MicroC ile PIC Programlama

Sormayı unuttum devrede 2 kondansatör ve direnç kullanılmış bunlar ne için acaba? Bunları kullanmasak ne sorun ile karşılaşırız?

Kristal osilatörun yanındaki 2 kondansatör filtre işlemi yapar ve frekansın kararlığı için önemlidir. Microchip firması XT osilatörler için 15-30pF arasında bir değer tavsiye ediyor. Eğer sadece simülatör de devre kurup deneyeceksiniz bunları koymasanız da olur ama gerçek devrede kondansatörlerin olması önemlidir.

Dirençlere gelince;

MCLR bacağına 0 verince işlemci RESET atar ve 1 verince çalışır. Ama direk +5v ta bağlamak yerine araya yaklaşık 10K Ohm’luk bir direnç koyulur.

Diğer direnç ise butona basınca toprak ile +5v arasında kısa devre oluşup güç kaynağına zarar gelmesin diye koyulur.

Dediğim gibi simülatörler de bunlara dikkat etmesen de olur ama malzemeleri alıp breadboard üzerinde gerçek devre kuracaksan yukarıda yazdıklarıma dikkat etmen malzemelere zarar gelmemesi açısından önemlidir.

Anladım kardeşim, çok teşekkür ederim bu bilgileri arasam bulamazdım. Boşuna demiyorlar bilgi paylaştıkça güzeldir diye. (Y)

Var mı yeni proje?

Hayır vize haftası olduğu için vermediler bir kaç hafta sonra yeni projeler alırız artık :)

Kristal osilatörun yanındaki 2 kondansatör filtre işlemi yapar ve frekansın kararlığı için önemlidir. Microchip firması XT osilatörler için 15-30pF arasında bir değer tavsiye ediyor. Eğer sadece simülatör de devre kurup deneyeceksiniz bunları koymasanız da olur ama gerçek devrede kondansatörlerin olması önemlidir.

Dirençlere gelince;

MCLR bacağına 0 verince işlemci RESET atar ve 1 verince çalışır. Ama direk +5v ta bağlamak yerine araya yaklaşık 10K Ohm’luk bir direnç koyulur.

Diğer direnç ise butona basınca toprak ile +5v arasında kısa devre oluşup güç kaynağına zarar gelmesin diye koyulur.

Dediğim gibi simülatörler de bunlara dikkat etmesen de olur ama malzemeleri alıp breadboard üzerinde gerçek devre kuracaksan yukarıda yazdıklarıma dikkat etmen malzemelere zarar gelmemesi açısından önemlidir.

Hocam buralarda mısınız? Pm'den ulaşamadım size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 6 soru aldım da 5 tanesini yaptım birinde takıldım yardımcı olur musun sana zahmet?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı