Ali Ardaaa
Decapat
Daha fazla
Normalde böyle soruların ne kadar saçma oldugunu bılıyorum. Yetısır mı sorusu gıbı degıl de daha cok ıcıne dustugum durumda ne yapmalıyım tarzında bir sorum olacak. Şu ana kadar kımse ile konusmadım. Herhangı bır hocamla vesaire ama bir yerden sonra ınsan patlıyor ve buraya geldım. Neyse. Normalde EA idim. Yaklasık 1 ay once sayısala gectım. Sayısala gecmemın nedenı matematiğe ve anlatmaya olan ilgim. ODTÜ matematik öğretmenliği istiyorum. Lakin TYT netlerim şu anda 75-85 arası AYT de ise (AYT fen 0'ım) 25-30 arasıyım (integral ve geonun yarısını bılmıyorum). Hal böyleyken hem bu bölümü kazanmak benim için zor hem de içinde oldugum hal berbat. İmkansız değil bu bölümü kazanmam sorun şu ki ben artık yıprandım. Bu sene en sevdıgım seyden(spordan) mahrum kaldım, sadece bır yakın arkadasım var, 15 kilo aldım ve üstümde baskı da var. Derse oturamıyorum o kadar oburlaştım ki yemek yedıkten sonra dırek uykum gelıyor ve tutamıyorum kendimi fıs oluyorum. Önceden spor benı fit tutardı güzeldi şimdi hem beslenmeme dikkat edemıyorum hem de spora vaktım olmuyor. Ailemle konusamıyorum benden beklentılerı yuksek cunku en calıskan çocuk benım ve onlara bunları anlatsam üzülücekler veya beni kırıcaklar. Kısacası çok sıkı calısmam gereken dönemde ben çöktüm ve her seferınde 2-3 günlük periyotlarla halim değişiyor. Bir gün tamam dıyorum oturuyorum program yazıyorum 1 gün okey sonrası yok. Artık bunları dusunmek ıstemıyorum. Bazı günler bunları dusunmemek ıcın saatlerce telefona bakıyor bir anda kendımı kaybedıyorum. Aslında şöyle ki ben telefon bagımlısı veya yemek bagımlısı da değilim. Azimli biriyim ama en nihayetinde insanım. Gercekten bir gün mezunum tamam desem hemen hayatımda bazı degısıklıklerde bulunurum. Spora gerı donmek beslenme duzenımı oturtmam bu yalnızlık ıcınden cıkıp sosyal becerılerımı gelıstırmem. Yani bunlara vakıtım yok eyvallah ama derse de oturamıyorum. Yine kısaca hal şu ki önümdeki hedefe varamayacağım sanırım evet ama pes edemıyorumda pes edersem önüme baska hedefler koyicam kısa süreli. Ama aynı zamanda pes edersem kefaretini de ödicem. Nasıl cevremdekilere anlatirım ne ederim? Bir sene daha nasıl dayanırım vs. benzeri sürecten gecenler cevap verirse sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: