Microsoft AMD'yi Satın Alabilir

Kendi mikroçiplerini üretmek isteyen Microsoft AMD'yi satın almak istiyor. Microsoft'un daha önce kendi donanımları için mikroçip üretmeye çalıştığını ama bu çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanınca AMD ve Nvidia gibi firmaların mikroçip ve donanımlarına yönelmek zorunda kaldığını belirttiler.
Microsoft'un yaklaşık 1.81 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen AMD'yi satın almak için AMD'nin reddedemeyeceği bir teklif yapacak imkana sahip olduğu söyleniyor.

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One'da kullanılan mikroçipleri AMD'nin ürettiği ve Microsoft'un bu mikroçipler için firmaya bir yıl içerisinde yaklaşık 1.26 milyar dolar ödediği göz önüne alındığında, AMD'yi satın almak Microsoft için oldukça akıllıca bir hamle olarak değerlendiriliyor. Üstelik AMD'yi satın alması durumunda Microsoft'un kendi akıllı telefon ve tablerinde kullanacağı mikroçipleri geliştirecek imkanlara da sahip olacağı belirtiliyor.

PlayStation, Mac Pro ve bazı MacBook modelleri için çeşitli donanımlar üreten AMD Microsoft tarafından satın alındığında taktirde, Sony ve Apple'ı ya kendi donanımlarını üretmek ya da sattıkları her PlayStation veya MacBook için en önemli rakipleri arasında yer alan Microsoft'a ödeme yapmak gibi tatsız seçenekler bekliyor.
 
Windows her geçen gün gelişen ve yeniliklere açık olan işletim sistemi olan Windows 10'un üzerinde çalıştığı için hataların olması son derece normal.
O açıdan bakarsak AMD sürücüleri de her geçen gün gelişen ve yeniliklere açık yazılımlar. Hele ki bir sürücüden bahsediyoruz, hata olması çok daha olası.

Hataların bahanesi olamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı