllık Elektrik Programcılığı diye bir bölüm yok. 2 yıllık Elektrik, 2 yıllık Elektronik Teknolojisi veya 2 yıllık Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümünden bahsediyor olabilirsiniz. Bu tarz 2 yıllık teknik bölümlerin iş imkânları oluyor ama 2 yıllık bölümlerde bölümün bağlı olduğu Meslek Yüksekokuluna da bence dikkat edin. Bazı Meslek Yüksekokulları oldukça sapa yerlerde bulunabiliyor.
Elektronik Teknolojisinden bahsettim. 3 bölümden hangisi yurtdışında daha çok işime yarar?
Ve ben İstanbulda yaşıyorum. Ailem diyor ki seni özele gönderelim şehir dışına çıkarsan aynı paraya ya da daha pahalıya gelir diyorlar. Sizce Antalya ya da İzmire okumaya gitsem yıllık maliyetler yurtta kaldıgım taktirde nasıl olur hiç bilmiyorum.. Kafam gerçekten çok karışık.

Karar verdim, 2 yıllık okumanın pek bir anlamı yok gibi. Mezuna bırakıp Bilgisayar Mühendisliği kazanıp yurtdışına gidip okuyacağım teşekkür ederim her şey için.

Son düzenleme:
2 yıllık Elektronik Teknolojisinden bahsettim. 3 bölümden hangisi yurt dışında daha çok işime yarar? Bu arada ben İstanbul'da yaşıyorum. Ailem diyor ki seni vakıf üniversitesine gönderelim, şehir dışına çıkarsan aynı paraya ya da daha pahalıya gelir diyorlar. Sizce Antalya'ya da İzmir'e okumaya gitsem yıllık maliyetler yurtta kaldığım takdirde nasıl olur hiç bilmiyorum. Kafam gerçekten çok karışık.

Karar verdim, 2 yıllık bir bölüm okumanın pek bir anlamı yok gibi. Mezuna bırakıp Bilgisayar Mühendisliği kazanıp yurt dışına gidip okuyacağım. Teşekkür ederim her şey için.
Rica ederim, şimdiden başarılar. 👍🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı