Microsof Search Protocol işlemci kullanımı normal mi?

WearBond

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Arkadaş görev yöneticisinde böyle bir program var işlemciyi çok yoruyor kapatılmalı mı sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-18 160626.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-18 160626.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 170
Arkadaş görev yöneticisinde böyle bir program var işlemciyi çok yoruyor kapatılmalı mı sizce?

Özelliklerden uygulamayı bulup imzasında Microsoft veya Windows yazmıyorsa %90 virüstür ancak virüs olmama ihtimalide var bilgisayarınız düşük sistemliyse bu normal kapatmak için servislerden Microsoft Search Protocol'ü bularak devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Bu bir Windows işlemi herhangi bir virüs değildir silinmesi sorunlara yol açar.

Windows menüsünden yapılan aramalarda kullanılıyor devre dışı bırakırsanız sadece lazım olduğunda çalışır ve virüs olma ihtimali var bu kadar kaynak tüketmesi anormal ve imzaların kontrol edilmesi gerek. Ayrıca SSD'ye bir şeyler yazmaya çalışıyor oda garip.

Winfows menüsünden yapılan aramalarda kullanılıyor devre dışı bırakırsanız sadece lazım olduğunda çalışır ve virüs olma ihtimali var bu kadar kaynak tüketmesi anormal ve imzaların kontrol edilmesi gerek.

Dostum araştırdım bu bir Windows işlemi diski indexlemeye yarıyor.

Daha fazla bilgi:microsoft windows search protocol host yani SearchProtocolHost.exe Windows 10 işletim sisteminin parçalarından biridir. Bu dosya Windows Indexing Service yani Windows dizin oluşturma hizmetinin bir parçasıdır. microsoft windows search protocol host virüs ya da malware değildir. Windows 10'un temel bir parçasıdır ve silinmesi sorunlara yol açar.

Windows dizin hizmeti belirli aralıklarla diski tarar ve indeksleme yapar. Bu işlem arama işleminin daha hızlı yapılabilmesi için gerçekleştirir. Bir dosya yada klasör aradığında Windows dizin hizmetinin daha önceden yaptığı indeksleme üzerinde işlem gerçekleşir doğal olarak arama sonuçları hızlıca ekrana gelir.

SearchProtocolHost.exe dosyası temel olarak iki klasörde bulunur: C:\Windows\System32 ve 64 bit sistemde ayrıca C:\Windows\SysWOW64 klasörümde bulunur. Bunlar dışında farklı Windows klasörlerinde de bulunur.

Eğer microsoft windows search protocol işlemi CPU'yu %100 gibi yüksek bir değerde kullanıyorsa Windows bu zamanda dosyaları işliyor, indeksliyor demektir. Bir müddet beklemende fayda var. Daha sonra işlemci kullanım oranı düşecektir. Eğer düşmezse bilgisayarı yeniden başlat ve durumu kontrol et.

İndexlemeyi kapatabilirsiniz sadece internetten bilgi alın

Daha fazla bilgi: Microsoft Windows Search protocol host yani SearchProtocolHost.exe Windows 10 işletim sisteminin parçalarından biridir. Bu dosya Windows ındexing service yani Windows dizin oluşturma hizmetinin bir parçasıdır. Microsoft Windows Search protocol host virüs ya da malware değildir. Windows 10'un temel bir parçasıdır ve silinmesi sorunlara yol açar.

Windows dizin hizmeti belirli aralıklarla diski tarar ve indeksleme yapar. Bu işlem arama işleminin daha hızlı yapılabilmesi için gerçekleştirir. Bir dosya ya da klasör aradığında Windows dizin hizmetinin daha önceden yaptığı indeksleme üzerinde işlem gerçekleşir doğal olarak arama sonuçları hızlıca ekrana gelir.

SearchProtocolHost.exe dosyası temel olarak iki klasörde bulunur: C:\Windows\System32 ve 64 Bit sistemde ayrıca C:\Windows\SysWOW64 klasörümde bulunur. Bunlar dışında farklı Windows klasörlerinde de bulunur.

Eğer Microsoft Windows Search protocol işlemi CPU'yu %100 gibi yüksek bir değerde kullanıyorsa Windows bu zamanda dosyaları işliyor, indeksliyor demektir. Bir müddet beklemende fayda var. Daha sonra işlemci kullanım oranı düşecektir. Eğer düşmezse bilgisayarı yeniden başlat ve durumu kontrol et.

İndexlemeyi kapatabilirsiniz sadece internetten bilgi alın.

Dostum araştırdım bu bir Windows işlemi diski indexlemeye yarıyor.

Daha fazla bilgi: Microsoft Windows Search protocol host yani SearchProtocolHost.exe Windows 10 işletim sisteminin parçalarından biridir. Bu dosya Windows ındexing service yani Windows dizin oluşturma hizmetinin bir parçasıdır. Microsoft Windows Search protocol host virüs ya da malware değildir. Windows 10'un temel bir parçasıdır ve silinmesi sorunlara yol açar.

Windows dizin hizmeti belirli aralıklarla diski tarar ve indeksleme yapar. Bu işlem arama işleminin daha hızlı yapılabilmesi için gerçekleştirir. Bir dosya ya da klasör aradığında Windows dizin hizmetinin daha önceden yaptığı indeksleme üzerinde işlem gerçekleşir doğal olarak arama sonuçları hızlıca ekrana gelir.

SearchProtocolHost.exe dosyası temel olarak iki klasörde bulunur: C:\Windows\System32 ve 64 Bit sistemde ayrıca C:\Windows\SysWOW64 klasörümde bulunur. Bunlar dışında farklı Windows klasörlerinde de bulunur.

Eğer Microsoft Windows Search protocol işlemi CPU'yu %100 gibi yüksek bir değerde kullanıyorsa Windows bu zamanda dosyaları işliyor, indeksliyor demektir. Bir müddet beklemende fayda var. Daha sonra işlemci kullanım oranı düşecektir. Eğer düşmezse bilgisayarı yeniden başlat ve durumu kontrol et.

Dostum bende aynı şeyi söyledim Windows menüsü arama işlemlerini hızlandırıyor. Ben kapalı kullanıyorum senelerdir bir problem olmadı ama kullanıcıya kalmış bir şey. Yaklaşık 1 saniyelik bir bekleme için performans dalgalanmalarına sebep olması saçma.

Fakat dostum sen bunun bir zararlı olabileceğini söylüyorsun bende sana onu diyorum bu bir zararlı değildir.
Dostum isimlendirilmiş virüs olma ihtimalide var onu diyorum ve sonundaki "Host" ifadesi garip geliyor yani bu devirde her şey virüs çıkabilir ve genelde bu max %10 gibi değerler kullanıyor bu çok garip bir mining virüsü olabilir özelliklerden imzayı kontrol etmek en iyisi olur.

Dostum isimlendirilmiş virüs olma ihtimalide var onu diyorum ve sonundaki "host" ifadesi garip geliyor yani bu devirde her şey virüs çıkabilir ve genelde bu Max %10 gibi değerler kullanıyor bu çok garip bir mining virüsü olabilir özelliklerden imzayı kontrol etmek en iyisi olur.

Tabii ki de zaten genel olarak herkes sonuna host kullanarak aratmış Chrome de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı