MFG olan oyunlarda 4090'dan daha iyi performans veriyor. Ama 16 GB VRAM 4K için sınırda biraz, uzun vadeli olması için 2K daha iyi geldi bana 5080'de. Zaten monitörünüz kaç Hz bilmiyorum ama 2K'da DLSS 4 açınca saçma seviyede yüksek fps alıyorsunuz. Gel gelelim fiyata. Fiyat değerlendirme konusunu olunca her şey ortada. Tüm samimiyetimle söylüyorum hayatım boyunca iGPU dışında AMD ekran kartı kullanmadım ama lansman fiyatından 5080 almamış olsam güncel piyasada uzun ömürlü bir 2K kartı alacak olsam %100 9070 XT tercih ederdim. AMD'nin son 5 senedeki hatta belki de tarihi boyunca yaptığı en iyi ekran kartı. 45k'ya 5080 almış birisi olarak beni bile düşündürttü hak ettiğinden fazlasını mı verdim acaba diye. 5000 serisi lansman fiyatından (MSRP) satılan sınırlı sayıdaki stok dışında f/p açısından alınabilir bir seri değil. Ayrıca şu an konuşmamız gereken bir diğer şey ise 9070 XT'nin 36k'ya yükselmiş olması. Stok sorunu olmayacak dense de ön siparişle falan satmaya başlamışlar bazı yerlerde. Bu sefer Türkiye özelinde bir sorun olabilir, talep beklenenden yüksek olmuş olabilir. Son olarak illa Nvidia alacaksanız 4070 Ti Super 37k'lık fiyatıyla ve 2K RT performansıyla, Nvidia tarafında en mantıklı kart gibi duruyor. 5070 Ti fiyatı da artmaya devam ediyor bu arada düşüş belirtisi yok.