p0ison20
Centipat
Daha fazla
Hocam herhangi bir bölümü veya üniyi kişiyi çok iyi tanımadan önermek bence yanlış ama siz akademi odaklı düşünmediğiniz ve bir de kişinin kendi çabasının çok önde olduğu oyun sektöründe çalışmak istediğiniz için tabii ki de öneriyorum. Dediğim gibi okulun verdiği imkanlar burada çok önemli.
Şimdi benim işten çok staj deneyimim olduğu için buna göre cevap vereyim. Savunmaya zaten ortalama ile girersiniz. Oyun sektöründe dediğim gibi kendiniz ek bir şeyler öğrendikten sonra teknokentte küçük oyun şirketleri oluyor 2.sınıf gibi oralarda staj, part time çalışma yaparsanız eğer 3.sınıfta peak, zynga gibi daha büyük çaplı oyun şirketlerine girebilirsiniz diye düşünüyorum ( çevremde bu şekilde girenler olduğundan bu örneği vermek istedim yine LinkedIn'den bakabilirsiniz ). Diğer büyük şirketlerde de zaten genelde genel yetenek, İngilizce, teknik test içeren programlar olur bu stepleri tamamlaya tamamlaya ilerlersiniz ve açık konuşmak gerekirse çokca da torpil döner ama girmek imkansız değildir bunu söyleyebilirim ( iş görüşmelerinde de genelde aynı şekilde olur ve her sektörde de torpille mücadele etmek zorundayız maalesef TR gerçekleri ). Eğer kariyer kulüpleri, mülakat simülasyonları gibi programlara katılım sağlarsanız kendi networkünüzü yaratabilirsiniz. Bunun haricinde bölüme bakış açısı derken şu ana kadar ctıs okuyosun seni neden alalım gibi bir muameleyle karşılaşmadım yani eğer korkunuz buysa.
Hocam ayrıyeten çok fazla okul önemli falan diye söylememe rağmen bir şey daha eklemezsem içim rahat etmeyecek. Nereye giderseniz gidin eğer amacınız sektörde çalışmaksa teknokent, oyun, büyük şirket ayrımı yapmadan staj kovalamak olsun çünkü staj size deneyim, iletişim becerisi ve hatta para kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda çalışmak istediğiniz sektörü en gerçek haliyle görmüş olursunuz. Bunu da kimse söylemiyor neden bilinmez ama bence en önemli şeylerden birisi de artık okulun sonlarına doğru ne yapmak istediğinize karar vermiş ve bu konuda deneyim sahibi olmuş olmanız olabilir.
Hocam ben de Bilkent bilgisayar mühendisliği istiyorum okulun gerekse imkanları gerekse eğitimi bakımından gayet iyi okul ama araştırdığıma göre Ankara da okumanın iş imkanları bakımından dezavantajları varmış siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Başka bir sorum daha vardı. Bilkent okuması zor bir okul olduğu söyleniyor bundan dolayı okulda soyal hayat var mı?