Mi Note 10 Lite'dan S20 FE'ye geçilir mi?

Daha fazla  
Babam için yeni telefon bakıyordum fakat malum fiyatların artması sebebiyle giriş seviyesi cihazlar bile 7-8 bin TL bandında seyrediyor. S20 FE'nin ise 11 bin TL olduğunu görünce kendi telefonumu babama verip S20 FE mi alsam diye düşünmeye başladım. İşlemcisi bir amiral gemisi işlemcisi fakat benim pek işlemcilik işim olmuyor, mi Note 10 Lite'dan gayet memnunum, alüminyum kasa olması, yüksek ses seviyesi, ekranı, akıcılığı, yüksek ekran süresi hepsinden memnunum fakat S20 FE ile kafamı karıştırmamın tek sebebi giriş seviyesi cihaza 8bin TL veresiye kadar S20 FE alayım diye düşünmem. Sizce çok da fark eder mi benim gibi oyun vb. oynamayıp sadece sosyal medyada kullanan biri için? Bu arada telefonu sık sık düşüren birisiyim galiba S20 FE biraz daha dayanıksız mi Note 10 Lite'a göre.

Babam için yeni telefon bakıyordum fakat malum fiyatların artması sebebiyle giriş seviyesi cihazlar bile 7-8 bin TL bandında seyrediyor. S20 FE'nin ise 11 bin TL olduğunu görünce kendi telefonumu babama verip S20 FE mi alsam diye düşünmeye başladım. İşlemcisi bir amiral gemisi işlemcisi fakat benim pek işlemcilik işim olmuyor, mi Note 10 Lite'dan gayet memnunum, alüminyum kasa olması, yüksek ses seviyesi, ekranı, akıcılığı, yüksek ekran süresi hepsinden memnunum fakat S20 FE ile kafamı karıştırmamın tek sebebi giriş seviyesi cihaza 8bin TL veresiye kadar S20 FE alayım diye düşünmem. Sizce çok da fark eder mi benim gibi oyun vb. oynamayıp sadece sosyal medyada kullanan biri için? Bu arada telefonu sık sık düşüren birisiyim galiba S20 FE biraz daha dayanıksız mi Note 10 Lite'a göre.

Oyun vs. oynamayan biri için geçmeye değer mi? Hayır ama 8K ya kötü bir cihazdansa bütçeniz 11k ya kadar çıkıyorsa ve o fiyata varsa S20 FE iyi bir seçenek.

Sadece başlığı okuyarak kendi şahsi fikrimi söyleyeceğim. Sırf Samsung olduğu için geçerdim. Aralarında ciddi donanım farkı yok, her şey donanım değildir. Samsung'dan vazgeçip ilk defa Xiaomi kullandım, 1001 kere pişmanım. Çinliler yazılımsal hataları ısrarla düzeltmiyorlar falan filan...

Sadece başlığı okuyarak kendi şahsi fikrimi söyleyeceğim. Sırf Samsung olduğu için geçerdim. Aralarında ciddi donanım farkı yok, her şey donanım değildir. Samsung'dan vazgeçip ilk defa Xiaomi kullandım, 1001 kere pişmanım. Çinliler yazılımsal hataları ısrarla düzeltmiyorlar falan filan...

Miui 2 hafta kadar deneme imkanım oldu biraz olsun alışılacak gibi değildi. Cihazlar kağıt üstünde çok iyiler. Yazılımları ise yok gibi bir şey. Arkadaşımın telefonuydu Custom ROM kur rahatlasın dedim ama dinletemedim.

MIUI 2 hafta kadar deneme imkanım oldu biraz olsun alışılacak gibi değildi. Cihazlar kağıt üstünde çok iyiler. Yazılımları ise yok gibi bir şey. Arkadaşımın telefonuydu Custom ROM kur rahatlasın dedim ama dinletemedim.

Custom ROM kesinlikle tavsiye etmem. Geri kalana tamamen katılıyorum.

Lineage ve havoc mükemmel ROM'lar en azından Samsung cihazlar için gereksiz fazladan hiçbir şey yok içlerinde.

İkisi de çok sevdiğim üreticilerdir fakat linogea artık neredeyse hiç ROM yapmıyor bile. Ayretten havoc OS da cihazıma en sonra ne zaman ROM yaptı hatırlamıyorum. Yani cihaz ROM'un üretici tarafından resmi destek almıyorsa Custom ROM işi sakat. Hem güvenlik olarak da bir güvencen yok. Bu gelişmiş cihazların çoğu Custom ROM'larda diğer kamera lenslerini kullandırtmıyor bile. Yani biraz da şans işi...

S20 FE almanı tavsiye ederim. Birisi amiral gemisi seviyesinde diğeri orta seviye bir cihaz. Kıyaslanması bile hata. Düşürme olayına gelince ekran koruyucu ve iyi bir kılıf alırsan sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı