Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim haftaya yeni proje alacağım o zaman daha kolay olacaktır benim için.
Var mı yeni proje?
Kristal osilatörun yanındaki 2 kondansatör filtre işlemi yapar ve frekansın kararlığı için önemlidir. Microchip firması XT osilatörler için 15-30pF arasında bir değer tavsiye ediyor. Eğer sadece simülatör de devre kurup deneyeceksiniz bunları koymasanız da olur ama gerçek devrede kondansatörlerin olması önemlidir.
Dirençlere gelince;
MCLR bacağına 0 verince işlemci RESET atar ve 1 verince çalışır. Ama direk +5v ta bağlamak yerine araya yaklaşık 10K Ohm’luk bir direnç koyulur.
Diğer direnç ise butona basınca toprak ile +5v arasında kısa devre oluşup güç kaynağına zarar gelmesin diye koyulur.
Dediğim gibi simülatörler de bunlara dikkat etmesen de olur ama malzemeleri alıp breadboard üzerinde gerçek devre kuracaksan yukarıda yazdıklarıma dikkat etmen malzemelere zarar gelmemesi açısından önemlidir.
Hocam buralardamısınız pm'den ulaşamadım size.
Hocam 6 soru aldım da 5tanesini yaptım birinde takıldım yardımcı olur musun sana zahmet?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.