MF mi TM mi?

Berke Civan

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Mühendis, Girişimci
Selam dostlar, ben şu anda 11.sınıftayım ve grafik tasarım okuyorum. Okulumda 11 ve 12'de sayısal dersler görmüyoruz. Çizime çok yetenekliyim ama MF meslekleri de dikkatimi çekiyor. Biyoloji ve kimyayı çok seviyorum. Matematik konusunda ortadayım. Sizce hangi bölümü seçmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

TM seçsen de matematik karşına çıkacak. Önemli olan MF seçtiğinde ders çalışabilmen. Bence hemen karar verip üniversite sınavına çalışmaya başlamalısın. Zaman geçiyor...

Mimarlık
İç mimarlık
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Endüstri mühendisliği
Resim
Grafik tasarım
Birçok alanda şuan aklıma gelmeyen kendine ve el becerine uygun, ileride yaptığın zaman sıkılmayacağın bir iş koluna en kısa zamanda yönelmelisin.
Unutmaman gereken en büyük nasihat bence eşinden önce işinle evli olacağındır. Bu yüzden sabah kalktığında lanet okuyacağın değil neşeyle evden çıkacağın bir mesleği seçmelisin.
Daha sonrasında mesleğinin gerektirdiği nicelikleri tamamlayacak derslere yönelebilirsin.

Kesinlikle MF seç diyeceğim fakat ülkemizdeki fizik ve kimya eğitimi ne yazık ki vasat.
Deneysiz kimya düşünülemezken hiçbir lisede düzgün laboratuvar ve teçhizat yok. Uygulama yok.
O yüzden TM de seçebilirsin MF de matematik zaten karşına çıkacak. Fiziğin iyiyse MF seç.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı