Microsoft DirectX 12 olan PC'ye 11 olan oyun yüklenir mi?

İşletim sistemi
Windows 10

07Kıvanç07

Decapat
Merhabalar.
Need for Speed most wanted 2012 indirirken oyunun Win DirectX 11 olan bir oyun olduğunu söyledi. Ancak Win10 ve DirectX 12 olan bir bilgisayarım var ve indiremedim.
Ne yapmalıyım ve 11 olan oyunlar hiçbir şekilde 12'de açılmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.
Need for Speed most wanted 2012 indirirken oyunun Win DirectX 11 olan bir oyun olduğunu söyledi. Ancak Win10 ve DirectX 12 olan bir bilgisayarım var ve indiremedim.
Ne yapmalıyım ve 11 olan oyunlar hiçbir şekilde 12'de açılmaz mı?

DirectX 11'i kurup DirectX uygulaması ile uygulamayı DX11'de çalıştırabiliyorsun diye biliyorum.

Merhabalar.
Need for Speed Most Wanted 2012 indirirken oyunun win directx 11 olan bir oyun olduğunu söyledi.Ancak win10 ve directx 12 olan bir bilgisayarım var ve indiremedim.
Ne yapmalıyım ve 11 olan oyunlar hiçbir şekilde 12 de açılmaz mı?
Normalde tabii ki çalışması gerekiyor, fakat çalışmadı ise microsoft un kendi sitesinde Dx11 dosyası var aşağıdan indirebilirsiniz.

Sistem özelliklerinde en son yüklenen DirectX sürümü gözükür. Ondan önce çıkmış DirectX sürümlerini en güncel Windows 10 içinde bulunuyor. Yani daha önceki DirectX sürümlerini kullanan oyunları çalıştıracaktır. Ayrıca güncel oyunların bile %90 halen DX11 kullanıyor. DX12 tam anlamıyla kullanan oyun sayısı fazla değil.

Arama kutusuna Dxdiag yazın. Çıkan arayüzden Ekran sekmesine gidin.
Ekran kartının hangi DX sürümlerini desteklediği Sürücüler kısmının altında yazar.

Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı