MFG İçin RTX 5070 Ti alınır mı?

5070 Ti ile 9070XT arasında çok fark yok, %3-4 hatta bazı oyunlarda 9070XT geçiyor, mfg için o kadar fazla para vermezdim açıkçası

Hocam şu an bile KCD2 ve Wukong'da rezil FPS veriyor. Hadi entegre edilmedi falan denilirse bir nebze de. 70 FPS vermesi ileride çıkacak oyunlar için yetmeyeceği anlamına geliyor. Sektör de yapay zekada bu kadar ilerleyen NVIDIA varken AMD'yide yapay FSR4'te tercih edilir mi tartışılır.
Benim için MFG önemli. Merak ettiğim de saf kas gücünde 60 fps altı oyunlara ulaştığımız vakit MFG ne kadar işe yarayacak.

@Shinoa hocalarım düşünceleriniz ne ?

@UmutMelihAkyol

Son düzenleme:
@Sleipnir, Wukong konusunda haklısınız, sorunlu bir durum var. Ancak KCD 2’de benim kart bile iyi FPS veriyor. Şahsen, sırf MFG için tercih etmezdim. Kas gücü benim için daha önemli. Çoğu durumda FSR bile kullanmıyorum. NVIDIA ekran kartı da kullandım ve DLSS mümkün olduğunca kullanmamaya çalıştım çünkü 1080p çözünürlükte bozulma fark ediliyor. MFG, 1080p çözünürlükte görüntüyü daha da bozuyor. Ben bunu net bir şekilde hissediyorum.

@Sleipnir, Wukong konusunda haklısınız sorunlu bir durum var ama KCD 2 oyununda benim kart bile iyi FPS veriyor. Sırf MFG için tercih etmezdim ben şahsen. Kas gücü daha ağır basıyor. Çoğu durumda FSR bile kullanmıyorum. NVIDIA ekran kartıda kullandım, DLSS kullanmamaya çalıştım. 1080p çözünürlükte o bozulma hissediliyor. Kaldı ki MFG daha görüntü bozuyor 1080p çözünürlükte. Ben hissediyorum.

Hocam bende tercih etmek istemiyorum ama bayağı kararsız kaldım. 4X durumu düşündürüyor beni. AMD daha ucuz ama uzun fadeli şuanki oyunlar da 2k'da 70 fps az geliyor bana. Çünkü ileride çıkacak oyunları düşündürüyor. Ne olacak diye.

Lakin 5000 serisini de almak istemiyorum bir yandan. Fiyat politikası yüzünden.

@UmutMelihAkyol,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9:30'a bakın hocam. Bazı videolar da 45 FPS'e kadar düşüyor.

@Sleipnir, 9070XT'nin uzun süreden sonra RT performansını düzeltmesi bile tercih edilebilir yapıyor. Fiyatlardan bahsetmiyorum bile. FSR 4 eskiye göre çok daha iyi çalışıyor. Yine DLSS 4 gibi değil ama rahatsız etmiyor. MFG bana göre çok yapay bir FPS sunuyor. 9070XT uzun süre rahat ettirecektir merak etmeyin. 5070 Ti ekran kartı da tabii ki daha uzun süreler götürür. Karar tamamen sizin. Ben olsam MFG olarak düşünmezdim.

@Sleipnir, bazı videolarda yakın performans gösterdiği bile oluyor. Örneğin, attığınız videoda diğer videolara kıyasla daha düşük değerler mevcut. Tek bir oyuna bakarak karar vermek yanlış olur.

1741352005758.png

Hocam bende tercih etmek istemiyorum ama bayağı kararsız kaldım. 4X durumu düşündürüyor beni. AMD daha ucuz ama uzun fadeli şuanki oyunlar da 2k'da 70 fps az geliyor bana. Çünkü ileride çıkacak oyunları düşündürüyor. Ne olacak diye.

Lakin 5000 serisini de almak istemiyorum bir yandan. Fiyat politikası yüzünden.

@UmutMelihAkyol,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

9:30'a bakın hocam. Bazı videolar da 45 FPS'e kadar düşüyor.

Bir iki oyuna odaklanmak yanlış bence genele bakmak lazım ki performansları eşit sayılır genelde bu fiyat farkına kesinlikle değeceğini düşünmüyorum

@UmutMelihAkyol Bu FPS'ler beni korkutuyor ya. GTA 6 ve Witcher4 için güncelleme yapacaktım ama şimdiden saf kas gücünde 60-70 FPS alınması canımı sıkıyor.

@UmutMelihAkyol bu FPS'ler beni korkutuyor ya. GTA 6 ve Witcher4 için güncelleme yapacaktım ama şimdiden saf kas gücünde 60-70 FPS alınması canımı sıkıyor.

Kas gücü olmadıktan sonra mfg olmasının bir anlamı yok. 4070 Ti Super ile Frame Gen destekli tüm oyunlarda açık kullanıyorum. Bu teknolojiler native 40 FPS'nin altındayken rahatsız etmeye başlıyor. Özellikle 30-40 FPS arası alıyorsanız iyice göze batmaya başlıyor. Ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar iyi çalışıyor bu teknoloji. Bu yüzden yeri geldi 4K'ya alıp RT'yi fulleyip denedim. Native 35 FPS'nin altında Frame Gen açtığım zaman görüntü pastel boyaya dönüyor. Ayrıca bayağı bir rahatsız ediyor. Aksine native 40 FPS'nin üstüne çıktığım zaman çok iyi çalışmaya başlıyor. 50-60 FPS aldığım bir oyunda açarsam akıcılığı çok fazla artırıyor.

Yani özetle 5070 Ti oyunlarda 40 FPS bile veremeyecek duruma geldiği zaman Frame Gen ve multi Frame Gen açmak bir işe yaramayacak. Çünkü teknoloji iyi çalışamıyor. Gecikme olarak zaten native aldığın FPS ile aynısını alıyorsun. Yani ileride 5070 Ti ve 9070XT kas gücü yetmediği durumlarda mfg olması bir işe yaramayacak. Bu teknolojinin olayı 240-360Hz monitörlerin hakkını vermek.
4090 ile 5070 mfg karşılaştırmasında 4090 çok daha iyi gecikme sunuyor. Kas gücü hala önemli. Frame Gen zaten gecikme eklerken mfg çok daha fazla gecikme ekliyor. Fg bile düşük FPS'te rahatsız ederken mfg kullanılamaz hale gelir bana göre. Fazla bel bağlamamak lazım bu teknolojilere.

Alan Wake 2 NVIDIA optimize oyunlu olmasına rağmen 115ms. :D
Ayrıca 4090'da Frame Gen açılmış. Yani 2X vs 4X farkını görüyoruz.

Desktop Screenshot 2025.03.07 - 16.09.12.08.png

Desktop Screenshot 2025.03.07 - 16.11.32.10.png

Bilerek NVIDIA optimizeli oyun gösteriyorum ki vehameti görün. 2 kata yakın gecikme farkı var. Native olarak FPS düştükçe gecikme artıyor. Alan Wake 2'de çoğu kart düşük FPS aldığı için gecikme o kadar fazla. İleride çıkacak oyunlarda alacağınız gecikmeleri tahmin etmek için Alan Wake 2'yi referans alabilirsiniz.

Son düzenleme:
@bluerr Hocam şimdi 2K'da kafamın bir 5 yıl rahat etmesini istiyorum. AMD'de RT durumu nasıl oluyor.
Ayrıca anladığım kadarıyla 50 FPS altı FG ve MFG açılmasının bir manası yok.

Peki şu an bu gösterdikleriniz güncel gecikmeler mi? Öyleyse pek iç açıcı gelmedi bana.

9070 XT alsam 2K'da hadi RT'li ve RT'siz beni kaç yıl götürür yüksek FPS'lerde.

@bluerr hocam şimdi 2K'da kafamın bir 5 yıl rahat etmesini istiyorum. AMD'de RT durumu nasıl oluyor.
Ayrıca anladığım kadarıyla 50 FPS altı fg ve mfg açılmasının bir manası yok.

Peki şu an bu gösterdikleriniz güncel gecikmeler mi? Öyleyse pek iç açıcı gelmedi bana.

9070 XT alsam 2K'da hadi RT'li ve RT'siz beni kaç yıl götürür yüksek FPS'lerde.

AMD'nin 9000 serisi hariç RT performansı berbattı. 9000 serisinin RT performansı RTX3000 ile RTX4000 arasında. 9070XT RT performansı 5070'in çok ufak gersinde. Kas gücü 5070 Ti'nin ensesinde zaten görmüşsünüzdür.

Güncel gecikmeler tabii. Attığım video 2 gün önce paylaşılmış. RTX5000 çıkalı kaç gün oldu zaten 5070 ve 5070 Ti testi koymuş adamlar.

Kaç yıl götürür mevzusu kişiye göre değişir. Kimisi 40 FPS'te oyun oynarım derken kimisi de 60 FPS'nin bile yetmediğini söylüyor. Kimisi Ultra ayarlar şart diyor kimisi de orta ayarlarda bile oynarım diyor. Benim için 60 FPS ve optimize ayarlar olması önemli. Yani grafikleri fazla bozmadan kısılan ayarlardan bahsediyorum. Bu şekilde yıllarca götürür. Spesifik olarak yıl veremem zira 2 sene sonra çıkacak oyunun hangi ekran kartını isteyeceğini bilmiyorum. GTA 6 çıktığında belki 9070XT isteyecek belki de bambaşka bir şey isteyecek. En azından 5070 Ti ve 9070XT için 3 yıl götürür diyorum. Bu dediğim ayarlarda tabii ki. Belki 5 yıl götürür belki götürmez tahmin sadece.

3070 Ti'yi örnek alalım mesela. 3070 Ti 5 yıl önce çıkmış, gerekli grafik ayarları yapıldığında hala 1440p de 60 FPS verebilen bir kart. Buradan bir tahmin yürütebilirsiniz.

RTX 3070 Ti, 2024 yılında çıkan Black Myth: Wukong'ta optimize ayarlar + DLSS ile 50-60 FPS arası veriyor. Tam 5 yıl demeyelimde 4 yıl dayanmış. Grafikleri biraz daha düşürsen 60 FPS verecek. Aşağı-yukarı aynı şekilde olur 9070XT'de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı