MF mi TM mi?

Aynı puan türünden hesaplandıklarını da düşün. Mesela Tıpla ekonomi aynı mı bilmiyorum ama aynı olsaydı diyeyim seni ilgilendiren bir şey yok. Sıram düşük diye düşünmeyeceksin. Okulların istedikleri daha önemli burada.

Bir de anlamadığım MF kısmından 500. olmak ile TM kısmından 500. olmak arasında dağlar kadar fark var demişsin. Bu başarı sırası olarak da böyle bana göre TM'den 500. olanla MF'den 500. olan insanlar arasında MF'den 500. olanın çok daha başarılı olduğunu düşünürüm. Eğer kolaya kaçmak istiyorsan TM daha rahattır. Onun harici bunların seni hiç ilgilendirmemesi lazım neyi istiyorsan onun bölümüne git. Mesleğini bilmiyorsan çok çalış ikisinde de ilk 500'e gir, tüm meslekleri seçebil.

Ayrıca şuna dikkat etmeni öneririm. Sayısalı gerçekten hedefi olanlar da seçiyor, boş adamlar da. Bu yönden sayısal alanında çok rakip eleyebilirsin sık çalışırsan. TM bölümünü gerçekten hukuk, psikoloji, işletme, öğretmenlik isteyenler seçiyor. Gerçekten bir hedefi olanlar seçiyor. Bu yönden TM'de rakiplerin sıkı olur MF'ye göre. Tabii ki bu yazdıklarım bir genelleme. Ama yine söylüyorum, bölüm değil; meslek seç.

Alanına göre meslek değil mesleğine göre alan seç. TM ve MF sıralamaları arasındaki fark seni yanıltmasın. Sonuçta iki bölümde de azami çalışman ve emek vermen gerekiyor. Velhasıl kelam meslek...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı