Microsoft Edge kapatılmasına rağmen çalışmaya devam ediyor

MrLegasov

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA - XIGMATEK BLADE MESH
CPU- AMD Ryzen 5 5500 Socket AM4 4.2 GHz 19MB 65W
ANAKART - MSI A520M-A PRO AMD A520 SOCKET AM4 DDR4 4600MHz (OC) M.2
GPU - ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti TWIN EDGE 8GB
RAM - 2x8 - 16GB DDR4-3200, Lexar Co Limited LD4BU008G-3200XG CL18 1.35V
SSD - ADATA LEGEND 800, 465,76 GB NVMe M.2 SSD-
PSU - XIGMATEK ODIN 0650 650W 80+ BRONZE
KLAVYE - BLIC T60 Gaming Keyboard
MOUSE - SteelSeries Rival 600
Meslek
Silahlı Özel Güvenlik
Arkadaşlar bununla ilgili benzer veya aynı konular açılmış ama oradaki yöntemleri zaten uygulamış olmama rağmen karşılaştığım bir durum. M. Edge, bilgisayar açıldı diyelim, tarayıcıyı açtım video izledim sosyal medya da gezdim, Edge'yi kapattım oyun oynadım ve oyundan çıktım diyelim, Görev Yöneticisi'ni açtığımda fotoğrafta ki durumla karşılaşıyorum. Özellikle belirtiyorum:

1- Edge sistem performans ayarlarında arka planda çalışmasına neden olacak ayarlar deaktif.
2-Windows üzerinde başlangıçta açılması veya arka planda çalışmasıyla ilgili genel ayarlar kapalı, daha derin bir ayar varsa bilmediğim onu bilemiyorum, hizmetler veya kayıt defteri üzerinden örneğin.

Şuna bir çözüm bulabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-21 234249.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-21 234249.png
    85,6 KB · Görüntüleme: 745
  • Ekran görüntüsü 2023-11-07 215808.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-07 215808.png
    108,7 KB · Görüntüleme: 732
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bununla ilgili benzer veya aynı konular açılmış ama oradaki yöntemleri zaten uygulamış olmama rağmen karşılaştığım bir durum. M. Edge, bilgisayar açıldı diyelim, tarayıcıyı açtım video izledim sosyal medya da gezdim, Edge'yi kapattım oyun oynadım ve oyundan çıktım diyelim, Görev Yöneticisi'ni açtığımda fotoğrafta ki durumla karşılaşıyorum. Özellikle belirtiyorum:

1- Edge sistem performans ayarlarında arka planda çalışmasına neden olacak ayarlar deaktif.
2-Windows üzerinde başlangıçta açılması veya arka planda çalışmasıyla ilgili genel ayarlar kapalı, daha derin bir ayar varsa bilmediğim onu bilemiyorum, hizmetler veya kayıt defteri üzerinden örneğin.

🤦‍♂️🤦‍♂️
1700601006133.png
Buradan ve
1700601018991.png
Buradan,
kapatmalısın. Onun haricinde
1700601032035.png
Buranın çalışması için arka planda 10mb ram yiyerek hiç etki olmayacak şekilde çalışacak.

Microsoft Edge'in arka planda çalışmasını engellemek istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz: Öncelikle, Edge uygulamasının ayarlarında sistem ve performans bölümüne gidin ve "Microsoft Edge kapatıldığında arka plan uygulamalarını çalıştırmaya devam et" seçeneğinin işaretini kaldırın.

🤦‍♂️🤦‍♂️ Eki Görüntüle 2025901 Buradan ve Eki Görüntüle 2025903 Buradan,
kapatmalısın. Onun haricinde Eki Görüntüle 2025904 Buranın çalışması için arka planda 10mb ram yiyerek hiç etki olmayacak şekilde çalışacak.
Rays kanka öncelikle o başlangıç uygulamaları ne öyle panik atak geçirtir insana 😂 Ek olarak bu göstermiş olduğun her yerde kapalı başlangıç uygulamalarında zaten yer bile almıyor yok yani, o bi gizli simge tepsisinde de yok. Onun haricin de hava durumu haber ve ilgi alanları olayları da kapalı. Merakım da bundan zaten kapalıyken nasıl hala çalışıyor. Aşağıya fotoğrafları bıraktım

Microsoft Edge'in arka planda çalışmasını engellemek istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz: Öncelikle, Edge uygulamasının ayarlarında sistem ve performans bölümüne gidin ve "Microsoft Edge kapatıldığında arka plan uygulamalarını çalıştırmaya devam et" seçeneğinin işaretini kaldırın.
Konu girişinde söyledim ama tekrar belirteyim o ayar kapalı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-22 002027.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-22 002027.png
    42,9 KB · Görüntüleme: 448
  • Ekran görüntüsü 2023-11-22 002009.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-22 002009.png
    91,8 KB · Görüntüleme: 336
  • Ekran görüntüsü 2023-11-22 001954.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-22 001954.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 551
Rays kanka öncelikle o başlangıç uygulamaları ne öyle panik atak geçirtir insana
Yarısını attım :D
1700601712857.png

PC dolu benim programlar ile fakat bana mısın demiyor Ryzen 5 3600 işlemcim stok fan ile. :D

Rays kanka öncelikle o başlangıç uygulamaları ne öyle panik atak geçirtir insana 😂 Ek olarak bu göstermiş olduğun her yerde kapalı başlangıç uygulamalarında zaten yer bile almıyor yok yani, o bi gizli simge tepsisinde de yok. Onun haricin de hava durumu haber ve ilgi alanları olayları da kapalı. Merakım da bundan zaten kapalıyken nasıl hala çalışıyor. Aşağıya fotoğrafları bıraktım

Konu girişinde söyledim ama tekrar belirteyim o ayar kapalı
Bazen çalışması gerekiyor. Bende çalışmıyor garip şekilde fakat performansını etkileyeceğini hiç sanmıyorum.

Kanka bu ne bu neee haha ya benim de demez maşallah canavar ama ben kalabalık sevmiyorum 😂
Sanırım PC ni yeni aldın :D Ben de G3260 PC varken kalabalık yapmıyordum ve yeni pc aldıktan 3 sene sonra doluluğa yeni alıştım. Kafana takma salla dostum. Artık o eski külüstür yok, bana mısın demiyor.

Sanırım PC ni yeni aldın :D Ben de G3260 PC varken kalabalık yapmıyordum ve yeni pc aldıktan 3 sene sonra doluluğa yeni alıştım. Kafana takma salla dostum. Artık o eski külüstür yok, bana mısın demiyor.
kankam valla 2 sene oldu alalı ne kadar yeni denir bilemem ama yok benim genel hayatım da da kalabalığı sevmiyorum pc ye özel değil ondan, gereksiz bir şey olunca kaldırıyorum ortadan. Senin telefonun galerisi de doludur şimdi aahah

Edge işlemini genişleterek detayları atar mısınız? Windows 11 soldaki haber menüsü, Edge webview kullanıyor. Bunu Edge görevinin altında gösteriyor olabilir. Gerçi Widgets işleminin altında gözükmesi gerekiyor. Siz yine de o işlemleri açın ve ekran görüntüsü paylaşın.

Windows 10'da arka plan uygulamalarını rahatça kapatabiliyorduk. Windows dandik Store ve uygulama alt yapısı sorunlarını çözmek yerine, Windows 11 bunu kapatma arayüzünü kaldırdı ve zorlaştırdı. Bu yüzden de çoğu Windows uygulaması arka planda beklemeye alınıyor. Bağlantıdaki yönergeyi uygulayın.

Belki Bing'in kullanılması için uydurdukları arama çubuğu olabilir.

Ayrıca Edge ve Edgewebwiev.exe onarmak da işe yarayabilir.

Lütfen şu resimleri konuya ekleyerek atın. Tıklayıp incelemek ciddi anlamda kör ediyor. Ayrıca Flameshot ile görselin belirli bir yerini ekran görüntüsü olarak alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı