Mezuna mı kalınmalı?

Ali Ardaaa

Decapat
Daha fazla  
Normalde böyle soruların ne kadar saçma oldugunu bılıyorum. Yetısır mı sorusu gıbı degıl de daha cok ıcıne dustugum durumda ne yapmalıyım tarzında bir sorum olacak. Şu ana kadar kımse ile konusmadım. Herhangı bır hocamla vesaire ama bir yerden sonra ınsan patlıyor ve buraya geldım. Neyse. Normalde EA idim. Yaklasık 1 ay once sayısala gectım. Sayısala gecmemın nedenı matematiğe ve anlatmaya olan ilgim. ODTÜ matematik öğretmenliği istiyorum. Lakin TYT netlerim şu anda 75-85 arası AYT de ise (AYT fen 0'ım) 25-30 arasıyım (integral ve geonun yarısını bılmıyorum). Hal böyleyken hem bu bölümü kazanmak benim için zor hem de içinde oldugum hal berbat. İmkansız değil bu bölümü kazanmam sorun şu ki ben artık yıprandım. Bu sene en sevdıgım seyden(spordan) mahrum kaldım, sadece bır yakın arkadasım var, 15 kilo aldım ve üstümde baskı da var. Derse oturamıyorum o kadar oburlaştım ki yemek yedıkten sonra dırek uykum gelıyor ve tutamıyorum kendimi fıs oluyorum. Önceden spor benı fit tutardı güzeldi şimdi hem beslenmeme dikkat edemıyorum hem de spora vaktım olmuyor. Ailemle konusamıyorum benden beklentılerı yuksek cunku en calıskan çocuk benım ve onlara bunları anlatsam üzülücekler veya beni kırıcaklar. Kısacası çok sıkı calısmam gereken dönemde ben çöktüm ve her seferınde 2-3 günlük periyotlarla halim değişiyor. Bir gün tamam dıyorum oturuyorum program yazıyorum 1 gün okey sonrası yok. Artık bunları dusunmek ıstemıyorum. Bazı günler bunları dusunmemek ıcın saatlerce telefona bakıyor bir anda kendımı kaybedıyorum. Aslında şöyle ki ben telefon bagımlısı veya yemek bagımlısı da değilim. Azimli biriyim ama en nihayetinde insanım. Gercekten bir gün mezunum tamam desem hemen hayatımda bazı degısıklıklerde bulunurum. Spora gerı donmek beslenme duzenımı oturtmam bu yalnızlık ıcınden cıkıp sosyal becerılerımı gelıstırmem. Yani bunlara vakıtım yok eyvallah ama derse de oturamıyorum. Yine kısaca hal şu ki önümdeki hedefe varamayacağım sanırım evet ama pes edemıyorumda pes edersem önüme baska hedefler koyicam kısa süreli. Ama aynı zamanda pes edersem kefaretini de ödicem. Nasıl cevremdekilere anlatirım ne ederim? Bir sene daha nasıl dayanırım vs. benzeri sürecten gecenler cevap verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Netlerim senden daha düşüktü o sene kesin girerim girerim diyordum rastgele bir yere. Girdim sınava baktım güzel bir yer gelmiyor kendi kendime düşündüm 4 yılımı çöpe mi atiyim yoksa 1 yıl daha çalışıp adam gibi bir yeri mi kazanıyım diye ben mezuna kalmayı seçtim. Mezun senemde çalıştımmı tabikide çalıştım ama yinede bir programım yoktu doğru düzgün ama kafamda olum bu sene de mezuna kaldın bi daha kalma hayatına yazık zamanına yazık dedim doğru düzgün bir yeri kazanabildim.
Kısaca her şey sende bitiyor 1 yıl senden bir şey götürmez kal mezuna çalış. Ayrıca mezuna kalıcam diye de 3 ay kalmış bir sınavı boşlama şuan burda bunları yazmak yerine başka şeylerle uğraşman lazım düşünme bunları çalışırsın olmassa olmaz en azından çabaladım dersin.

Ben mezuna kalmadım direkt gelen puanimi kullandim.
Mezun psikolojisinin kendim için zor olacağını düşünüyorum ama tam senin gibi bir arkadaşım var o da sporu falan cok severdi bu yks sürecinde ev dershane ders falan baya yoruldu hiç birşey yapası yoktu.
Sayısal 160k geldi ona şuan mezun tekrar hazırlanıyor ve anlattığı kadarıyla cok iyi hissediyormus. Gerçekten düzgün bir program ( ciddiyetle uygulanırsa tabi) iyi olabileceğini düşünmeye başladım ben de.

Kendim için olan kısma gelirsek ben cok feci calismistim son senemde dersten başka birşey yapmiyordum o yüzden bir daha hayatta bu kadar çalışmam çalışmak da istemiyorum diyerek mezuna bırakmadım.(Iyi ki de bırakmamışım).
Sayısal 26k yaptım tıp okuyorum.

Anlattıklarınıza göre dayanamazsınız gibi duruyor, halen çok geç değil kendinizi biraz sıkmanızı ve çabalamanızı tavsiye ederim.
gerçekten doğru 2 ay daha kendinizi sıkarak hic fena olamayan bir sonuc da elde edebilirsiniz ama dayanamiycak gibiyseniz neden olmasın mezun

Anlattıklarınıza göre dayanamazsınız gibi duruyor, halen çok geç değil kendinizi biraz sıkmanızı ve çabalamanızı tavsiye ederim.

Tam olarak neye dayanamayacağım ve gercekten kendımı sıkmaya calısıyorum ama son 2 aydır anlattığım periyot içerisindeyim. Dediğim gibi sınava kadar böyle mi devam edeceğim bilmiyorum.

Sizleri yarış atı gibi koşturan, bu koşma esnasında da psikolojik ve fizyolojik sorunlar yaşatan bu sisteme lanet olsun. Tüm öğrenciler adına gerçekten çok üzücü. Hayatınızın en güzel çağında çile çekiyor milyonlarca öğrenci.

Mezuna bırakacak olan öğrencilere tek bir tavsiyem vardır hep: ne olursa olsun çalışmayı bırakma. Çalışmayı bırakan öğrenci seneye yine kendi yükünü artırıyor demektir. Bu sene kazanma ihtimali olmasa bile bir öğrenci var gücüyle çalışmalı ve ne yapabileceğini görmelidir.

Aileye uygun bir yolla durumu anlatmak şart. İnsanlar birden sonuçla karşılaşınca çok daha fazla üzülebilir.

Ve tabii ki önce sağlık. Sağlığınız her şeyden önemli, ona öncelik verin.

Ben mezuna kalmadım direkt gelen puanimi kullandim.
Mezun psikolojisinin kendim için zor olacağını düşünüyorum ama tam senin gibi bir arkadaşım var o da sporu falan cok severdi bu yks sürecinde ev dershane ders falan baya yoruldu hiç birşey yapası yoktu.
Sayısal 160k geldi ona şuan mezun tekrar hazırlanıyor ve anlattığı kadarıyla cok iyi hissediyormus. Gerçekten düzgün bir program ( ciddiyetle uygulanırsa tabi) iyi olabileceğini düşünmeye başladım ben de.

Kendim için olan kısma gelirsek ben cok feci calismistim son senemde dersten başka birşey yapmiyordum o yüzden bir daha hayatta bu kadar çalışmam çalışmak da istemiyorum diyerek mezuna bırakmadım.(Iyi ki de bırakmamışım).
Sayısal 26k yaptım tıp okuyorum.

gerçekten doğru 2 ay daha kendinizi sıkarak hic fena olamayan bir sonuc da elde edebilirsiniz ama dayanamiycak gibiyseniz neden olmasın mezun
teşekker ederim yorumunuz için. Benim için bilgilendirici oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı