MHz'nin mantığı nedir?

IM NEGAN

Femtopat
Daha fazla  
Aklıma bir şey takıldı. RAM'den fazla anlamadığım için soruyorum. Bende 8 GB RAM var. Bir tane daha almayı düşündüm. Biraz araştırdıktan sonra MHz diye bir şey öğrendim. Sonra benim elimdeki RAM'in MHz'ini gösteren bir uygulama buldum. Uygulamaya girince bana şunu gösteriyor " bellek hızı DDR4-2666 (1333 MHz)". Tek bir şey anladım ben de 1333'lük var toplam 2666'lık alabiliyor sanırım 1 tane daha 1333'lük takabilir miyim? Yoksa 2666'lık mı takabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma bir şey takıldı. RAM'den fazla anlamadığım için soruyorum. Bende 8 GB RAM var. Bir tane daha almayı düşündüm. Biraz araştırdıktan sonra MHz diye bir şey öğrendim. Sonra benim elimdeki RAM'in MHz'ini gösteren bir uygulama buldum. Uygulamaya girince bana şunu gösteriyor " bellek hızı DDR4-2666 (1333 MHz)". Tek bir şey anladım ben de 1333'lük var toplam 2666'lık alabiliyor sanırım 1 tane daha 1333'lük takabilir miyim? Yoksa 2666'lık mı takabilirim?

Hocam DDR RAM'lerde bir HZ başına 2 veri yollandığı için RAM'leri pazarlarken 2 ile çarpıyorlar. Ne de olsa bir Hz'de 2 veri göndermek 2 HZ ile aynı şey olduğundan pazarlarken işlerine yarıyor. Yani aslında bizim RAM'lerde gördüğümüz şey saniye başına aktarım hızı. Frekansı ise 2'ye bölerek buluyoruz.

O sayıyı 2 ile çarpacaksın. Yani 2666 MHz'lik DDR4 RAM alman lazım. Lakin gecikme değeri de önemli. CPU-Z programını açıp ekran görüntüsünü bizimle paylaşın.
Adsız.png
2.png

Evet. 2666 MHz CL16 8 GB DDR4 bellek alman lazım. Mümkünse yanındaki SPD kısmının da ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı