MFG İçin RTX 5070 Ti alınır mı?

Sadece MFG için alınacaksa alınmaz. Oyun için olacaksa 9070XT tercih edilebilir ancak ben beklemenizi öneririm çünkü FSR4 daha yaygınlaşmadı.

Saf kas gücünde direkt 9070XT alınabilir ancak RT'yi fulleyince şu an stutter problemleri var, donanımsal mı yazılımsal mı bilmiyorum ancak böyle bir durum var. Eğer Path Tracing vs. de önemliyse, 9070XT evrenden siliniyor haberin olsun. Yeni çıkacak oyunlar ve hali hazırda bir kaç KRAL olsa da (KCD2 gibi) bütün oyun motorları sırtını Ray Tracing'e nam-ı diğer Lumen'e dayamış durumda. Eğer stutter çözülmezse 9070XT'nin verdiği FPS droplarla sıkıntı olacak gibi görünüyor.

MFG konusunda X2 kareye hiçbir şey diyemem, ben 6750XT'den 4070S'e geçtim. Yani bir nevi FSR3'den DLSS FG'ye geçtim ve arada dağlar kadar fark var FG konusunda. Ancak iş X4 kareye geldiği zaman gecikmenin olağanüstü boyutlara geleceğini düşünüyorum ki zaten arkadaş yukarıda atmış. Nvidia eğer yalan söylemiyorsa (çelişkili) 20 FPS'den 200 FPS yaptığı oyun var ama bunu hangi gecikmeyle yapıyor bilmiyorum, bunu ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz. Kıstas olmaz belki ama Lossless Scaling X20 kare bile yapabiliyor fakat oyun oynanmaz duruma geliyor. Arkadaşların da dediği gibi eğer 60 FPS alıyorsan, X2 kare iyi oluyor hatta 40 falan iyi denebilir. Kart 100 FPS alıyorsa X3 kare de yapılabilir çok sırıtmıyor Lossless de bile.

Ne kadar yüksek fps = o kadar fazla sahte kare.

Sonuç olarak şu an belirli sorunları olan iki kart, 9070XT ve 5070 Ti. Ancak fiyatı ve Watt başına performans konusunda 9070XT gerçekten takdiri hak ediyor mühendislik olarak.

9070 XT ile arasında 10k+ fark varken hiçbir şey için 5070 Ti alınmaz. 40k altı olsa düşünülebilir ama güncel 44k fiyatı ile 5070 Ti'ı almayı düşünmek bile saçma geliyor bana. 4070 Ti Super ya da 9070 XT arasında kalırdım ben olsam.

RTX 3060'dan geçeceğim. Merak ettiğim mfg cidden görüntü kalitesini gözle görülecek seviyede bozuyor mu? Çünkü bu özellik kağıt üzerinde çok süper gözüküyor.

Bende 3060 Ti'dan 2-3 ay içinde 5070 Ti'a geçeceğim. Geçtiğimizde baya fark hissedeceğiz. 9070 XT ile 5070 ti olayına girmek istemiyorum daha yeni çıktım zaten böyle bir tartışmadan :D 9070 XT çok etkileyici çıkış yaptı oda ayrı.

Bende 3060 Ti'dan 2-3 ay içinde 5070 Ti'a geçeceğim. Geçtiğimizde bayağı fark hissedeceğiz. 9070 XT ile 5070 Ti olayına girmek istemiyorum daha yeni çıktım zaten böyle bir tartışmadan :D 9070 XT çok etkileyici çıkış yaptı oda ayrı.

Ben yerinizde olsaydım aradaki 13-15k fiyat farkını monitöre veya işlemciye harcardım. OLED monitör çekerdim veya 9800x3D falan alırdım. Zaten bunlara sahip bir sistem dizecekseniz daha iyi teknolojilere sahip olduğu için 5070 Ti önerebilirim. Aksi halde fiyatını hiç hak eden bir kart değil. 2K IPS monitörde DLSS açacağıma 2K OLED monitörde FSR açarım daha iyi. :D

FSR 4 incelemesi yayınlandı bu arada. DLSS 3 ile DLSS 4 arasında görüntü kalitesi sunuyor.
1440p için çok iyi diye başlık atarak paylaşmışlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben yerinizde olsaydım aradaki 13-15k fiyat farkını monitöre veya işlemciye harcardım. OLED monitör çekerdim veya 9800x3D falan alırdım. Zaten bunlara sahip bir sistem dizecekseniz daha iyi teknolojilere sahip olduğu için 5070 Ti önerebilirim. Aksi halde fiyatını hiç hak eden bir kart değil.

Kesinlikle öyle cidden o fiyat farkı ile X3D işlemci alınır. NVİDİA ROP sorunu ve fiyatlandırmadan dolayı fena zortladı :D

Ama ben yine de 5070 Ti sistem alacağım. Kendimce sebeplerim var. Mantık olarak zaten direk 9070XT alırdım.

Merak ettim neden? Driver mevzusu falan mı? Veya iş için mi kullanacaksınız?

Stable Diffusion AI kullanıyorum arada ya da ilgileniyorum diyebilirim eğlence amaçlı. Aşırı teknoloji sevdam var normal bir oyuncu olsam 9070 XT alırdım ancak dediğim gibi mesela Mfg'yi aşırı merak ediyorum kendim deneyimlemek istiyorum ya da Ray Tracing açmayı çok seviyorum. NVIDIA Studio ile içli dışlıyım değiştirmek tüm düzenimi bozar. En realistic çıkan indie/demo oyunları takip ediyorum ve bu oyunlar UE5 tabanlı ve hele daha demoda olduğu için NVIDIA aşırı önem kazanıyor benim için. Tabii ki dediklerimin hepsi AMD ile de olur ama AI anlamında NVIDIA önde bu inkar edilemez. Ama tekrardan dediğim gibi normal oyuncu olsaydım direk 9070XT alırdım.

Ben teknoloji merakımdan PS5 alıp 2-3 gün kullanıp satan ya da Oculus Quest 2 aldıktan sonra onu 1 hafta kullanıp satıp Oculus Quest 3'e geçip onu deneyip direk satan veya 3D yazıcı merak edip satın alıp birkaç gün baskı basıp sonra tekrar satıp yine 3D yazıcı alan birisiyim. Böyle uzayıp gider.

Son düzenleme:
Tabii ki dediklerimin hepsi AMD ile de olur ama AI anlamında NVIDIA önde bu inkar edilemez.
Hatırlarsan 6750XT'den 4070S'e geçtim, konuda sende vardın. Stable Diffusion konusunda 6750XT ile tek bir render almak 40-50 saniye sürerken 4070S de 5-6 saniye sürüyor. Yani 1 dakikada 10 saniye bile sürse 6 render AMD sistemde ise anca 1.5 render çıkabiliyor. Çıkan örneklerde edit yapsan yine bir o kadar bekliyorsun. Başta saniyelerle oynamak gibi gözükse de AI kusursuz içerik çıkarmıyor illa elleri veya başka bir şeyi tekrardan düzenlemek gerekiyor. Haliyle içerik üreticisi için çok önemli bir durum. 9070XT de durum nasıl bilmiyorum ama değişen bir durum yok bu konuda.

Hatırlarsan 6750XT'den 4070S'e geçtim, konuda sende vardın. Stable Diffusion konusunda 6750XT ile tek bir render almak 40-50 saniye sürerken 4070S de 5-6 saniye sürüyor. Yani 1 dakikada 10 saniye bile sürse 6 render AMD sistemde ise anca 1.5 render çıkabiliyor. Çıkan örneklerde edit yapsan yine bir o kadar bekliyorsun. Başta saniyelerle oynamak gibi gözükse de AI kusursuz içerik çıkarmıyor illa elleri veya başka bir şeyi tekrardan düzenlemek gerekiyor. Haliyle içerik üreticisi için çok önemli bir durum. 9070XT de durum nasıl bilmiyorum ama değişen bir durum yok bu konuda.

Kesinlikle öyle. Ama illa 9000 serisinde düzelme olmuştur.

Oyun için olacaksa 9070XT tercih edilebilir ancak ben beklemenizi öneririm çünkü FSR4 daha yaygınlaşmadı.

Saf kas gücünde direkt 9070XT alınabilir ancak RT'yi fulleyince şu an stutter problemleri var, donanımsal mı yazılımsal mı bilmiyorum ancak böyle bir durum var. Eğer Path Tracing vs. de önemliyse, 9070XT evrenden siliniyor haberin olsun. Yeni çıkacak oyunlar ve hali hazırda bir kaç KRAL olsa da (KCD2 gibi) bütün oyun motorları sırtını Ray Tracing'e nam-ı diğer Lumen'e dayamış durumda. Eğer stutter çözülmezse 9070XT'nin verdiği FPS droplarla sıkıntı olacak gibi görünüyor.

Hocam o kadar para verip hala böyle problemler olmasını ben kabul etmek istemiyorum açıkçası. 5070 Tİ çok pahalı buluyorum. İki arada kaldım.

Birde deli olabilir miyim bilmiyorum ama 100 FPS altı her oyuna sıkıntı gözüyle bakıyorum. Şimdiden böyle FPS veriyor Witcher 4'de 2K ultra ayarlar + RT açıkken kaç FPS verir soru işareti olarak bakıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı