Microsoft Edge için 5-6 adet eklenti fazla mı?

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba! Microsoft Edge kullanmaya devam ediyorum ve yeni sekme sayfaları artık yavaş açılmaya başladı. Ben de bunların eklentilerden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konudaki uzantılar var sadece mue hariç. Sizce sadece uBlock Origin yeterli midir ? Veyahut tavsiyeleriniz varsa onlar da güzel olur. İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba! Microsoft Edge kullanmaya devam ediyorum ve yeni sekme sayfaları artık yavaş açılmaya başladı. Ben de bunların eklentilerden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konudaki uzantılar var sadece mue hariç. Sizce sadece uBlock Origin yeterli midir ? Veyahut tavsiyeleriniz varsa onlar da güzel olur. İyi sosyaller!

Hocam bende uBlock dışında Brave'de eklenti yok bence Microsoft Edge kullanmak başlı başına kabahat...

Orada iki uzantı gerçekten gereksiz. İlki Privacy Bagder diğer ise HTTPS Everywhere.

Privacy Bagder uzantısına eğer zaten uBlock Origin veya AdGuard kullanıyorsanız aşağıda açıkladığım gibi hiç gerek yok.

HTTPS Everywhere ise ihtiyaç yok çünkü bütün tarayıcılar artık varsayılan olarak HTTPS seçeneğini sunuyor. Edge tarayıcıda şu anlık HTTPS özelliği yok. Etkinleştirmek için edge://flags/#edge-automatic-https linkini tarayıcıda açın ve Automatic HTTPS seçeneğini enabled ile değiştirip etkinleştirin.

htps.png

Bu arada, bu uzantının sahibi olan EFF uzantının 2022 yılı içinde kaldırılacağını belirtti. Detaylar aşağıdaki linkte

Bahsettiğim iki uzantıyı kaldırın.

Aşağıdakiler yeterli diye düşünüyorum. Mue, Edge kendi yeni sekme sayfasına göre daha hızlı yükleniyor ve düşük kaynak tüketiyor. Privacy Badger, Edge ve uBlock Origin'in engelleyemediği bazı izleyicileri engelliyor. Yani kullanmanızı tavsiye ederim. Sayfa ya da bellek tüketimine fazla etkisi yok. Disqus vb. bazı üçüncü taraf çerez barındıran şeyleri de engelleyerek açtığından, sayfanın yükleme süresi ve kaynak tüketimine etki ediyor. İstersen bu tarz şeyleri tek tıkla geçici olarak açabiliyorsun.

Screenshot_1.png

Bu arada daha hızlı engellediğinden tarayıcı ayarı ya da reklam engelleyiciniz sayesinde, Privacy Badger gibi uzantılar sitede izleyici bulamayabilir. Siteleri diğer reklam, izleyici engelleyen uzantı ve ayarlar kapalı test edin. Eğer yine aynı sonuç veriyorsa, kullanım size kalmış. Ama AdGuard yerine, uBlock Origin tavsiye ederim. AdGuard'ın filtrelerini barındırıyor, açık kaynak kodlu ve daha az kaynak tüketiyor.

uBlock Origin ve Edge izleyici koruması kapalı;

Screenshot_2.png

uBlock Origin ve Edge izleyici koruması açık;

Screenshot_3.png

Engellediği izleyicilere Pinterest, Apple ve Amazon'u dahil edebiliriz. Çoğu reklam engelleyici bunları engelleyemiyor. Privacy Badger bazılarını direkt engellemiyor. Siteleri bozduğundan, üçüncü taraf çerezlerini engelliyor. Privacy Badger üzerinden isterseniz kendiniz engelleyebiliyorsunuz. Bu yüzden reklam filtreleri ile uğraşmak yerine, bu uzantı ile daha rahat engelleme yapabilirsiniz. İkisini birlikte kullanmak faydalı diyebilirim.

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı